Ανακοίνωση Κεραμέως: Δεν θα ανοίξουν πριν το Πάσχα Γυμνάσια και Δημοτικά

«Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοια εισήγηση»

Μπορεί στις 12 Απριλίου να ανοίξουν τα Λύκεια, ωστόσο Γυμνάσια και Δημοτικά θα παραμείνουν κλειστά έως και το Πάσχα, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. «Πριν το Πάσχα δεν θα ζητήσουμε άνοιγμα Γυμνασίων», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Η κ. Κεραμέως, ανέφερε ότι στόχος είναι η επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες να γίνεται βήμα - βήμα. «Δύο εβδομάδες απομένουν μέχρι τις διακοπές του Πάσχα», είπε.

Expand player

Ενώ, σχολίασε ότι τα Λύκεια έχουν μείνει κλειστά το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα συγκριτικά με τις υπόλοιπες σχολικές βαθμίδες και οι μαθητές της Γ' Λυκείου ετοιμάζονται να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις.

«Αυτήν τη στιγμή έχουμε εισήγηση των ειδικών για το άνοιγμα των Λυκείων, εξετάζουμε συστηματικά με τους ειδικούς και το άνοιγμα των άλλων βαθμίδων. Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοια εισήγηση», είπε η υπουργός Παιδείας.

Νίκη Κεραμέως: Ανακοίνωσε την παράταση της σχολικής χρονιάς

Την παράταση της σχολικής χρονιάς εντός του Ιουνίου ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως με σημερινές της δηλώσεις. Oπως τόνισε η υπουργός Παιδείας μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, «Είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία, με ειδική μέριμνα για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια».

Εξήγησε πως ο λόγος που έκλεισαν οριζοντίως οι σχολικές μονάδες, ήταν γιατί παρατηρήθηκε μια αύξηση της επιδημιολογικής εικόνας κυρίως λόγω των μεταλλάξεων του ιού.

Η τηλεκπαίδευση λειτουργεί όπως είπε και πάει πολύ καλά, όμως είναι λύση έκτακτης ανάγκης. Μιλώντας για την παράταση του σχολικού έτους, διευκρίνισε ότι θα γίνει εντός του Ιουνίου.

Για τις πανελλαδικές εξετάσεις η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι θα γίνουν κανονικά τον Ιούνιο όπως πέρσι. Όσον αφορά τα πανεπιστήμια, υπάρχει η εισήγηση από τους ειδικούς να γίνει το εαρινό εξάμηνο εξ αποστάσεως. «Επιδιώκουμε κάποιες προσαρμογές για τις πρακτικές ασκήσεις», πρόσθεσε.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Καιρός 8/4: Επιστρέφουν οι βροχές και τα χιόνια

Φονικό στη Μακρινίτσα: Αυτό είναι το πόρισμα του ιατροδικαστή