Κορωνοϊός: Ανοίγουν στις 12 Απριλίου τα Λύκεια

Το ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Ανοίγουν στις 12 Απριλίου τα Λύκεια

Η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε και επίσημα στην ενημέρωση που έγινε από το Υπουργείο Υγείας, το απόγευμα της Τετάρτης το άνοιγμα των Λυκείων, το οποίο έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα (12/4).

Η υπουργός πήρε το λόγο από τον Βασίλη Κικίλια και ανακοίνωσε την διά ζώσης επαναλειτουργία των Λυκείων (Γενικών και Επαγγελματικών) σε όλη τη χώρα από την Δευτέρα 12 Απριλίου, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες.

Η Νίκη Κεραμέως τόνισε πως αυτό θα γίνει με υποχρεωτικό self test τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους εκπαιδευτικούς, δύο φορές την εβδομάδα. «Τα τεστ θα είναι απαραίτητα για την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα και την Πέμπτη. Βάσει του ΑΜΚΑ τους, μαθητές και εκπαιδευτικοί των Λυκείων θα προμηθεύονται δύο δωρεάν τεστ για κάθε εβδομάδα από το φαρμακείο», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθύμισε πως πέρα από αυτό το μέτρο, ισχύουν και όλα τα… γνωστά, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας τόσο σε εσωτερικούς, όσο και σε εξωτερικούς χώρους, τα διαφορετικά διαλείμματα, οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα, η χρήση αντισηπτικών, οι συχνοί καθαρισμοί και ο αερισμός των χώρων.

Η Νίκη Κεραμέως τόνισε πως αν κάποιος μαθητής βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό μετά από την διενέργεια του self test, τότε θα μπορεί να κάνει δωρεάν rapid test σε δημόσια δομή.

Αν το rapid test βγει θετικό, τότε ο μαθητής θα ακολουθήσει τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος, θα εκδίδεται σχολική κάρτα, για τους μαθητές μέσω της πλατφόρμας (self-testing.gov.gr) και δήλωση αρνητικού αποτελέσματος για τους εκπαιδευτικούς. Η σχολική κάρτα θα επιδεικνύεται κατά την 1η ώρα του μαθήματος των σχολείων.

Οι ανακοινώσεις της Νίκης Κεραμέως για τα σχολεία

Η σημερινή (7/4) ενημέρωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα

Ανακοινώνονται σήμερα, Τετάρτη 7 Απριλίου 2021, 3.445 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 285.015 (ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 51.4% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 94 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.711 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 75, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.607 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ σήμερα ξεκίνησαν και τα self test στα φαρμακεία.

Κορωνοϊός κρούσματα Ελλάδα

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 749 (65.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.805 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 524 (ημερήσια μεταβολή -0.38%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 517 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 103 έτη).