Μονή Πετράκη: «Το έκανα γιατί με αδίκησαν»

Οι νέες δηλώσεις του δράστη για την επίθεση με βιτριόλι

Σοκαρισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο τις εξελίξεις από την νέα επίθεση με βιτριόλι που σημειώθηκε στην Μονή Πετράκη. Ο ιερέας στις νέες δηλώσεις που έκανε ισχυρίστηκε πως δεν καταλάβαινε τι έκανε ενώ η εκκλησία είναι η ζωή του.

Οι δηλώσεις του δράστη για τη Μονή Πετράκη

«Δεν αντιλήφθηκα ότι είναι κακό. Με αδίκησαν. Γι' αυτό το έκανα!». Αυτά φέρεται να υποστηρίζει ο ιερέας ο οποίος συνελήφθη χθες μετά την επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr. O ίδιος εμφανίζεται σαν «αυτοκαταστροφικός» και τονίζει πως ό,τι έγινε σε βάρος του συνιστά μία απλή «σκευωρία».

Expand player

Σύμφωνα με τον δικηγόρο που τον εκπροσωπεί, Ανδρέα Θεοδωρόπουλο, ο οποίος μίλησε στο protothema.gr, ο πελάτης του υποστηρίζει πως: «Έχω νοσηλευτεί σε κλινική στη Βέροια. Είναι σκευωρία. Η εκκλησία είναι η ζωή μου. Ήθελα να προσφύγω στο ΣτΕ. Δεν έχω καταλάβει τι έχω κάνει».

Ο συνήγορος του ιερωμένου είπε πως «ζητάμε εκ των προτέρων συγγνώμη από τα θύματα. Μου είπε ότι πλήρωσε τη "χημική ουσία" έναντι 40 ευρώ από το ίντερνετ».

Στο Δρομοκαΐτειο ο ιερέας που επιτέθηκε με βιτριόλι στους μητροπολίτες

Μετά τις πρώτες εξετάσεις αποφασίσθηκε ο εγκλεισμός του 37χρονου ιερωμένου που έριξε καυστικό υγρό!

Ο συνήγορος του ιερομόναχου, Ανδρέας Θεωδορόπουλος, τον χαρακτήρισε «ψυχικά ασθενή», αναφέροντας παράλληλα πως ο άνδρας προσπάθησε πριν από 1,5 μήνα να βάλει τέλος στη ζωή του και αποκαλύπτοντας πως ο πελάτης του τού είπε ότι αγόρασε την καυστική ουσία από το ίντερνετ, έναντι 40 ευρώ.

Μάλιστα, ο ίδιος υποστήριξε ότι αν δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί του δράστη ότι είναι ψυχικά ασθενής, τότε θα παραιτηθεί. Ζήτησε δε, συγγνώμη από τα θύματα και αποκάλυψε πως ο πελάτης του τού είπε πως πλήρωσε τη χημική ουσία 40 ευρώ στο διαδίκτυο.

Την ίδια ώρα, οι περιγραφές των μητροπολιτών σοκάρουν.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Μονή Πετράκη: Ο δράστης «σπάει» τη σιωπή του

Μονή Πετράκη: Συγκλονίζει ο δικηγόρος που εκπροσωπούσε τον δράστη - «Φώναζε και ράντιζε...»