Μονή Πετράκη: Συγκλονίζει ο δικηγόρος που εκπροσωπούσε τον δράστη - «Φώναζε και ράντιζε...»

«Το σκηνικό ήταν εφιαλτικό»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Μονή Πετράκη: Συγκλονίζει ο δικηγόρος που εκπροσωπούσε τον δράστη - «Φώναζε και ράντιζε...»

Σοκ έχει προκαλέσει η νέα επίθεση με βιτριόλι που έλαβε χώρα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Μονή Πετράκη, με τον δικηγόρο που εκπροσωπούσε τον δράστη εκείνη την ώρα να σοκάρει με την περιγραφή του περιστατικού.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου του ιερέα που έκανε την επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη

Ο κ. Γιώργος Τζίκας μιλώντας στο protothema.gr περιγράφει ότι «στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε καθαιρεθεί. Σήμερα εκδικαζόταν η έφεση σε δεύτερο βαθμό. Με εμάς ήταν όλο αυτό το διάστημα ήρεμος και συνεργάσιμος.

Σήμερα, περί τις 19:00 όπου εκδικαζόταν η έφεση του, πλησίασε την έδρα και τους ρώτησε «είστε μιλημένοι από τον Βεροίας;. Σας έχει μιλήσει ο μητροπολίτης Βεροίας;». Ήταν πεπεισμένος ότι η έδρα ήταν προκατειλημμένη.

Ξαφνικά και χωρίς να πει τίποτα έβγαλε από τη τσάντα του δύο μεγάλα μπουκάλια με κόκκινο υγρό και άρχισε να ραντίζει προς την έδρα φωνάζοντας «Δεν σας μίλησε ο Βεροίας ε; Δεν σας μίλησε ο Βεροίας;». Ξαφνικά ο χώρος πλημμύρισε αίμα και καμένα ράσα. Φώναζε και ράντιζε με τα μπουκάλια. Δεν ήταν μπουκαλάκια.Ήταν μεγάλα δίλιτρα μπουκάλια που είχε μεσα στην τσάντα του. Το σκηνικό ήταν εφιαλτικό».

Ο δράστης «σπάει» τη σιωπή του

Σοκαριστικές είναι οι νέες λεπτομέρειες που προκύπτουν για την επίθεση που έγινε πριν από λίγες ώρες από έναν ιερέα σε επτά Μητροπολίτες με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη, σχεδόν ένα χρόνο μετά την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε η 35χρονη Ιωάννα.

Ο δράστης, μιλώντας στην ΕΡΤ εξήγησε ποια ήταν τα κίνητρα που τον οδήγησαν σε αυτή τη σοκαριστική πράξη, ενώ αναφέρθηκε και στην υπόθεση για την οποία καθαιρέθηκε.

«Τους επιτέθηκα γιατί με καθαίρεσε το Συνοδικό Δικαστήριο» φέρεται να είπε ο δράστης σύμφωνα με την ΕΡΤ. Ο ίδιος θεωρεί πως η απόφαση του δικαστηρίου ήταν άδικη και σύμφωνα με την ΕΡΤ είπε στους αστυνομικούς πως θεωρεί σκευωρία την υπόθεση με τα ναρκωτικά για την οποία κατηγορείται και εν τέλη οδήγησε στην καθαίρεσή του.