Μονή Πετράκη: Ιερέας έριξε βιτριόλι σε έξι Μητροπολίτες

Διακομίσθηκαν στο «Λαϊκό»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Μονή Πετράκη: Ιερέας έριξε βιτριόλι σε έξι Μητροπολίτες

Ένα νέο σοκαριστκό περιστατικό έλαβε χώρα, αυτή τη φορά στη Μονή Πετράκη σε Συνοδικό Δικαστήριο, όταν ένας ιερέας που δικαζόταν για κάποιο αδίκημα και επρόκειτο να καθαιρεθεί έριξε βιτριόλι σε έξι Μητροπολίτες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο «Λαϊκό» Νοσοκομείο.

Ο δράστης, που φαίνεται πως είναι από τη Βέροια, είχε μαζί του ένα μπουκαλάκι με το οξύ και το έριξε κατά των μητροπολιτών στα χέρια και στο πρόσωπο. Δύο εξ αυτών φέρουν πιο σοβαρά τραύματα, ωστόσο δεν φαίνεται να διατρέχουν κίνδυνο.

Ενας φρουρός μέσα στη Μονή Πετράκη που άκουσε τις φωνές των Μητροπολιτών έσπευσε να συλλάβει τον δράστη, ωστόσο στην προσπάθειά του να τον ακινητοποιήσει τραυματίστηκε. Μια ομάδα ακόμη τεσσάρων φρουρών κατάφερε να συλλάβει τελικά τον δράστη, όλα αυτά σχεδόν ένα χρόνο μετά τη σοκαριστική επίθεση με βιτριόλι στην 35χρονη Ιωάννα.

Οι λεπτομέρειες της επίθεσης με βιτριόλι στην Μονή Πετράκη

Ξαφνικά και κατά την διάρκεια της εκφώνησης της απόφασης ο υπό έλεγχο ιερέας έβγαλε ένα μπουκάλι με καυστικό υγρό και επιτέθηκε εναντίον των μελών του Συνοδικού Δικαστηρίου.

Επικράτησε πανικός, όμως ο δράστης δεν κατόρθωσε να διαφύγει, αφού συνελήφθη από την αστυνομική φρουρά της Μονής κι από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που έφθασαν άμεσα στο σημείο μετά την επίθεση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι τραυματισμένοι που οδηγούνται στο νοσοκομείο φέρουν εγκαύματα σε διάφορα σημεία του σώματος τους, με δυο εξ αυτών να τραυματίζονται σοβαρά στο πρόσωπο. Ωστόσο, κανενός η ζωή δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες επίθεση δέχτηκαν οι Μητροπολίτες Κηφισίας, Γλυφάδας, Άρτας, Ζακύνθου, Κασσανδρείας και Δρυϊνουπόλεως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στο ΓΝ Λαϊκό, όπου διακομίστηκαν οι τραυματίες από τη Μονή Πετράκη.