Επίθεση με βιτριόλι: Πέρασε ένας χρόνο από την ημέρα που η ζωή της Ιωάννας άλλαξε για πάντα

Όλο το χρονικό της υπόθεσης που συγκλόνισε την Ελλάδα

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Επίθεση με βιτριόλι: Πέρασε ένας χρόνο από την ημέρα που η ζωή της Ιωάννας άλλαξε για πάντα

Ένας χρόνος πέρασε από την ημέρα που η Ιωάννα δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι από άγνωστη τότε, γυναίκα στην περιοχή της Καλλιθέας. Σήμερα, η ζωή της κοπέλας δεν μοιάζει σε τίποτα την προηγούμενη, καθώς το ένα χειρουργείο υποδέχεται το άλλο με σκοπό να φτιάξουν όσο μπορούν τα τραύματα που έχει δημιουργήσει το οξύ στο πρόσωπο της.

Το χρονικό της επίθεσης με βιτριόλι στην Ιωάννα

Για περίπου τρεις εβδομάδες, οι Αρχές αναζητούσαν τη δράστιδα της επίθεσης και οι έρευνες εστίασαν στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και στην άρση των τηλεφωνικών συνομιλιών. Οι αστυνομικοί λίγες ημέρες αργότερα, προχώρησαν στην προσαγωγή μιας 35χρονης έξω από το σπίτι της.

Μετά από έρευνα στο διαμέρισμά της εντοπίζονται ένα σακίδιο, ένα παντελόνι, μια καμπαρντίνα και μια περούκα, τα οποία ταυτίζονται με αυτά που φορούσε η φερόμενη δράστις όπως έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας. Επίσης, βρέθηκε και η τηλεκάρτα, την οποία φέρεται να χρησιμοποίησε για να υλοποιήσει το σχέδιο της για να διαφύγει από το σημείο της επίθεσης με ταξί όσο το δυνατόν συντομότερα.

Το απόγευμα της 11ης Ιουνίου έγινε η σύλληψη της. Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος της άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

«Η Ιωάννα θα μπορούσε να είχε χάσει τη ζωή της»

Μετά από εννέα χειρουργεία, η γιατρός της Ιωάννας, διευθύντρια πλαστικής χειρουργικής του Θριασίου Νοσοκομείου, είχε πει στην εκπομπή Live News:

«Η Ιωάννα θα μπορούσε να είχε χάσει τη ζωή της με τα τραύματα που έχει υποστεί. Το βάθος και η έκταση των τραυμάτων, κάθε γιατρός θα μπορούσε να πει ότι θα μπορούσαν να προκαλέσουν θάνατο. Η Ιωάννα έχει ένα χαρακτήρα που σε κάνει να θέλεις να συνδεθείς μαζί της. Έχει γλιτώσει τη ζωή της, έχει επουλώσει τις πληγές της αλλά έχει ένα μεγάλο δρόμο μπροστά της και πολλές επεμβάσεις»

Η πρώτη φωτογραφία της Ιωάννας μετά την επίθεση και η συγγνώμη της δράστιδας

Τον περασμένο Μάρτιο, η πρώτη φωτογραφία μετά την επίθεση κυκλοφόρησε παντού και η εικόνα της Ιωάννας συγκλόνισε.

Επίθεση με βιτριόλι χρονικό

«Χρειάστηκα μήνες για να καταλάβω τι μου έχει συμβεί. Άργησα πολύ και θα εξηγήσω γιατί. Ρωτούσα τη γιατρό μου για ποιο λόγο δεν μπορούν να επουλωθούν τα τραύματα και μου έλεγε: «Έχεις εγκαύματα ολικού πάχους». Δεν αντιλαμβανόμουν τι είναι αυτό, δεν είχα ιατρικές γνώσεις.

Μου εξηγούσε ότι η αναπλαστική λειτουργία είχε καταστραφεί, είχε καεί και προσπαθούσαν να αναπληρώσουν αυτή τη λειτουργία με μοσχεύματα. Για να το καταλάβω, μου εξηγούσε: «Όταν κάτι καίγεται, χάνεται για πάντα, εξαφανίζεται… Δεν μπορείς να έχεις το ίδιο δέρμα ξανά». Για να το καταλάβει κάποιος αυτό, αρκεί να σκεφτεί πως όταν σε έναν άνθρωπο συμβαίνει κάτι τέτοιο, μετά ζυγίζει λιγότερα κιλά, διότι έχει κάψει και έχει χάσει βασικά στοιχεία από τον οργανισμό του. Βέβαια, τότε δεν είχα ακόμα δει τι έχω πάθει» είχε εξομολογηθεί στη δημοσιογράφο Σόνια Καζόνι.

Ενώ, περίπου την ίδια περίοδο η δράστιδα ζητούσε συγγνώμη από την Ιωάννα, την οποία και φυσικά δεν δέχτηκε.

Έτσι είναι σήμερα η Ιωάννα ένα χρόνο μετά την επίθεση με βιτριόλι

«Με τη βλάβη που έχει η Ιωάννα είναι πάρα πολύ δύσκολο να επανέλθει… Το ένα της αφτί έχει εξαφανιστεί, το μάτι της έχει πρόβλημα, κυκλοφορεί μόνιμα με μάσκα, δεν κάνει να εκτεθεί στο φως γιατί πονάει πάρα πολύ, έχει κάνει ήδη 8 χειρουργεία και πρόκειται να κάνει πάρα πολλά ακόμα. Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι θα κάνει άλλα 10 χειρουργεία», είχε αποκαλύψει ο Απόστολος Λύτρας.