Βιασμός 24χρονης Θεσσαλονίκη: Νέες αποκαλύψεις για τις τοξικολογικές εξετάσεις - «Εάν η ουσία που...»

Γιατί βγήκαν αρνητικές

Αρνητικά βγήκαν τα τοξικολογικά αποτελέσματα της έκθεσης για τη 24χρονη που βιάστηκε στην Θεσσαλονίκη και ανοίγουν το ερώτημα κατά πόσο οι δειγματοληπτικές διαδικασίες έγιναν έγκαιρα, ώστε να μην «εξαφανιστούν» τα κρίσιμα στοιχεία που θα έριχναν φως στην κατηγορία περί βιασμού.

Αποκαλύψεις και τα αρνητικά τοξικολογικά αποτελέσματα της έκθεσης για τη 24χρονη που βιάστηκε στην Θεσσαλονίκη

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας Γρηγόρης Λέων μίλησε στο iefimerida.gr.

Expand player

«Αυτό που μπορούμε να πούμε σε αυτή τη φάση είναι ότι ένα αρνητικό αποτέλεσμα τοξικολογικών εξετάσεων προφανώς και δεν επιβεβαιώνει την ύπαρξη ουσιών οι οποίες θα ήταν ανιχνεύσιμες στον συγκεκριμένο χρόνο που έγινε η δειγματοληψία. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να αξιολογηθεί σε τι χρόνο ακριβώς έγινε η δειγματοληψία και με ποιες διαδικασίες. Εάν η ουσία που αναζητάμε είναι ανιχνεύσιμη σε αυτόν τον χρόνο και δεν εντοπίστηκε, τότε, πολύ απλά, δεν έγινε η χρήση της.

Θα χρειαστεί από τη μεριά των επιστημόνων ενδελεχής μελέτη όλων των διαδικασιών και του τρόπου των αναλύσεων, όχι απλά τι βρέθηκε, τι δεν βρέθηκε, αλλά και σε τι ποσότητα εντοπίστηκαν ορισμένα στοιχεία. Και σε πόσο χρόνο μεταβολίζονται από τον οργανισμό τα υπό εξέταση στοιχεία. Για παράδειγμα, αν εντοπίσουμε μικρή ποσότητα αλκοόλης, τότε θα πρέπει με τις κατάλληλες διαδικασίες να πάμε πίσω στον χρόνο και να εντοπίσουμε την ποσότητα που είχε καταναλωθεί το επίμαχο διάστημα», αναφέρει ο Γρηγόρης Λέων.

Επέστρεψε στη δουλειά της η 24χρονη - Ποια είναι η ψυχολογική της κατάσταση

Το πρωί της Παρασκευής (28/1), η εκπομπή Πρωινό αποκάλυψε πως η 24χρονη που έπεσε θύμα βιασμού στη Θεσσαλονίκη επέστρεψε μετά την περιπέτειά της στην δουλειά της.

Η αλήθεια είναι βέβαια πως αποφάσισε να αλλάξει πόστο και αντί να κάνει εξωτερικές δουλειές, πέρασε σε ένα πόστο γραφείου.

«Ψυχολογικά είναι πάρα πολύ καλά. Λαμβάνει πολλά μηνύματα και ανάμεσα στα μηνύματα και καταγγελίες από κορίτσια. Και από εκεί θα πρέπει μία επεξεργασία των στοιχείων που φτάνουν στο κορίτσι», ανέφερε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος της εκπομπής, την ώρα που μία νέα κατάθεση ανατρέπει τα πάντα.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Βιασμός 24χρονης Θεσσαλονίκη: Διαφορετική εκδοχή έχουν δώσει στις καταθέσεις τους οι καλεσμένοι στο πάρτι

Βιασμός 24χρονης Θεσσαλονίκη: Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην υπόθεση - Κατέθεσε ο φερόμενος ως διοργανωτής του πάρτι