Θλίψη ξανά στον καλλιτεχνικό χώρο - Πέθανε η ηθοποιός Άννα Πολυτίμου

Την είδηση έκανε γνωστή ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγη ώρα, η γνωστή ηθοποιός Άννα Πολυτίμου άφησε την τελευταία της πνοή. Τα αίτια του θανάτου παραμένουν μέχρι στιγμής, άγνωστα, ενώ η είδηση έγινε γνωστή μέσα από τον πρόεδρο του ΣΕΗ Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος μέσα από μια συγκινητική ανάρτηση θέλησε να την αποχαιρετήσει και να πει λίγα λόγια για την καριέρα της.

Δεν έχει τέλος η στεναχώρια στον καλλιτεχνικό κόσμο, καθώς μόλις χθες 3/7 έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου της αγαπημένης ηθοποιού Ντίνας Κώνστα, που σκόρπισε τη θλίψη σε φίλους, συνεργάτες αλλά και απλούς θαυμαστές που την αποχαιρετούν ο καθένας με τον τρόπο του.

Expand player

Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα για το θάνατο της Άννας Πολυτίμου

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα στο facebook:

«Αννούλα μου γλυκιά πέταξες κι εσύ στον ουρανό! Βαθιά θλίψη στον Καλλιτεχνικό χώρο από την νέα απώλεια της σπουδαίας ηθοποιου και φίλης μας ΑΝΝΑΣ ΠΟΛΥΤΙΜΟΥ, μοναδικής ερμηνεύτριας κλασσικών ρόλων, η απόλυτη ραψωδός των Ομηρικών επών που τα απήγγειλε από.μνήμης, σπουδαια δασκάλα ηθοποιών, σύζυγος του επισης σπουδαίου δασκάλου Βίκου Παπακωνσταντινου και μητέρα του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου, από τις τελευταίες επιζώσες συμμαθήτριές της Αλίκης Βουγιουκλάκη, η γλυκιά μου Άννα που στην αρχή της καριέρας μου βρεθήκαμε συνοδοιπόροι και συνιδρυτές του αλησμόνητου ΑΣΚΗΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ με τις σπουδαίες παραστάσεις κ τις συμμετοχές στα διεθνή φεστιβάλ.Η πάντα νεανική ΑΝΝΑ μας έφυγε για το μεγάλο ταξίδι, συλλυπητήρια στην οικογένεια κι από όλους εμάς καλό κατευόδιο».

Ποια ήταν η Άννα Πολυτίμου

Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο σε ηλικία μόλις 13 ετών μετά από πρόταση του Ιάκωβου Καμπανέλλη που ήταν φίλος του πατέρα της. Αργότερα σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου δίπλα σε σημαντικούς δασκάλους, όπως ο Πέλος Κατσέλης, ο Δημήτρης Ροντήρης κι ο Σπύρος Μελλάς. Αποφοίτησε το 1955.

Συνεργάστηκε με κορυφαίους ηθοποιούς και σκηνοθέτες του ελεύθερου θεάτρου, όπως ο Κώστας Μουσούρης, ο Δημήτρης Χορν, η Έλλη Λαμπέτη, ο Κωστής Μιχαηλίδης κ.α. Συνεργάστηκε με πολλά ΔΗΠΕΘΕ και δημοτικά θέατρα κι ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο. Επί εννιά χρόνια συνεργαζόταν με το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας ως ραψωδός, απαγγέλλοντας από στήθους ραψωδίες του Ομήρου. Μαζί με τον ηθοποιό και δάσκαλο του θεάτρου σύζυγό της Νίκο Παπακωνσταντίνου ίδρυσαν το «Θέατρο Σέττας» στην Εύβοια, που είναι μικρογραφία της Επιδαύρου.

Από το 1994, μαζί με τον γιο της Δημήτρη Παπακωνσταντίνου και την Ματίνα Παπαγεωργίου δημιούργησαν το θίασο «Κασταλία» που παρουσιάζει αρχαίο δράμα και φεστιβαλικές εκδηλώσεις.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Η τελευταία επιθυμία της Ντίνας Κώνστα σχετικά με την ταφή της - Η έκκληση των συγγενών της

«Εντιμότατοι φίλοι μου»: Το αξέχαστο τραπέζι της Σεμίνας Διγενή σε Ντίνα Κώνστα και Σεργιανόπουλο