Ασύλληπτος θρήνος για τον καλλιτεχνικό κόσμο - Έφυγε από τη ζωή η Ντίνα Κώνστα

Η αγαπημένη Ντένη Μαρκορά άφησε πριν λίγο την τελευταία της πνοή

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
Ασύλληπτος θρήνος για τον καλλιτεχνικό κόσμο - Έφυγε από τη ζωή η Ντίνα Κώνστα

Σε ηλικία 83 ετών έφυγε από την ζωή η ηθοποιός Ντίνα Κώνστα, που αγαπήθηκε από το κοινό για τις ερμηνείες της αλλά ιδιαίτερα για τον ρόλο της Ντένης Μαρκορά στη σειρά «Δύο ξένοι». H είδηση του θανάτου της έγινε γνωστή από τον ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα και σκόρπισε τη θλίψη στους πάντες.

Ήταν γνωστό πως το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Μάλιστα είχε αποκαλυφθεί πως δυστυχώς βρισκόταν το τελευταίο διάστημα σε ίδρυμα για ηλικιωμένους, καθώς έπασχε από άνοια.

Η Ανακοίνωση του Σπύρου Μπιμπίλα για το θάνατο της Ντίνας Κώνστα

«Μόλις πληροφορήθηκα από τον πατέρα Συμεων το θλιβερό νέο που θα μας γεμίσει όλους πόνο! Η πολυαγαπημένη μας, η σπουδαία ηθοποιός, η αγωνίστρια δημοκράτισσα, η πολυτάλαντη συνάδελφος και ταυτόχρονα χαμηλών τόνων κι αθόρυβη φίλη μας έφυγε από κοντά μας σήμερα στις 7 το πρωί… Ντινακι μας, που μας χάρισες τόσες σπουδαίες ερμηνειες στο Θέατρο κι ανεπαναληπτες δημιουργίες κάθε ειδους στην τηλεόραση θα μας λείψεις πολύ!!!! ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΑΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ».

Λίγα λόγια για την καριέρα της

Την δεκαετία των 90s η Ντίνα Κώνστα αγαπήθηκε πολύ μέσα από τον μυθικό ρόλο της «Ντένης Μαρκορά» στους «Δύο Ξένους».

Η Ντίνα Κώνστα αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη, ενώ την ίδια εποχή εργαζόταν σε εταιρεία χρωμάτων για να πληρώσει τις σπουδές της . Σπούδασε υποκριτική κρυφά από τους γονείς της και είχε καθηγήτρια τη Μαίρη Αρώνη. Πρωτοεμφανίστηκε στην Ελεύθερη Σκηνή το 1965.

Μερικοί από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους που υποδύθηκε ήταν στις τηλεοπτικές σειρές «Τρεις Χάριτες», «Δις Εξαμαρτείν» και το «Σόι μας».