Χάρης Ρώμας για Μενδώνη: «Έχει παραιτηθεί και δεν το ξέρει»

«Δεν τη συμφέρει να παραμείνει στο πόστο της ως σάκος του μποξ»

Ο Χάρης Ρώμας μίλησε το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη στάση της Λίνας Μενδώνη στο θέμα των καταγγελιών αλλά και στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, τονίζοντας πως θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί από τη θέση της Υπουργού Πολιτισμού.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης εξήγησε πως η Λίνα Μενδώνη δεν έχει επιδείξει θετικά χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της θητείας της ενώ τόνισε πως έχει επιδοθεί σε άκομψα σχόλια. Μία δήλωσή της που συζητήθηκε έντονα ήταν αυτή περί «εξαπάτησης» από τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Expand player

Οι δηλώσεις του Χάρη Ρώμα για τη Λίνα Μενδώνη

«Η κυρία Μενδώνη έχει παραιτηθεί και δεν το ξέρει. Έχει παραιτηθεί αυτή τη στιγμή στη συνείδηση όλων των ανθρώπων του πολιτισμού. Στην πραγματικότητα έχει φύγει από το πόστο της και φαντάζομαι ότι είναι και τυπική διαδικασία να την παραιτήσει ο πρωθυπουργός. Φαντάζομαι… Διότι και την ίδια δεν τη συμφέρει να παραμένει εκεί ως σάκος του μποξ. Θα μου πεις της άξιζε;

Δεν έκανε και τα κατάλληλα πράγματα για να φτιάξει την εικόνα της ποτέ. Δε ξέρω αν έχει θετικά πράγματα να επιδείξει η θητεία της. Έχει αναλωθεί σε μια σειρά από άκομψα σχόλια, όπως αυτά που παίρνουν οι καλλιτέχνες. Μπορεί να είναι και αλήθεια, αλλά το θέμα είναι πότε και πώς τα λες. Φαίνεται πως η ίδια δεν έχει το πολιτικό ένστικτο να τοποθετηθεί σωστά», είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

Κατά της Λίνας Μενδώνη και ο Γιώργος Χρανιώτης

«Το ζήτημα δεν είναι κομματικό, αλλά είναι μείζον πολιτικό ζήτημα” συνέχισε. Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό. Η ουσία είναι ότι συμβαίνουν πρωτοφανή πράγματα.

Με ενοχλεί που το βλέμμα σας παραμένει σίγουρο και σταθερό. Όταν κάποιος μας εξαπατά το λιγότερο που νιώθουμε είναι ηλίθιοι, ειδικά όταν η απάτη έχει αντίκτυπο στην κοινωνία και τον πολιτισμό. Τότε ξεκινάς τη συνέντευξη τύπου με μια συγγνώμη. Την ξέρετε αυτή τη λέξη κυρία Μενδώνη; Θα έπρεπε να ξεκινήσετε με μια συγγνώμη και μια παραίτηση.

Ζητάμε να πάτε σπίτι σας. Δηλώσατε σοκαρισμένη αλλά δεν φαίνεσται καθόλου μα καθόλου σοκαρισμένη. Εμείς είμαστε σοκαρισμένοι οι καλλιτέχνες με εσάς», είπε και συνέχισε:

«Aν γνωρίζατε κυρία Μενδώνη, - δεν νομίζω να γνωρίζατε- είστε “εγκληματίας” αν δεν γνωρίζατε, είστε ανεπαρκής. Κρίνω περισσότερο στην άγνοια».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Αργύρης Πανταζάρας κατά της Λίνας Μενδώνη: «Ντύσου, στολίσου, παραιτήσου!»

Καλύτερα Δε Γίνεται: Οργισμένη η Χριστίνα Θεωδοροπούλου - «Η κυρία Μενδώνη τα ήξερε όλα!»