Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Καλύτερα Δε Γίνεται: Οργισμένη η Χριστίνα Θεωδοροπούλου - «Η κυρία Μενδώνη τα ήξερε όλα!»

«Είχε ως μότο στη συνέντευξή της ότι εκείνη και ο πρωθυπουργός δεν γνώριζαν τίποτα»

Καλύτερα Δε Γίνεται: Οργισμένη η Χριστίνα Θεωδοροπούλου - «Η κυρία Μενδώνη τα ήξερε όλα!»
News 20.02.2021 16:03
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Το μεσημέρι του Σαββάτου, η Χριστίνα Θεοδωροπούλου μίλησε στην εκπομπή “Καλύτερα δε γίνεται” και μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε στη χθεσινή συνέντευξη τύπου της Λίνα Μενδώνη για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Η δημοφιλής ηθοποιός προχώρησε ένα ξέσπασμα αποκαλύπτοντας μάλιστα πως η υπουργός Πολιτισμού γνώριζε πολύ καλά όλα όσα έκανε ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Η Χριστίνα Θεοδωροπούλου δήλωσε: “Η κυρία Μενδώνη είχε ως μότο στη συνέντευξή της ότι εκείνη και ο πρωθυπουργός δεν γνώριζαν τίποτα. Αυτό καταρχάς είναι αρνητικό για την κυρία Μενδώνη και τη θέση που έχει. Η κυρία Μενδώνη είναι μια γυναίκα που επί δέκα χρόνια ήταν γραμματέας στο υπουργείο Πολιτισμού.

Η κυρία Μενδώνη τα ήξερε όλα. Το ότι έβαλε τον συγκεκριμένο άνθρωπο σαν καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου ήταν τουλάχιστον ασυγχώρητη αμέλεια. Αυτό που λογικά έπρεπε να κάνει ήταν να υποβάλει την παραίτησή της. Τι θα πει δεν ξέρω τίποτα; Για να γίνει κάποιος διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου υπάρχουν κάποιοι όροι, διάφορα προσόντα που μπορεί να έχει. Το ήθος είναι μέσα σε αυτά. Ο κύριος Λιγνάδης μπορεί να είχε όλα τα άλλα όμως αυτό δεν το μάθαμε τώρα τελευταία… Τώρα μάθαμε εξοργιστικά πράγματα και μείναμε όλοι άφωνοι.

Το ότι ο κύριος Λιγνάδης είχε προβλήματα είχε δημοσιευτεί στις εφημερίδες. Ο κύριος Γεωργουσόπουλος απομάκρυνε τον κύριο Λιγνάδη από τη σχολή για ανάρμοστη συμπεριφορά. Εκείνη την εποχή η κυρία Μενδώνη ήταν γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού. Αρα η κυρία Μενδώνη γνώριζε, είναι απαράδεκτο.

Και βέβαια έπρεπε να υποβάλει την παραίτησή της, αντίθετα έκανε μια συνέντευξη και επιτέθηκε στους καλλιτέχνες. Το έχει ξανακάνει αυτό η κυρία Μενδώνη. Είναι λογικό οι ηθοποιοί να ζητάνε την παραίτησή της. Είναι πολλές φορές που η κυρία Μενδώνη αναφέρθηκε απαξιωτικά στους ηθοποιούς. Έχει παρελθόν σε αυτό αλλά προφανώς έχει άλλες ικανότητες και της έκατσε αυτή η θέση.

Η κόρη μου ήταν σε ένα εκπαιδευτήριο, στο οποίο ακουγόντουσαν διάφορα πράγματα. Παρούσα δεν ήμουν αλλά υπήρχε φημολογία. Η σιωπή είναι συνενοχή. Στην αρχή δεν ήθελα να μιλήσω γιατί έπρεπε να μιλήσουν πρώτα τα θύματα. Κι άλλοι συνάδελφοι πρέπει να βρουν το ψυχικό σθένος να βγουν και να καταθέσουν τα πράγματα που έχουν περάσει. Θεωρώ ότι η επόμενη ημέρα του θεάτρου θα είναι πολύ καλή.

Πρέπει να τιμωρηθούν οι θύτες. Είμαι κάθετη σε αυτό. Δεν γίνονται αυτά μόνο στο θέατρο. Όλοι έχουν να μου πουν κάτι. Αυτό είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα και χαίρομαι που οι καλλιτέχνες λόγω της αναγνωρισιμότητας τους είναι πρωτοπόροι”, κατέληξε η Χριστίνα Θεοδωροπούλου.

Χριστίνα Θεωδοροπούλου για Λίνα Μενδώνη

Πάνος Σκουρολιάκος: «Η Λίνα Μενδώνη, διόρισε τον κ. Λιγνάδη πίσω από μια κλειστή πόρτα»

Ο Πάνος Σκουρολιάκος, τομεάρχης Πολισμού του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε σε όσα του καταλόγισε η Λίνα Μενδώνη για τον Δημήτρη Λιγνάδη, μέσα από την εκπομπή Έλα χαμογέλα, σήμερα 20/2 το πρωί.

Η Υπουργός πολιτισμού στη συνέντευξη που έδωσε, μεταξύ άλλων διερωτήθηκε αν ο κ. Σκουρολιάκος, γνώριζε «για τον βίο και πολιτεία του κ. Λιγνάδη από κουτσομπολιά και φήμες και το απέκρυπτε»

«Απάντησα στην κυρία Λίνα Μενδώνη, ότι τη δουλειά μου δεν την κάνω με φήμες και κουτσομπολιά. Δεν διόρισα εγώ τον Δημήτρη Λιγνάδη. Ακούμε χιλιάδες πράγματα καθημερινά. Μακάρι να μπορούσαμε να πάμε στον εισαγγελέα», τόνισε ο γνωστός πολιτικός και ηθοποιός για το θέμα

«Αυτός που πήρε την απόφαση να διορίσει τον κ. Λιγνάδη στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή στο Εθνικό πρέπει να απαντήσει. Και ο πολιτικός προϊστάμενος της κ. Μενδώνη. “Η Λίνα Μενδώνη, διόρισε τον κ. Λιγνάδη πίσω από μια κλειστή πόρτα», συμπλήρωσε.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Λίνα Μενδώνη: «Για τον Λιγνάδη καταγγελίες, μέχρι σήμερα που μιλάμε, επώνυμες δεν έχουν υπάρξει»

Μάριος Αθανασίου: Ξέσπασε κατά της Μενδώνη -«Σαν ύστατη πράξη αξιοπρέπειας, παραιτηθείτε»

Share