"Ραγίζει" καρδιές με το κείμενο της για την κόρη της η Τζένη Μπότση - «Δεν θα έχεις μνήμες από το δάσος που έκανες βόλτες»

«Σου υπόσχομαι όμως ότι θα κινήσω γη και ουρανό και θα στο ξανακάνω όπως ήταν....»

Σε μια πολύ συγκινητική και ανατριχιαστική ανάρτηση προχώρησε η Τζένη Μπότση μέσα από τα social media. Η ίδια αναφέρθηκε φυσικά στις πυρκαγιές που πλήττουν τις τελευταίες μέρες την χώρα μας.

Η γνωστή ηθοποιός δημοσίευσε συγκεκριμένα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία από έναν καμένο δρόμο στην βορειοανατολική Αττική.

Expand player

Η ανάρτηση της Τζένης Μπότση για τις φωτιές

Στην λεζάντα έγραψε χαρακτηριστικά: «Πονάει η ψυχή μου…. Και σκίζεται όταν σκέφτεται ότι δυστυχώς δεν θα έχεις μνήμες από το δάσος που ζούσες και που έκανες βόλτες μέχρι χτες…. Σου υπόσχομαι όμως ότι θα κινήσω γη και ουρανό και θα στο ξανακάνω όπως ήταν.

Για εσένα, για τους φίλους σου που μεγαλώνατε στον ίδιο δρόμο και τώρα θα δεν θα είστε πια γείτονες, για όλα τα παιδιά του κόσμου, για τη μητέρα μου που περνούσε εκεί τα καλοκαίρια της…. Έτσι λοιπόν θα φυτέψεις το πρώτο σου δέντρο ….και θα το καμαρώνεις να μεγαλώνει όπως καμαρώνω κι εγώ εσένα!».

«Διαχειριζόμαστε 55 πυρκαγιές ταυτόχρονα»

Σε νέες ανακοινώσεις και ενημερώσεις για τα εν εξελίξει πύρινα μέτωπα προχώρησε νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι υπάρχει καλύτερη εικόνα στα πύρινα μέτωπα στην Αττική, αλλά αυτό δεν επιτρέπει εφησυχασμό, καθώς «διαχειριζόμαστε 55 φωτιές ταυτόχρονα σε όλη τη χώρα».

Ελπίζουμε να οριοθετήσουμε τη φωτιά μέσα στις επόμενες ώρες, υπογράμμισε, τονίζοντας ότι οι όποιες αναζωπυρώσεις στην Πάρνηθα αντιμετωπίζονται με επιτυχία.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ακόμη ότι η Πυροσβεστική κατάφερε να ανακόψει το μέτωπο της φωτιάς που πέρασε την προηγούμενη νύχτα την εθνική οδό και κατευθύνθηκε προς τη Μαλακάσα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων επανέλαβε ότι ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται επί ποδός και γνωστοποίησε ότι στις δυνάμεις κατάσβεσης συνδράμουν δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού, ενώ πλοίο έχει διαθέσει το Πολεμικό Ναυτικό.

Κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης, ο κ. Χαρδαλιάς έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη μεγάλη πυρκαγιά στη Φωκίδα, που ξεκίνησε από αμέλεια κατοίκου, ο οποίος έκανε εργασίες με τροχό, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Μίλησε και για τη Ρόδο, όπου εστάλη μήνυμα 112 για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς.

Επίγειες δυνάμεις σε όλη τη χώρα συνεχίζουν τη μάχη στο έδαφος, έχοντας την υποστήριξη από εναέρια μέσα (ελικόπτερα και αεροσκάφη), τα οποία πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού ενώ την ίδια στιγμή ένα νέο πύρινο μέτωπο σημειώθηκε στην Πάρνηθα.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Open: Η στιγμή που γίνεται η επίθεση στους δημοσιογράφους που κάλυπταν τις φωτιές

Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία: Εντολή εκκένωσης σε Λούβρο, Άνω Λούβρο και Άσπρα Σπίτια