Αττική: Νέο πύρινο μέτωπο στα ορεινά της Πάρνηθας

Συναγερμός ξανά!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Αττική: Νέο πύρινο μέτωπο στα ορεινά της Πάρνηθας

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης που ζει η χώρα μας τις τελευταίες μέρες, καθώς ξεκίνησε ένα νέο πύρινο μέτωπο κάπου κοντά στη 13:00 το μεσημέρι του Σαββάτου (7/8), αυτή τη φορά στα ορεινά της Πάρνηθας.

Οι λεπτομέρειες για το νέο μέτωπο της φωτιάς

«Την τελευταία ώρα δημιουργήθηκε το συγκεκριμένο μέτωπο, αυτή τη στιγμή εδώ που βρισκόμαστε έντονος καπνός», είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Πέππας.

Όπως είπε επίσης στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος φορέα διαχείρισης της Πάρνηθας, πρόκειται για αναζωπύρωση η οποία ξέσπασε περίπου στο σημείο που ξεκίνησε η φωτιά της Τρίτης. Όπως είπε ο ίδιος, στο σημείο επιχειρούν και εναέριες δυνάμεις για τον περιορισμό του, ενώ ήδη ασκήθηκε ποινική δίωξη για εμπρησμό σε άνδρα στο Καπανδρίτι.

«Δεν είναι τυχαίες οι φωτιές, από πίσω υπάρχει ένα σχέδιο»

Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε το πρωί του Σαββάτου ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης. Ο ίδιος, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ανάφερε πως πίσω από τις φωτιές που έχουν κυκλώσει την Αττική υπάρχει ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο, μιας και έχουν συλληφθεί ήδη αρκετοί για εμπρησμό σε πολλές περιοχές στην χώρα.

«Θα πρέπει να ελεγχθούν όλες οι καταγγελίες. Μέσα στο Πεδίο του Άρεως μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ήταν καθαρή απόπειρα εμπρησμού. Όλα αυτά φαίνεται ότι δεν είναι τυχαία. Προφανώς πίσω από αυτά υπάρχει ένα σχέδιο. Θυμίζει το 2007 με τις φωτιές και όσο περνούν οι μέρες αυτό επιβεβαιώνεται.

Υπάρχει όμως τώρα η δυνατότητα της ειδοποίησης. Ο πολίτης μπορεί να καταλάβει τι πρέπει να κάνει. Κανείς δε μπορεί να σβήσει τίποτα με ένα λάστιχο. Είναι μεγάλος ο κίνδυνος και το θερμικό φορτίο που έχει δημιουργηθεί. Άρα θα πρέπει οι οδηγίες από την Πυροσβεστική να τηρούνται».

Στο πάρκο Τρίτση βρέθηκαν κάποια γκαζάκια. Όλα αυτά μαρτυρούν ότι υπάρχει μία διάθεση και δεν είναι τίποτα τυχαίο τελικά. Τώρα είναι η ώρα της μάχης. Η επόμενη μέρα θα πρέπει να δοθεί μάχη για την επούλωση των τραυμάτων σε κάθε πολίτη αλλά το δεύτερο, εμένα με φοβίζει το κομμάτι των πλημμυρών τις επόμενες ημέρες».