Happy Day: Άσχημα ξεκίνησε η εβδομάδα - Η ανακοίνωση της Σταματίνας Τσιμτσιλή

"Κάποιος λείπει σήμερα..."

Τα κρούσματα του κορωνοϊού έχουν αυξηθεί αρκετά - χαρακτηριστικό παράδειγμα η χθεσινή 2/1 ημέρα που έσπασε κάθε ρεκόρ - και το πάνελ της Σταματίνας Τσιμτσιλή δεν μπορούσε να μείνει αλώβητο.

Στην έναρξη της σημερινής 3/1 εκπομπής Happy Day η παρουσιάστρια ανακοίνωσε πως η Τίνα Μεσσαροπούλου, συνεργάτης της εκπομπής, δεν παρευρίσκεται στο πλατό καθώς έχει κάποια συμπτώματα, αν και τα τεστ που έχει κάνει μέχρι στιγμής την δείχνουν αρνητική.

Expand player

Οι πρώτες δηλώσεις της Τίνας στο Happy Day

«Τα rapid και τα self test βγαίνουν αρνητικά. Θα πάω να κάνω μοριακό σε λίγο. Δε νομίζω πως τη γλίτωσα αυτή τη φορά. Είναι παντού. Σου έρχεται από εκεί που δεν το περιμένεις. Ευτυχώς είμαι τριπλά εμβολιασμένη. Το πρώτο 24ωρο ήταν λίγο δύσκολο. Έκανα δέκατα και κάποιες μυαλγίες. Από χθες το μεσημέρι είμαι μια χαρά, αλλά έρχονται όλα τα συμπτώματα. Είχα λίγο βήχα χθες το βράδυ και τώρα είμαι πιο μπουκωμένη. Δεν έχω κανένα άλλο πρόβλημα. Οι μυαλγίες σταμάτησαν από χθες. Δε νομίζω να είναι απλή γρίπη. Το καλό είναι πως δεν ήρθα σε επαφή με κανένα. Εμφάνισα δέκατα ανήμερα της Πρωτοχρονιάς και το προηγούμενο βράδυ ήμασταν μόνοι μας στο σπίτι. Δεν ήρθα με κανέναν άλλο σε επαφή» είπε, μεταξύ άλλων, η Τίνα Μεσσαροπούλου.

Παράλληλα στην έναρξη της εκπομπής, η Σταματίνα Τσιμτσιλή αποκάλυψε πως και η αδερφή της διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό και το βρήκε σε τυχαίο τεστ που έκανε πριν πάει στην κουμπάρα της.

Τι αλλάζει για εμβολιασμένους και μη - Οι νέες οδηγίες του ΕΟΔΥ

Λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων στην Ελλάδα, η κυβέρνηση επικαιροποίησε το πρωτόκολλο απομόνωσης και καραντίνας.

Άτομα με λοίμωξη από κορωνοϊό - Απομόνωση:

  • Παραμονή σε απομόνωση επί πέντε (5) ημέρες τουλάχιστον και αποφυγή επαφής με άλλα άτομα.
  • Εάν δεν υπάρχουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο – προεξάρχοντος του πυρετού- ελαττώνονται, διακοπή απομόνωσης. Εάν ο πυρετός συνεχίζει χωρίς άλλα συμπτώματα, παράταση της απομόνωσης εντός οικίας.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες πέντε (5) ημέρες.

Άτομα που ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα – Καραντίνα:

Για άτομα εμβολιασμένα και με ενισχυτική δόση: Χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για δέκα (10) ημέρες και διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου (PCR ή Rapid Antigen Test) την 5η ημέρα από την έκθεση.

Για άτομα εμβολιασμένα με 2 δόσεις ή 1 δόση για το εμβόλιο J&J ή ανεμβολίαστους:

  • Παραμονή στο σπίτι για πέντε (5) ημέρες και αποφυγή επαφής με άλλα άτομα.
  • Την 5η ημέρα διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου (PCR ή Rapid Antigen Test).
  • Μετά την 5η ημέρα, χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95
    ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες πέντε (5) ημέρες.
  • Για πληθυσμιακές ομάδες των οποίων η εργασία συνδέεται άρρηκτα με την λειτουργία του κράτους και τις υποδομές ζωτικής σημασίας, τα μέλη την Επιτροπής θα εξετάσουν τυχόν διαφοροποιημένες οδηγίες κατόπιν
    εισηγήσεων και των αρμόδιων Υπουργείων.
  • Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων ή θετικού εργαστηριακού ελέγχου, τα άτομα που ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα (Καραντίνα) μεταπίπτουν στην κατηγορία της Απομόνωσης και εφαρμόζουν τις αντίστοιχες οδηγίες.
  • Αναφορικά με την χρήση μάσκας, τα μέλη της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες εφιστούν την προσοχή στην όσο το δυνατόν καλύτερη εφαρμογή αυτής.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Φωτεινή Δάρρα: Θετική στην κορωνοϊό μαζί με την 80χρονη μητέρα της

Θετική στον κορωνοϊό φιναλίστ του «The Bachelor» - Η ανάρτηση στο Instagram