Body shaming: Πέντε ελληνίδες και μη, που δέχτηκαν τοξική κριτική για τα κιλά τους

Το αφιέρωμα της εκπομπής «Κυψέλη»

Με αφορμή το πρόσφατο body shaming της Αφροδίτης Λατινοπούλου προς τη Δανάη Μπάρκα, αλλά και τις αντιδράσεις που αυτό ξεσήκωσε, η εκπομπή της ΕΡΤ «Κυψέλη», έκανε αφιέρωμα σε πέντε γυναίκες που έχουν δεχτεί έντονη κριτική για τα κιλά τους. Το αφιέρωμα αφορά και Ελληνίδες, αλλά και διάσημες από τι διεθνές στερέωμα, που απάντησαν όπως αρμόζει στους επικριτές τους.

Κύμα συμπαράστασης πάντως έχει ξεσπάσει υπέρ της γνωστής παρουσιάστριας από γνωστούς και μη, από τότε που έγινε γνωστή η ανάρτηση της πρώην πολιτεύτριας της ΝΔ, η οποία έχει συνηθίσει να προκαλεί και να τα ακούει για τις δηλώσεις της. Τελευταία στη λίστα ήταν η Σίσσυ Χρηστίδου η οποία σήμερα Σάββατο 18/6 μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη Δανάη Μπάρκα.

Expand player

Οι 5 γυναίκες που έπεσαν θύματα τοξικής κριτικής ή αλλιώς bodyshaming

Lady Gaga, 2017

H πασίγνωστη σούπερσταρ εμφανίστηκε για να τραγουδήσει στο ημίχρονο του [super bowl». Κάποιοι πικρόχολοι παρατήρησαν πως η καλλιτέχνης είχε πάρει βάρος. Η ίδια δημοσίευσε μια φωτογραφία της στο instagram δίνοντας μια αποστομωτική απάντηση με δύο αράδες λέξεων:
«Άκουσα ότι το σώμα μου έγινε θέμα συζήτησης. Ήθελα λοιπόν να πω ότι είμαι περήφανη για το σώμα μου και πρέπει και εσείς να είστε το ίδιο. Να είστε αυτοί που είστε. Να είστε αναπολογητικά ο εαυτός σας. Αυτή είναι η πρώτη ύλη των πρωταθλητών»

Ashley Graham

Αν και μοιάζει κουλ και ακομπλεξάριστη με το σωματότυπό της, πέρασε και αυτή συναισθηματικές συμπληγάδες, πριν και αφού χαρακτηρίστηκε βασίλισσα του plus size modelling. Έχει ακόμα χαραγμένο στη μνήμη της το σχόλιο όπου κάποιος follower της χαρακτήρισε τους γλουτούς της ως «μητρόπολη της κυτταρίτιδας».

Πλέον λέει ότι οι ατέλειες του κορμιού της είναι μέρος της ιστορίας της. Η αυτοβιογραφία της, που κυκλοφόρησε το 2017 είναι μια ωδή για την αποδοχή και τη συμφιλίωση καθενός με τον εαυτό του και τη μέσα μας ειρήνη.

Έλενα Παπαρίζου,2021

Μετά την παύση ενός χρόνου λόγω covid, το Μάιο του 2021 ο διαγωνισμός της Εurovision επανεκκίνησε τις μηχανές του. Η νικήτρια του 2005 Έλενα Παπαρίζου ερμήνευσε το my number one αναβιώνοντας και τη χορογραφία με την οποία είχε καθηλώσει τους τηλεθεατές. Το ελληνικό twitter αποφάσισε να δικάσει την Παπαρίζου εστιάζοντας στις αλλαγές στη σωματοδομή της την τελευταία 15ετία. Η ίδια με περίσσευμα ευγένειας και αξιοπρέπειας αλλά και με γενναία δόση χιούμορ απάντησε λίγες μέρες αργότερα πως στεναχωρήθηκε τόσο από τις επικρίσεις που αμέσως μετά πήγε για burger.

Beyonce, 2016

Oι αυξομειώσεις στο βάρος της τραγουδίστριας της έχουν θρέψει λογαριασμούς και λογαριασμούς haters στα κοινωνικά δίκτυα. Όμως ειδικά το 2016 μετά την εμφάνιση της στο ημίχρονο του superbowl, τα σχόλια πήραν φωτιά. Πολλοί μάλιστα από αυτούς δεν ενδιαφέρθηκαν για το βάρος της Beyonce, αλλά το χρησιμοποίησαν ως πρόφαση για να την επικρίνουν για την υποστήριξή της στο κίνημα «Black lives matter».
Σε συνέντευξή της είχε πει: Στα 18 μου είχα πάρει μερικά κιλά. Ήταν απίστευτη η πίεση που μου ασκούσαν για να χάσω βάρος. Όμως ήμουν μόλις 18 χρονών και θα έπρεπε να σκέφτομαι πως θα χτίσω τον χαρακτήρα μου και πως θα περνάω όμορφα. Ήθελα να πω τότε σε όλους τους ανθρώπους να μην ακούνε αυτά που λένε οι άλλοι για εκείνους. Έτσι έγραψα το Bootylicious.

Η πέμπτη της παρέας είναι φυσικά η Δανάη Μπάρκα!

«Σε πιάνει μια λύπη...» - Η αφοπλιστική απάντηση της Δανάης Μπάρκα στην Αφροδίτη Λατινοπούλου μετά την επίθεση που της έκανε

Λίγο μετά την έναρξη της εκπομπής της στις 16/6, η Δανάη Μπάρκα θέλησε να πάρει θέση και να δώσει τη δική της απάντηση στο απαράδεκτο σχόλιο που έκανε για εκείνη και το σώμα της η Αφροδίτη Λατινοπούλου (δείτε εδώ την ανάρτησή της).

Η Δανάη Μπάρκα επέλεξε να μην πει καν το όνομά της καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά, αν βάλει το όνομά της στο στόμα της θα ασχημύνει και δεν το θέλει καθώς αισθάνεται πολύ όμορφη.

«Στην αρχή λέγαμε να μην ασχοληθώ με ανθρώπους που κάνουν τα πάντα για λίγα λεπτά δημοσιότητας. Επειδή ο συγκεκριμένος άνθρωπος μίλησε για εμένα χωρίς λόγο, λόγο δικό του. Ήταν περιττό. Όταν κάποιος θέλει να μιλήσει για θέματα υγείας κάνει συναντήσεις, γράφει άρθρα.

Σε πιάνει μια λύπη όταν βλέπεις ανθρώπους που το μόνο τους όπλο είναι να σχολιάζουν τρίτους. Επειδή πήρα πάρα πολλά μηνύματα από ανθρώπους που μπορεί να μην έχουν τη δύναμη που έχω εγώ αυτή τη στιγμή και επειδή αυτός ο άνθρωπος τυχαίνει να ασχολείται και με ένα κόμμα, στα αυτιά του οποίου ελπίζω να φτάσουν όλα αυτά που συμβαίνουν με τη συγκεκριμένη τον τελευταίο χρόνο και ασχολείται με τα κοινά, μου φάνηκε περίεργο να μην πούμε και τίποτα.

Ζούμε σε μία εποχή που παλεύουμε να εξαλειφθεί η βία και η κακοποίηση που ακούμε κάθε λίγο για μία νέα γυναικοκτονία και μία ανθρωποκτονία, βλέπουμε ότι αυτοκτονούν άνθρωποι από ψυχολογικά προβλήματα, παιδιά που έχουν υποστεί bullying και γυρνάνε σπίτι τους και τα βλέπουν οι γονείς τους να κλαίνε.

Επειδή μπορεί λοιπόν να κάνουμε όλοι κάποια στιγμή παιδάκια κι εμείς αλλά και το συγκεκριμένο πρόσωπο... Δε σκεφτόμαστε τι μπορεί να πάθουν τα δικά μας παιδάκια αν εμείς τροφοδοτούμε το συναίσθημα του ρατσισμού, της ομοφοβίας και όλων αυτών; Γι' αυτό είπα θα μιλήσω, είναι ένα κοινωνικό θέμα.

Δε θα πω ούτε το όνομα, γιατί αν πιάσω το συγκεκριμένο όνομα στο στόμα μου θα ασχημύνω και εγώ αισθάνομαι πολύ όμορφη. Με το συγκεκριμένο σώμα το οποίο χθες κρίθηκε εγώ έχω διασκεδάσει, έχω χορέψει, έχω ερωτευτεί, έχω γεροκομήσει 3 μήνες τον παππού μου στο νοσοκομείο, έχω ταΐσει τη γιαγιά μου, με το ίδιο σώμα δουλεύω και έχω βοηθήσει πολλούς ανθρώπους.

Στο τέλος της ζωής μας αυτά μένουν γιατί όλα τα υπόλοιπα είναι ένα απλό περιτύλιγμα που κάποια στιγμή μπορεί να χαλάσει. Το μυαλό μένει, είναι η δύναμη με την οποία μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα. Η διαφορά μου με αυτούς τους ανθρώπους και με αυτή την κοπέλα είναι ότι εγώ χαίρομαι για την αγάπη, τα κατεβατά μου για το ότι κλαίω εύκολα, για το ότι γελάω πολύ και προσπαθώ να πορευθώ πάντα με γνώμονα την αλήθεια και όχι με το να χλευάζω άλλους ανθρώπους. Είναι λυπηρό για όλους»

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Στο πλευρό της Δανάης Μπάρκα η Φαίη Σκορδά - Η ανάρτηση όλο νόημα

Άσχημα τα νέα για τη Μπάρκα μετά το σκηνικό με την Λατινοπούλου - Έγινε πριν λίγο γνωστό πως...