«Να ζήσεις,αγριμάκι μου!» - Οι ευχές του Γιώργου Νταλάρα στην αγαπημένη του κόρη

Η ανάρτηση με τις σπάνιες οικογενειακές φωτογραφίες τους

Η μονάκριβη κόρη του Γιώργου και της Άννας Νταλάρα, Γεωργιάννα, είχε χτες Πέμπτη 7/7 τα γενέθλιά της και ο περήφανος μπαμπάς, θέλησε να της ευχηθεί. Έτσι, της έκανε μία ιδιαίτερη αφιέρωση, την οποία και συνόδεψε με σπάνιες φωτογραφίες από οικογενειακές στιγμές τους.

Ο Γιώργος Νταλάρας - ο οποίος πρόσφατα έδωσε μία μεγάλη συναυλία στα Καλάβρυτα - έχει μεγάλη αδυναμία αγαπημένη του κόρη, το αγριοκόριτσο του, όπως συνηθίζει να την αποκαλεί. Σε αντίθεση με τους δύο της γονείς της, εκείνη την αποφεύγει συνειδητά και προτιμά να κρατά την προσωπική της ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Expand player

Η χθεσινή μέρα ήταν πολύ σημαντική για τον τραγουδιστή και της ευχήθηκε με τον πιο γλυκό τρόπο από το προφίλ του στο Instagram. «Να ζήσεις,αγριμάκι μου! Να ζήσεις,κορίτσι μας! Χρόνια πολλά!», έγραψε.

Λίγα λόγια για τον τραγουδιστή

Ο Γιώργος Νταλάρας (Κοκκινιά, 29 Σεπτεμβρίου 1949) είναι Έλληνας τραγουδιστής και μουσικός. Τον Οκτώβριο του 2006 ανακηρύχθηκε Πρεσβευτής Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Γεννήθηκε στην Κοκκινιά του Πειραιά. Η μητέρα του καταγόταν από τη Μικρά Ασία κι ο πατέρας του ήταν ο ρεμπέτης Λουκάς Νταράλας.

Οι πρώτες του μνήμες είναι στενά δεμένες με τις βασικές μορφές της ελληνικής μουσικής, δημοτικό, σμυρναίικο, ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι. Τα είδη αυτά τον επηρέασαν κι ως καλλιτέχνη (δισκογραφικά και συναυλιακά). Παράλληλα, έχει ερμηνεύσει και πολλά άλλα είδη, όπως βυζαντινούς ύμνους, λυρικά, σύγχρονα έντεχνα, ποπ, ροκ, λάτιν, όπερα, συμφωνικά έργα κλπ. Έχει συνεργαστεί με πλήθος Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών (συνθέτες, ποιητές, μουσικούς, σκηνοθέτες κ.α.).

Είναι ο Έλληνας καλλιτέχνης που έχει πραγματοποιήσει τις μεγαλύτερες συναυλίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, έχει εμφανιστεί στα σημαντικότερα θέατρα και συναυλιακούς χώρους παγκοσμίως, ενώ έχει συνεργαστεί με πολλές από τις σημαντικότερες συμφωνικές ορχήστρες του κόσμου. Έχει λάβει πολλές τιμητικές διακρίσεις, μεταξύ άλλων την κυπριακή υπηκοότητα, το Διεθνές Βραβείο "Kennedy" και του Πρεσβευτή Καλής Θέλησης της UNESCO.

Ο Γιώργος Νταλάρας ξεκίνησε το 1965 σε ηλικία 15 χρονών, παίζοντας κιθάρα και τραγουδώντας στο πάλκο "Στου Στελλάκη", με τον βετεράνο Στέλιο Περπινιάδη και τον γιο του Βαγγέλη στο Χαϊδάρι. Ο Βαγγέλης Περπινιάδης, φίλος του πατέρα του Λουκά Νταράλα, βλέποντας τα φωνητικά χαρίσματα του έφηβου ακόμα Γιώργου, προσπάθησε να τον βοηθήσει να μπει στη δισκογραφία. Του έγραψε μάλιστα και δύο τραγούδια και του πρότεινε να τα ηχογραφήσουν σ΄ ένα στούντιο στα Εξάρχεια.

Ο 17χρονος Γ. Νταλάρας καθώς πηγαίνει στο στούντιο την ημέρα που θα ηχογραφούσαν τα τραγούδια, δύο άρματα μάχης είχαν σταθμεύσει προς το μέρος της Στουρνάρη. Προς την άλλη κατεύθυνση επικρατούσε η ίδια εικόνα. Ήταν Παρασκευή 21 Απριλίου 1967, η ημέρα που η στρατιωτική χούντα κατέλαβε την εξουσία, γεμίζοντας το κέντρο της Αθήνας με τανκς. Έτσι λοιπόν δεν κατάφερε να πάει στο στούντιο. Η ηχογράφηση ματαιώθηκε και δεν γράφτηκαν ποτέ αυτά τα τραγούδια.

Από την αυτοβιογραφία του Βαγγέλη Περπινιάδη μαθαίνουμε ότι αυτά τα δύο τραγούδια ήταν το "Μπροστά στα σκαλοπάτια σου" ένα κανταδορίστικο χασάπικο και το "Πάντα σε φίλους πίστευα" ένα ζεϊμπέκικο.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

«Με τον Γιώργο Νταλάρα δεν είχαμε κάποια σχέση» - Ο Γιώργος Ζαμπέτας αποκαλύπτει για τον θείο του