Βαρύ το πένθος - Οι πρώτες αντιδράσεις της οικογένειας και του κόσμου μετά τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ

Η στιγμή που το BBC ανακοινώνει το θάνατο της

Πηγή: Instagram/royalfamily

Η Βασίλισσα Ελισάβετ, η μακροβιότερη μονάρχης που πέρασε από το Μπάκιγχαμ και βρέθηκε στον θρόνο για 70 χρόνια πέθανε στα 96 της χρόνια, ύστερα από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό.

Φυσικά, ο Κάρολος ήταν αυτό που έγινε αμέσως βασιλιάς μετά το θάνατο της μητέρας του. Ως κληρονόμος από την ηλικία των τριών ετών, υπήρξε ο μακροβιότερος διάδοχος του θρόνου στη βρετανική ιστορία.

Expand player

Ο Κάρολος έχει την επιλογή να πάρει οποιοδήποτε όνομα επιλέξει για τη βασιλεία του. Για παράδειγμα, το πραγματικό όνομα του Βασιλιά Γεωργίου ΣΤ' ήταν στην πραγματικότητα Αλβέρτος. Δύο προηγούμενοι μονάρχες είχαν το όνομα Κάρολος. Ο Κάρολος είχε ήδη αναλάβει ορισμένες από τις δραστηριότητες της Βασίλισσας εφέτος, καθώς η υγεία της είχε γίνει αρκετά ανησυχητική και ακύρωσε ορισμένες από τις δεσμεύσεις της.

Οι πρώτες αντιδράσεις της οικογένειας & του κόσμου μετά τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του θανάτου της, η βασιλική οικογένεια προχώρησε σε μια ανάρτηση στα social media, με τον πρίγκιπα Κάρολο να αποχαιρετά την μητέρα του.

«Ο θάνατος της αγαπημένης μου Μητέρας, της Αυτής Μεγαλειότητας της Βασίλισσας, είναι μια στιγμή μεγαλύτερης θλίψης για μένα και όλα τα μέλη της οικογένειάς μου. Θρηνούμε βαθύτατα το θάνατο μιας αγαπημένης Κυρίαρχου και μιας πολύ αγαπημένης Μητέρας. Ξέρω ότι η απώλειά της θα γίνει βαθιά αισθητή σε όλη τη χώρα, τα Βασίλεια και την Κοινοπολιτεία, και από αμέτρητους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου πένθους και αλλαγής, η οικογένειά μου και εγώ θα παρηγορηθούμε και θα διατηρηθούμε από τη γνώση μας για τον σεβασμό και τη βαθιά στοργή στην οποία κρατήθηκε τόσο ευρέως η Βασίλισσα».

Μάλιστα, στην επίσημη σελίδα της βασιλικής οικογένειας έχει πέσει μαύρο.

Την ίδια στιγμή, έχει συγκεντρωθεί χιλιάδες άτομα έξω από το παλάτι για να θρηνήσουν όλοι μαζί τον χαμό της αγαπημένης τους βασίλισσας.

Η ανακοίνωση στις πύλες του Holyroodhouse και η μεσίστια σημαία στο Μπάκιγχαμ

Στο Παλάτι του Holyroodhouse, το μέρος που θα οδηγηθεί το σώμα της, ήδη αναρτήθηκε η ανακοίνωση. Το Παλάτι του Holyroodhouse είναι η επίσημη κατοικία του εκάστοτε μονάρχη της Βρετανίας στη Σκωτία.

Πλήθος κόσμου βρίσκεται ήδη εκεί για να αποτίνει φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ ενώ η βρετανική σημαία στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ κυματίζει μεσίστια από τις 18:30 (ώρα Βρετανίας).

Πηγή: reuters

Πηγή: reuters

Η ανακοίνωση του BBC

Το BBC μάλιστα προχώρησε σε σταθερή ζωντανή ενημέρωση του κοινού ενώ οι παρουσιαστές του δελτίου ειδήσεων ήταν ντυμένοι στα μαύρα.

Η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή στις 20:30, ώρα Ελλάδας και τότε ήταν που ο παρουσιαστής του BBC ανακοίνωσε τον θάνατο της. «Πριν από μερικά λεπτά, το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η βασίλισσα πέθανε γαλήνια στο Μπαλμόραλ, αυτό το απόγευμα».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Βαρύ πένθος για τη Βασίλισσα Ελισάβετ - Έχασε ένα πολύ αγαπημένο της πρόσωπο

Η βασίλισσα Ελισάβετ σνόμπαρε τον Harry και τη Meghan για τις διακοπές - Τι συμβαίνει