Βαρύ πένθος για τη Βασίλισσα Ελισάβετ - Έχασε ένα πολύ αγαπημένο της πρόσωπο

Μαζί από μικρά παιδιά...

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
Βαρύ πένθος για τη Βασίλισσα Ελισάβετ - Έχασε ένα πολύ αγαπημένο της πρόσωπο

Πολύ δύσκολες μέρες περνάει η αιωνόβια βασίλισσα Ελισάβετ καθώς πρέπει να αντιμετωπίσει το πένθος για το θάνατο της παιδικής της φίλης Lady Myra Butter, που έφυγε από τη ζωή στις 29 Ιουλίου. Δεν είναι η πρώτη απώλεια για την γαλαζοαίματη του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα είχε να αντιμετωπίσει επίσης το θάνατο δύο κυριών της αυλής της.

Και μπορεί να φαίνεται ότι για τα μέλη μιας βασιλικής οικογένειας όλα τα προβλήματα είναι λυμένα, ωστόσο αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Είχε ήδη να διαχειριστεί την ''αποστασία'' του εγγονού της Πρίγκιπα Χάρι που μαζί με τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ που έχουν εγκαταλείψει το παλάτι, με τις σχέσεις τους να είναι ακόμα υπό δοκιμασία, ενώ πρόσφατα στους εορτασμούς του Πλατινένιου Ιωβηλαίου, πολλοί ήταν αυτοί που ανησύχησαν για την υγεία της.

Η σχέση της βασίλισσας Ελισάβετ με την Lady Myra Butter που απεβίωσε

Η βασίλισσα Ελισάβετ και η Lady Myra Butter γνωρίζονταν πολλά χρόνια και η φιλία τους πήγαινε αρκετά πίσω και, συγκεκριμένα, στην παιδική τους ηλικία. Παρά το ιδιάζον πρόγραμμα της μονάρχη, οι δυο γυναίκες διατήρησαν τη φιλία τους. Η βασίλισσα, μάλιστα, μαζί με την αδερφή της, πριγκίπισσα Μαργαρίτα, παρευρέθηκαν στον γάμο της Lady Myra με τον Ταγματάρχη David Butter το 1946.

Η Lady Myra εκτιμούσε πολύ την Ελισάβετ. Πέρσι, μάλιστα, σχολίασε στο Telegraph τα μαθήματα κολύμβησης που κάνανε μαζί όταν ήταν μικρές.

«Η βασίλισσα είπε πως ήταν αρκετό καιρό πριν. Λοιπόν, ισχύει. Νομίζω ότι ήμουν 12 ετών. Είμαι ιδιαίτερα τυχερή σε αυτόν τον τομέα. Η μνήμη μου είναι καλή, το ίδιο και η δική της», είπε.

Η σχέση της Lady Myra με την οικογένεια, όμως, είχε κι άλλους δεσμούς. Η ίδια ήταν ξαδέρφη του πρίγκιπα Φιλίππου, του αγαπημένου της συζύγου για 73 χρόνια που πέθανε τον Απρίλιο του 2021.

Ακόμα τεταμένες οι σχέσεις μεταξύ της βασίλισσας - Μέγκαν και Χάρι

Παρά τις απώλειες στη ζωή της, η βασίλισσα δε φαίνεται να κάνει υποχωρήσεις απέναντι σε ότι την έχει πληγώσει, όπως για παράδειγμα η στάση του εγγονού της Χάρι.

'Ετσι η Βασίλισσα Ελισάβετ έφθασε στην οικία της στα Highlands, στη Σκωτία την Πέμπτη 21/7 και θα παραμείνει εκεί και μέχρι και τον Σεπτέμβριο ενώ μέσα στο καλοκαίρι θα την επισκεφτεί και ο William με την Kate και τα τρία του παιδιά.

Πηγή από το Balmoral είπε στην κυριακάτικη Sun: “Το προσωπικό έχει ειδοποιηθεί να περιμένει ολόκληρη λίστα από τη βασιλική οικογένεια, περιλαμβανομένων και του Harry, της Meghan και των παιδιών τους Archie και Lilibet. Προετοιμάζονται για τους Σάσεξ”.

Άλλη πηγή προσκείμενη στα Ανάκτορα υποστήριξε ότι ο Harry και η Meghan “με το ζόρι συνάντησαν τη βασίλισσα για 15 λεπτά” στη διάρκεια των εκδηλώσεων για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο το καλοκαίρι, ενώ άλλες πηγές επεσήμαναν ότι θα εκπλήσσονταν “αν έβλεπαν το ζευγάρι να καταφθάνει στη Σκωτία”.

Παρά το δημοσίευμα της Sun που ήθελε τη μονάρχη να έχει προσκαλέσει τους Sussexes, τελικά δεν έστειλε καμία πρόσκληση για τη Σκωτία και το Balmoral στον εγγονό της - ενώ πρόσφατα παρά τις εντάσεις μεταξύ των Sussexes και των υπόλοιπων μελών της βασιλικής οικογένειας, ο πρίγκιπας και η γυναίκα του ταξίδεψαν μέχρι το Ηνωμένο Βασίλειο με τα παιδιά τους για να τιμήσουν το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Πιθανόν, αυτή η απόφαση της Ελισάβετ μπορεί να έχει να κάνει και με την άλλη απόφαση του δικαστηρίου και μια πρώτη νίκη του πρίγκιπα Harry κόντρα στην Αστυνομία του Λονδίνου, το UK Home Office.

Σύμφωνα με τον δικαστή, ο Harry έχει την έγκριση να προχωρήσει σε δίκη κατά της Αστυνομίας με βάση του ισχυρισμούς του πρίγκιπα.