Μαυροφορεμένοι οι παρουσιαστές του BBC - Βρίσκονται σε διαρκή ενημέρωση για τα νέα της υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ

Είναι μεγάλη η ανησυχία τους

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Μαυροφορεμένοι οι παρουσιαστές του BBC - Βρίσκονται σε διαρκή ενημέρωση για τα νέα της υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ

Δύσκολες ώρες περνάει η Βασίλισσα Ελισάβετ καθώς όπως ανακοινώθηκε πριν λίγες ώρες από το Παλάτι, βρίσκεται σε συνεχή ιατρική παρακολούθηση έχοντας δίπλα της τα παιδιά και τα εγγόνια της, ενώ ταξιδεύουν αυτή τη στιγμή και ο πρίγκιπας Χάρι με την Μέγκαν Μάρκλ.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Παλατιού δήλωσε: «Μετά από νέες εξετάσεις σήμερα το πρωί οι γιατροί της Βασίλισσας ανησύχησαν και αποφάσισαν να είναι διαρκώς υπό παρακολούθηση».

Στα μαύρα οι παρουσιαστές του BBC λόγω της υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ

Όπως ήταν αναμενόμενο, η είδηση για την υγεία της έχει γίνει παγκοσμίως γνωστή ενώ μάλιστα το BBC ενημερώνει διαρκώς για την υγεία της Βασίλισσας Ελισάβετ με τους παρουσιαστές να είναι ντυμένοι στα μαύρα.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας είπε χαρακτηριστικά: «Όλη η χώρα είναι εξαιρετικά ανήσυχη από τα νέα. Οι σκέψεις μου και οι σκέψεις των πολιτών σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο είναι με την Βασίλισσα και την οικογένειά της αυτές τις ώρες».

Τι γίνεται με τη κηδεία σε περίπτωση θανάτου - Ποιος θα είναι ο διάδοχος

«Η γέφυρα του Λονδίνου έπεσε»: Αυτός είναι ο κωδικός που χρησιμοποιεί το Παλάτι όταν αναφέρεται στον θάνατο της βασίλισσας. Αυτή την πρόταση θα ακούσει και η πρωθυπουργός που θα βρίσκεται στην εξουσία, όταν λάβει το άκρως εμπιστευτικό τηλεφώνημα που θα την ειδοποιήσει για τα νέα.

Στη συνέχεια, το Κέντρο Παγκόσμιας Ανταπόκρισης του Υπουργείου Εξωτερικών πρόκειται να ενημερώσει σχετικά με την είδηση του θανάτου της βασίλισσας τις 15 κυβερνήσεις πέραν του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου η βασίλισσα Ελισάβετ παραμένει αρχηγός του κράτους, αλλά και στα υπόλοιπα 36 κράτη της Κοινοπολιτείας.

Μάλιστα, καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας θα τηρηθεί απόλυτη μυστικότητα ενώ όσον αφορά στον κόσμο, θα εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση για το δυσάρεστο γεγονός.

Όπως επιτάσσει η Επιχείρηση London Bridge, ανήμερα του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ, ο νέος βασιλιάς Κάρολος θα συναντηθεί με την πρωθυπουργό και στη συνέχεια θα απευθύνει διάγγελμα στο έθνος στις 6 το απόγευμα, ενώ η κηδεία θα γίνει 10 ημέρες μετά το θάνατο της.

Τι γίνεται με τη κηδεία και τον διάδοχο σε περίπτωση θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ

Τα σχέδια περιλαμβάνουν την απαγόρευση των «retweets» από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης των κυβερνητικών υπηρεσιών ενώ, οι σελίδες των κοινωνικών δικτύων όλων των τμημάτων θα βάλουν μαύρη εικόνα προφίλ.

Η κηδεία της βασίλισσας θα λάβει χώρα στο Westminster Abbey 10 μέρες μετά το θάνατό της, προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες για ένα τέτοιο ιστορικό γεγονός. Ανήμερα της κηδείας, η οποία θα ανακηρυχθεί σε εθνική αργία, τόσο το χρηματιστήριο του Λονδίνου όσο και οι περισσότερες βρετανικές τράπεζες, θα παραμείνουν κλειστά, ενώ δύο λεπτών σιγή θα τηρηθεί σε εθνικό επίπεδο.