Στο πλευρό της Βασίλισσας Ελισάβετ Μέγκαν Μαρκλ και Πρίγκιπας Χάρι - Τα νεότερα με την υγεία της

Ταξιδεύουν εσπευσμένα στη Σκωτία για να βρίσκονται μαζί της

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Πηγή: Instagram/royalfamily
Πηγή: Instagram/royalfamily

Στη Σκωτία και στο Παλάτι του Μπαλμόραλ ταξιδεύουν αυτή τη στιγμή ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ σύμφωνα με το BBC, μετά τα δυσάρεστα που έγιναν γνωστά για την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ.

Στο πλευρό της Βασίλισσας Ελισάβετ Μέγκαν Μαρκλ και Πρίγκιπας Χάρι

Σύμφωνα με το BBC, το ζευγάρι θέλει να βρίσκεται με τη βασίλισσα Ελισάβετ και τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας, εκτός της Κέιτ Μίντλετον που απουσιάζει.

 Στο πλευρό της Βασίλισσας Ελισάβετ Μέγκαν Μαρκλ και Πρίγκιπας Χάρι
Πηγή: Splash Ideal Images

Τι γίνεται με τη κηδεία σε περίπτωση θανάτου - Ποιος θα είναι ο διάδοχος

Δύσκολη είναι η κατάσταση της βασίλισσας Ελισάβετ, με την ανακοίνωση του Παλατιού να έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία και αγωνία σε όλο τον πλανήτη. Φυσικά, δεν φεύγουν από το πλευρό της ο πρίγκιπας Κάρολος και η υπόλοιπη οικογένεια, ενώ μάλιστα πολλά από τα βρετανικά κανάλια διέκοψαν το πρόγραμμά τους και μεταδίδουν έκτακτα για την ίδια.

«Η γέφυρα του Λονδίνου έπεσε»: Αυτός είναι ο κωδικός που χρησιμοποιεί το Παλάτι όταν αναφέρεται στον θάνατο της βασίλισσας. Αυτή την πρόταση θα ακούσει και η πρωθυπουργός που θα βρίσκεται στην εξουσία, όταν λάβει το άκρως εμπιστευτικό τηλεφώνημα που θα την ειδοποιήσει για τα νέα.

Στη συνέχεια, το Κέντρο Παγκόσμιας Ανταπόκρισης του Υπουργείου Εξωτερικών πρόκειται να ενημερώσει σχετικά με την είδηση του θανάτου της βασίλισσας τις 15 κυβερνήσεις πέραν του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου η βασίλισσα Ελισάβετ παραμένει αρχηγός του κράτους, αλλά και στα υπόλοιπα 36 κράτη της Κοινοπολιτείας.

Μάλιστα, καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας θα τηρηθεί απόλυτη μυστικότητα ενώ όσον αφορά στον κόσμο, θα εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση για το δυσάρεστο γεγονός.

Όπως επιτάσσει η Επιχείρηση London Bridge, ανήμερα του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ, ο νέος βασιλιάς Κάρολος θα συναντηθεί με την πρωθυπουργό και στη συνέχεια θα απευθύνει διάγγελμα στο έθνος στις 6 το απόγευμα, ενώ η κηδεία θα γίνει 10 ημέρες μετά το θάνατο της.

Τι γίνεται με τη κηδεία και τον διάδοχο σε περίπτωση θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ

Τα σχέδια περιλαμβάνουν την απαγόρευση των «retweets» από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης των κυβερνητικών υπηρεσιών ενώ, οι σελίδες των κοινωνικών δικτύων όλων των τμημάτων θα βάλουν μαύρη εικόνα προφίλ.

Η κηδεία της βασίλισσας θα λάβει χώρα στο Westminster Abbey 10 μέρες μετά το θάνατό της, προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες για ένα τέτοιο ιστορικό γεγονός. Ανήμερα της κηδείας, η οποία θα ανακηρυχθεί σε εθνική αργία, τόσο το χρηματιστήριο του Λονδίνου όσο και οι περισσότερες βρετανικές τράπεζες, θα παραμείνουν κλειστά, ενώ δύο λεπτών σιγή θα τηρηθεί σε εθνικό επίπεδο.