Υπό ιατρική παρακολούθηση η βασίλισσα Ελισάβετ - Θρίλερ με την υγεία της

Η σχετική ανακοίνωση του παλατιού

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Instagran/theroyalfamily
Instagran/theroyalfamily

Υπό ιατρική παρακολούθηση τέθηκε η βασίλισσα Ελισάβετ όπως ανακοίνωσε σήμερα 8/9 το βρετανικό παλάτι, καθώς οι γιατροί ανησύχησαν για την υγεία της. Εδώ και αρκετές ημέρες υπήρχαν φήμες που έλεγαν πως κάτι δεν πηγαίνει καλά με την μονάρχη.

«Μετά από περαιτέρω αξιολόγηση σήμερα το πρωί, οι γιατροί της Βασίλισσας ανησυχούν για την υγεία της Αυτού Μεγαλειότητας και συνέστησαν να παραμείνει υπό ιατρική παρακολούθηση», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους. «Η βασίλισσα παραμένει στο Balmoral» προσθέτει η ανακοίνωση του παλατιού.

Ακύρωσε συνάντηση της η Βασίλισσα Ελισάβετ

Να σημειωθεί ότι η βασίλισσα Ελισάβετ ακύρωσε συνάντησή της με τους συμβούλους της, η οποία ήταν προγραμματισμένη για χθες το απόγευμα, κατόπιν σύστασης των γιατρών της να ξεκουραστεί, μετά την συνάντηση που είχε με την Λιζ Τρας για να της αναθέσει τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

βασίλισσα Ελισάβετ υγεία ηλικία
Instagran/theroyalfamily

Ο θρήνος που βίωσε πριν από λίγες ημέρες

Πολύ δύσκολες μέρες περνάει η αιωνόβια βασίλισσα Ελισάβετ καθώς πρέπει να αντιμετωπίσει το πένθος για το θάνατο της παιδικής της φίλης Lady Myra Butter, που έφυγε από τη ζωή στις 29 Ιουλίου. Δεν είναι η πρώτη απώλεια για την γαλαζοαίματη του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα είχε να αντιμετωπίσει επίσης το θάνατο δύο κυριών της αυλής της.

Και μπορεί να φαίνεται ότι για τα μέλη μιας βασιλικής οικογένειας όλα τα προβλήματα είναι λυμένα, ωστόσο αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Είχε ήδη να διαχειριστεί την ''αποστασία'' του εγγονού της Πρίγκιπα Χάρι που μαζί με τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ που έχουν εγκαταλείψει το παλάτι, με τις σχέσεις τους να είναι ακόμα υπό δοκιμασία, ενώ πρόσφατα στους εορτασμούς του Πλατινένιου Ιωβηλαίου, πολλοί ήταν αυτοί που ανησύχησαν για την υγεία της.

Η βασίλισσα Ελισάβετ και η Lady Myra Butter γνωρίζονταν πολλά χρόνια και η φιλία τους πήγαινε αρκετά πίσω και, συγκεκριμένα, στην παιδική τους ηλικία. Παρά το ιδιάζον πρόγραμμα της μονάρχη, οι δυο γυναίκες διατήρησαν τη φιλία τους. Η βασίλισσα, μάλιστα, μαζί με την αδερφή της, πριγκίπισσα Μαργαρίτα, παρευρέθηκαν στον γάμο της Lady Myra με τον Ταγματάρχη David Butter το 1946.

Η Lady Myra εκτιμούσε πολύ την Ελισάβετ. Πέρσι, μάλιστα, σχολίασε στο Telegraph τα μαθήματα κολύμβησης που κάνανε μαζί όταν ήταν μικρές.

«Η βασίλισσα είπε πως ήταν αρκετό καιρό πριν. Λοιπόν, ισχύει. Νομίζω ότι ήμουν 12 ετών. Είμαι ιδιαίτερα τυχερή σε αυτόν τον τομέα. Η μνήμη μου είναι καλή, το ίδιο και η δική της», είπε.

Η σχέση της Lady Myra με την οικογένεια, όμως, είχε κι άλλους δεσμούς. Η ίδια ήταν ξαδέρφη του πρίγκιπα Φιλίππου, του αγαπημένου της συζύγου για 73 χρόνια που πέθανε τον Απρίλιο του 2021.