«Ένα μήνα πριν φύγει από την ζωή...» - Ραγίζει καρδιές ο γιος της Φώφης Γεννήματα 1 χρόνο μετά το θάνατο της

«Η μητέρα μου άφησε ένα τόσο δυνατό χαμόγελο που το κρατάς σε όλη σου τη ζωή σαν φυλακτό»

Ένας χρόνος έχει περάσει από τότε που η Φώφη Γεννηματά έφυγε από τη ζωή μετά από δύσκολη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο (δείτε συγκινητικό βίντεο από το μνημόσυνο). Η πολιτικός και πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, άφησε πίσω της τα παιδιά της και τον σύζυγο της, ο οποίος δεν την ξεχνάει λεπτό και συχνά κάνει πολύ συγκινητικές αναρτήσεις.

Σήμερα Τρίτη 25/10 στην εκπομπή "Mega Καλημέρα" προβλήθηκε η συνέντευξη που παραχώρησε ο γιος της στον δημοσιογράφο Κώστα Τσουρό. Ο Γιώργος Γεννηματάς, ραγίζει καρδιές με τα λόγια του.

Expand player

Η εξομολόγηση του γιου της Φώφης Γεννηματά

«Πιστεύω πως σε κάθε ελληνικό σπίτι είναι γνωστό πως ο πατέρας με την κόρη και η μάνα με τον γιο, έτσι και στο δικό μας σπίτι. Ήμουν ο μόνος γιος στην οικογένεια, με λάτρευε αρκετά. Αυτό είχε διάφορα πράγματα μαζί. Είχε και τα καλά του και τα κακά του γιατί η μάνα η Ελληνίδα θέλει τον γιο της να τον πλάσει τέλειο. Ήταν εκείνη πεισματάρα και έχει μεταφέρει σε όλη την οικογένεια το πείσμα. Ο ένας χρόνος που λείπει από κοντά μας είναι μια περιπέτεια που πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλοι.

Κατάφερε μας έζησε και την ζήσαμε, μας έμαθε και πως να αντιμετωπίσουμε το πένθος, μας δίδαξε. Ένα μήνα πριν φύγει από την ζωή, ήρθε να δούμε μία ταινία μαζί και μου δίδασκε πως πρέπει να αντιμετωπίσω μία τόσο οδυνηρή κατάσταση. Η μητέρα μου είπε ότι πρέπει να θυμάμαι ότι η ζωή είναι όμορφη και να την ζω, σαν να με προετοίμαζε.

Η μητέρα μου άφησε ένα τόσο δυνατό χαμόγελο που το κρατάς σε όλη σου τη ζωή σαν φυλακτό. Όποτε θυμάμαι την μητέρα χαμογελάω κι εγώ, σαν να την βλέπω μπροστά μου. Από την μητέρα μου αν θυμάμαι ένα πράγμα είναι το «Σ’ αγαπώ» και το χαμόγελο που το συνοδεύει», είπε.

«Η Φώφη Γεννηματά έδινε μια διπλή μάχη, κάνεις μας δεν ήξερε τι τραβούσε»

Το πρωί της Δευτέρας (24/10) ο Μανώλης Χριστοδουλάκης μίλησε για όλους και για όλα στην κάμερα της εκπομπής «MEGA Καλημέρα». Συγκεκριμένα, "άνοιξε" την καρδιά του και μίλησε για την σχέση που είχε με την αείμνηστη πολιτικό και αρχηγό του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

«Το πρώτο που σου έρχεται στο μυαλό είναι το πόσο προσιτός άνθρωπος, με ήθος και φιλότιμο. Η Φώφη Γεννηματά μου έστειλε στο Facebook να της στείλω το βιογραφικό μου. Έπαθα σοκ», είπε αρχικά ο Μανώλης Χριστοδουλάκης για τη Φώφη Γεννηματά, η οποία στις 25/10/2021 έφυγε τη ζωή, έχοντας παλέψει γενναία με τον καρκίνο.

Η Φώφη Γεννηματά ήταν λίγο σαν μητέρα, το στοιχείο της στοργικότητας είχε μεγάλη σημασία, ήταν εκεί στο προσωπικό σου πρόβλημα. Ένιωσα τεράστιο βάρος και ευθύνη, όταν κλήθηκα να εκφωνήσω τον επικήδειο της Φώφης Γεννηματά. Η Φώφη Γεννηματά έδινε μια διπλή μάχη, της ζωής της, μαζί με την πολιτική διαδρομή. Κάνεις μας δεν ήξερε τι τραβούσε».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

«Έκανε κλήση από το νοσοκομείο και μας είπε...» - Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης αποκαλύπτει για τις τελευταίες ώρες της Φώφης Γεννηματά

«Έφυγε τόσο άδικα από κοντά μας» - Η σπαρακτική ανάρτηση του Ανδρέα Τσούνη για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά