Φανερά συγκινημένος ο σύζυγoς της Φώφης Γεννηματά, Ανδρέας Τσούνης - Βίντεο από το πολιτικό μνημόσυνο

Περίπου ένα χρόνο αργότερα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Φανερά συγκινημένος ο σύζυγoς της Φώφης Γεννηματά, Ανδρέας Τσούνης - Βίντεο από το πολιτικό μνημόσυνο

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που η Φώφη Γεννηματά έφυγε από τη ζωή και έτσι το Σάββατο 22/10, πραγματοποιήθηκε στη Βούλα, στην αίθουσα Ιωνία, δίπλα στο Δημαρχείο της περιοχής, το πολιτικό μνημόσυνο στη μνήμη της προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Εκεί βρέθηκε ο Ανδρέας Τσούνης, ο σύζυγος της αείμνηστης πολιτικής αρχηγού, (δείτε εδώ την ανάρτησή του για την απώλειά της) μαζί με τα παιδιά τους, αλλά και πολλά στελέχη και φίλοι του κόμματος μεταξύ των οποίων και ο πρώην γραμματέας και στενός συνεργάτης της, Μανώλης Χριστοδουλάκης. Κεντρικός ομιλητής ήταν το ιστορικό στέλεχος του κόμματος, Κώστας Σκανδαλίδης.

Συγκίνηση στο πολιτικό μνημόσυνο της Φώφης Γεννηματά

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Οι δηλώσεις του συνεργάτη της για τις τελευταίες στιγμές της

Με αφορμή το γεγονός πως συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που η Φώφη Γεννηματά άφησε την τελευταία της πνοή, λοιπόν, (δείτε εδώ πού και πότε θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο μνημόσυνο), ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο συνεργάτης της τον οποίο η ίδια είχε χρήσει ως γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso.

Ο ίδιος μίλησε αναλυτικά για την γνωριμία τους, αλλά και για όλα τα χρόνια που πέρασαν ως συνοδοιπόροι. Μεγάλη συγκίνηση, όμως, προκάλεσαν τα λόγια του για τις τελευταίες τους στιγμές μαζί.

«Μου έχουν μείνει πάρα πολλά από τη Φώφη. Όταν είσαι τέσσερα χρόνια γεμάτα με έναν άνθρωπο, σχεδόν κάθε μέρα, συνεχώς, σε ταξίδια, περιοδείες και άλλα, σου μένουν πολλά. Κυρίως, όμως, μένουν οι προσωπικές στιγμές. Ήταν ένας άνθρωπος πολύ γλυκός, πολύ ξεχωριστός, μια πολύ ανθρώπινη πολιτικός.

Γνωρίστηκα μαζί της, όταν μου πρότεινε να κατέβω για γραμματέας του κόμματος το 2018. Ήμουν 27 χρονών και χωρίς να με ξέρες προσωπικά, με πρότεινε και η πρόταση αυτή είχε τεράστιο ρίσκο. Όμως το έκανε», είπε αρχικά.

Τι θυμάσαι από τις τελευταίες μέρες της;

Την προηγούμενη μέρα πριν μπει στο νοσοκομείο ήμασταν μαζί σε περιοδεία στη Ρόδο. Επιστρέψαμε και ήταν η τελευταία φορά που την είδα. Δεν έδειχνε απολύτως τίποτα από ό,τι συνέβαινε. Δεν άφηνε ούτε καν στους στενούς της συνεργάτες να φανεί το πρόβλημα υγείας.

Φώφη Γεννηματά

Δεν ήθελε να τη λυπούνται, να νιώθουν αίσθημα συμπόνοιας για εκείνη. Ήθελε να την εκτιμούν για τη δύναμή της και γι’ αυτό που είναι. Μάλιστα, στην περιοδεία στη Ρόδο είχε ένα πολύ σκληρό πρόγραμμα, και το έβγαλε όλο εις πέρας χωρίς εμείς να το καταλάβουμε ποτέ. Την άλλη μέρα είχε ομιλία στη Νέα Ιωνία και με ενημέρωσαν ότι έπρεπε να πάω να μιλήσω εγώ γιατί η Φώφη Γεννηματά είχε μπει στο νοσοκομείο.

Το ίδιο απόγευμα έκανε κλήση από το νοσοκομείο, σε εμάς και τους συνεργάτες της, και μας είπε, “παιδιά, έχω δυο μάχες μπροστά μου… θα δώσω τη μια, που είναι η μάχη για τη ζωή μου”. Συγχρόνως όμως μας είπε ότι δε θα είναι υποψήφια. Τότε καταλάβαμε τι συμβαίνει. Πάθαμε σοκ.

Τελευταία φορά μιλήσαμε με μήνυμα όταν εγώ πήγα στις Βρυξέλλες και την εκπροσώπησα στη σύνοδο των Ευροσοσιαλιστών. Της έστειλα μήνυμα ότι όλα πήγαν καλά και μου απάντησε, “μπράβο αγόρι μου, χαίρομαι για τη συνολική σου στάση”. Ήταν το τελευταίο μήνυμά της και το κρατάω στο κινητό μου. Δε θα το σβήσω ποτέ.