Κιβωτός του Κόσμου: «Ήμουν κλεισμένη για περίπου 3 μήνες σε ένα δωμάτιο» - 20χρονη πρώην φιλοξενούμενη καταγγέλλει

Άλλη μία μαρτυρία "φωτιά"

Πέρα από την πρώην εργαζόμενη η οποία κατήγγειλε την Κιβωτό του Κόσμου για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των παιδιών (δείτε εδώ τι βρήκε στα ντουλάπια των δομών), μίλησε δημόσια και μία πρώην φιλοξενούμενη, στην εκπομπή του ALPHA, T-Live, την οποία είχαν απομονώσει για μερικούς μήνες.

Πιο συγκεκριμένα, η ίδια εξήγησε πότε γνώρισε τον πάτερ Αντώνιο και πόσο καιρό έμεινε στον οργανισμό, ενώ αποκάλυψε τον λόγο που βίωσε αυτή την σκληρή αντιμετώπιση, σοκάροντας ολόκληρο το πλατό με τα λόγια της.

Expand player

Πρώην φιλοξενούμενη στην Κιβωτό του Κόσμου αποκαλύπτει για την απομόνωσή της

«Μπήκα στη δομή στην ηλικία των 12 ετών μέχρι και την ενηλικίωσή μου, σχεδόν 6 χρόνια. Δεν ξέρω τι μπορεί να έχει βιώσει κάθε παιδί. Ποτέ δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου κάτι τόσο αισχρό, τόσο βαρύ», ανέφερε η 20χρονη Σοφία και πρόσθεσε: «Εγώ βίωσα μία τιμωρία. Ήμουν κλεισμένη για περίπου 3 μήνες σε ένα δωμάτιο και έβγαινα έξω και ακολουθούσα ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα».

Και συμπλήρωσε στη συνέχεια: «Είχαμε ένα συγκεκριμένο πόστο, έτσι το λέγαμε. Εγώ βοηθούσα τη μαγείρισσα στην κουζίνα. Γύριζα στο δωμάτιο, όπου με κλείδωναν, για την ξεκούρασή μου και για το φαγητό μου και το απόγευμα πάλι η ίδια δουλειά. Απαγορευόταν να έχω επικοινωνία με τα άλλα παιδιά. Κάποιες φορές εγώ ξέκλεβα στιγμές για να μιλήσω με κάποιον».

Μάλιστα, επισήμανε πως η ίδια ποινή είχε επιβληθεί σε 4 ακόμη κορίτσια το ίδιο χρονικό διάστημα και ο λόγος της τιμωρίας τους ήταν το γεγονός ότι δεν πρόδωσαν τα ονόματα των παιδιών που είχαν κάνει κάποιο παράπτωμα.

Πώς ο 19χρονος έγινε αυτόπτης μάρτυρας της παρενόχλησης

Πολλές είναι οι μαρτυρίες που "καίνε" τον πάτερ Αντώνιο και την Κιβωτό του Κόσμου (δείτε εδώ τι αποκάλυψε πρώην εργαζόμενη) και την Δευτέρα 21/11 στο T-Live στο κανάλι του ALPHA, η δημοσιογράφος Ελένη Λαζάρου αποκάλυψε την συνομιλία της με τον μάρτυρα που επιβεβαιώνει την καταγγελία του 19χρονου και εξήγησε πως τους έπιασε επ' αυτοφώρω.

Εξήγησε, μάλιστα, πως κατά τύχη είδε και άκουσε όλα όσα αναφέρει, ενώ τόνισε πως μετά από τόσα χρόνια συνεχίζει και διατηρεί φιλικές σχέσεις με το αγόρι που κατήγγειλε τον ιερέα.

«Το περιστατικό με το συγκεκριμένο παιδί, τον φίλο μου ήταν περίπου 13 με 14 Αυγούστου που εντάξει πιο πριν κιόλας μιλάγαμε, κάτι λέγαμε, εγώ εντάξει δεν πίστευα εννοείται τίποτα… Μετά μου ζητήθηκε να πάω φαγητό σε αυτό το στέλεχος της Κιβωτού πήγα εκείνο το βράδυ, άνοιξα την πόρτα χωρίς να χτυπήσω και είδα αυτό το περιστατικό με τον φίλο μου και με αυτό το στέλεχος, δηλαδή ότι ρε παιδί μου τώρα πώς να το πω… όπως το είπα και στην κατάθεση μου δηλαδή….» είπε αρχικά ο φίλος του 19χρονου.

Και συμπλήρωσε: «Μετά ακολούθησαν αλλά μετά… Εντάξει εννοείται μεσολάβησε το σοκ κι αυτά… Δεν μπορούσα να καταλάβω τι γίνεται. Μετά την άλλη μέρα, επειδή είχε καταλάβει αυτό το στέλεχος ότι ήμουνα εγώ γιατί μπήκα και άφησα το φαγητό, την άλλη μέρα προσπάθησε και έλεγε ότι “να πάω να βγάλω τραπεζικό λογαριασμό”. Εγώ έλεγα “γιατί;”. “Να ξέρω' γω έρχεται το στρατιωτικό σου να σου βάλουμε λεφτά και το ένα και το άλλο. Εντάξει εγώ κατάλαβα, λέω εντάξει τώρα, λέω δεν γίνεται αυτό λέω γιατί σε άλλα παιδιά δεν το κάνει και το κάνει μόνο σε μένα ρε φίλε τώρα ξέρω' γω;

Τέλος πάντων, εγώ το πήρα ως δωροδοκία, να με δωροδοκήσει για να κλείσω το στόμα μου να γλυκαθώ από τα λεφτά έτσι; Από τα τόσα χιλιάρικα. Εντάξει τώρα τι να πω εγώ… Μετά από μία εβδομάδα εξαφανίστηκα, έφυγα, αλλά εντάξει ασχοληθήκανε πάρα πολύ μαζί μου και γι’ αυτό κιόλας ήμουνα ο πρώτος που ήθελα να συναντηθώ με την Εισαγγελέα ανηλίκων».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κιβωτός του Κόσμου: «Προσπαθούν να τον στοχοποιήσουν» - Συντετριμμένα τα αδέρφια του πάτερ Αντώνιου στον αέρα του ALPHA

«Μας γρατζουνάει την καρδιά οτιδήποτε...» - Καταρρακωμένη η Ελένη Μενεγάκη με τις καταγγελίες κατά τις Κιβωτού του Κόσμου