Κιβωτός του Κόσμου: «Προσπαθούν να τον στοχοποιήσουν» - Συντετριμμένα τα αδέρφια του πάτερ Αντώνιου στον αέρα του ALPHA

«Γνωρίζω ποιος είναι»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Κιβωτός του Κόσμου: «Προσπαθούν να τον στοχοποιήσουν» - Συντετριμμένα τα αδέρφια του πάτερ Αντώνιου στον αέρα του ALPHA

Ο πάτερ Αντώνιος βρίσκεται στο στόχαστρο τις τελευταίες ημέρες, εξαιτίας των καταγγελιών κατά της Κιβωτού του Κόσμου που μία μία βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας. Όσο κι αν τον "πολεμούν", ο ίδιος φαίνεται πως έχει πολλούς υποστηρικτές, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και πολλά από τα παιδιά που έχει βοηθήσει (δείτε εδώ την επιστολή που έστειλαν), αλλά και η οικογένειά του.

Τα αδέρφια του, λοιπόν, μίλησαν στην εκπομπή του ALPHA, T-Live, την Δευτέρα 21/11, και υποστήριξαν τον άνθρωπο που εμπνεύστηκε και δημιούργησε τον οργανισμό. Μάλιστα, ο ένας από τους δύο είναι κι εκείνος ιερέας στη Νέα Μονή Χίου από όπου κατάγεται.

Οι δηλώσεις των αδερφών του κατηγορούμενου για την Κιβωτό του Κόσμου

«Να σας πω κάτι… Ξέρω την αθωότητα του αδερφού μου. Αυτό μόνο γνωρίζω. Αυτό…», τόνισε αρχικά ο πρώτος και συμπλήρωσε: «Πιστεύω στην αθωότητα του αδερφού μου. Αυτό είναι. Ότι προσπαθούν να τον στοχοποιήσουν. Αυτό… Ξέρω ποιος είναι ο αδερφός μου. Γνωρίζω ποιος είναι ο αδερφός μου. Αυτά. Δεν θέλω να πω τίποτα παραπάνω. Ευχαριστώ πολύ».

Ενώ, ο δεύτερος επισήμανε: «Εμείς ξέρουμε τον αδερφό μας, τον στηρίζουμε και τον αγαπάμε. Ξέρουμε ποιος είναι και πιστεύουμε ότι όλα αυτά είναι συκοφαντίες. Αυτό πιστεύουμε εμείς γιατί τον γνωρίζουμε τον αδερφό μας τόσα χρόνια, γνωρίζουμε και το έργο του, αυτά… Τι άλλο να σας πω… Όπως καταλαβαίνετε και εμείς είμαστε τόσο πολύ στεναχωρημένοι και…».

Και κατέληξε: «Αυτές τις μέρες, όχι, δεν έχω μιλήσει μαζί του. Πριν μια εβδομάδα μιλήσαμε. Είχαμε βγει έξω, αυτά. Είναι ίσως ακόμα σοκαρισμένος, είναι τόσο πολύ στεναχωρημένος, έχει, μετά από 25 χρόνια που κάνει αυτό το έργο, όπως και εσείς ξέρετε, έχει δώσει τη ζωή του για όλα αυτά και εκείνος και η πρεσβυτέρα… Τι να σας πω; Δεν μπορώ να σας πω κάτι άλλο. Αυτά…».

Ποιος είναι πραγματικά ο πάτερ Αντώνιος

Σοκαριστικές είναι οι εξελίξεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας όσον αφορά το τι συνέβαινε πίσω από τις κλειστές πόρτες της δομής, Κιβωτός του Κόσμου, και τα βασανιστήρια που υπέστησαν τα παιδιά τα βράδια (δείτε εδώ την ανατριχιαστική νέα καταγγελία).

Οργισμένοι γονείς σήμερα έσπασαν τις πόρτες για να μπουν στη δομή και να πάρουν τα παιδιά τους (δείτε εδώ το βίντεο) και δυστυχώς πρώτο όνομα φιγουράρει αυτό του πατήρ Αντώνιου, που είναι και ο ιδρυτής της δομής.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα της «Κιβωτού», ο ιερέας Αντώνιος Παπανικολάου υπηρέτησε ως εφημέριος στον Άγιο Γεώργιο Ακαδημίας Πλάτωνος, στον Κολωνό. Ξεκίνησε την ιερατική του δράση το 1998 σε μια από τις πιο υποβαθμισμένες τότε περιοχές, στον Κολωνό στην Αθήνα.

Από την πρώτη στιγμή που εγκαταστάθηκε, ένιωσε την ανάγκη να αντιδράσει σε ότι συνέβαινε γύρω του. Ο ίδιος, παρατηρούσε καθημερινά παιδιά, που ενώ θα έπρεπε να ήταν στο σχολείο σύχναζαν σε πλατείες ή παιδιά που αποτελούσαν μέλη ομάδων υψηλού κινδύνου, ενώ πάντα τα ίδια και οι οικογένειές τους βρίσκονταν σε ανάγκη.

Σιγά σιγά, τα πλησίασε μέσω του μπάσκετ και της αποδοχής, ανθρώπινα, προσπαθώντας να μιλήσει μαζί τους για τους προβληματισμούς τους, για την καθημερινότητά τους, προσπαθώντας να τους μιλήσει ως ίσος προς ίσον, χωρίς να τους κρίνει και χωρίς να τους νουθετεί και κυρίως να βρει τον τρόπο να σταθεί στο πλάι τους και να τα βοηθήσει στις ανάγκες τους. Με τον καιρό κέρδισε την αποδοχή τους και σταδιακά και την εμπιστοσύνη τους.

πάτερ Αντώνιος κιβωτός

«Κάθισα να ακούσω τα παιδιά, τα αποδέχτηκα έτσι ακριβώς όπως είναι. Μοιράστηκα το σπίτι τους, τη πλατεία και το γήπεδο. Μέσα από τον αθλητισμό και τα πρωταθλήματα βγήκαν τα θετικά τους στοιχεία. Όταν κάποιος είναι τόσο απελπισμένος, όπως αυτά, τι να του πεις; Ότι ο Χριστός σώζει; Τα ακούει βερεσέ.»

Σε αυτό του τον αγώνα, πάντα στο πλάι του η σύντροφος και αρωγός, η σύζυγός του Σταματία Γεωργαντή, με την οποία τότε, όπως και τώρα θυσιάζονται και μοιράζονται τις αγωνίες, τις δυσκολίες και φυσικά την ικανοποίηση του εγχειρήματος. «Στόχος μας είναι τα παιδιά να νιώσουν ότι υπάρχει και ένας άλλος κόσμος, πέρα από αυτόν που έχουν γνωρίσει. Μόνο κίνητρό μας είναι η αγάπη και σε αυτή βασιζόμαστε».

Η προσφορά του απλού κόσμου ξεκίνησε μετά από καιρό, εφόσον γνώρισαν το νεαρό ιερέα και συνειδητοποίησαν τις προθέσεις του. Οι κάτοικοι της περιοχής άρχισαν να έρχονται ο ένας μετά τον άλλο και εθελοντικά να παρέχουν τις υπηρεσίες τους. Δάσκαλοι άρχισαν να έρχονται και να κάνουν μαθήματα στα παιδιά, νοικοκυρές της περιοχής άρχισαν να φέρνουν πράγματα από τα σπίτια τους, τρόφιμα και ρούχα που δεν χρειάζονταν πια οι δικές τους οικογένειες.