Χαμός στην Κιβωτό του Κόσμου - Γονείς έσπασαν την πόρτα και φώναζαν τον Πατήρ Αντώνιο

Μεγάλη ένταση έξω από την δομή

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Χαμός στην Κιβωτό του Κόσμου - Γονείς έσπασαν την πόρτα και φώναζαν τον Πατήρ Αντώνιο

Ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 09:00 έξω από τη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στην περιοχή του Κολωνού, όταν πατέρας έσπασε την πόρτα για να μπει μέσα και να πάρει πίσω τα παιδιά του.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το OPEN, γονείς μπούκαραν μέσα, ενώ λίγο αργότερα αποχώρησαν. Πατέρας μάλιστα από την Συρία ζητούσε φωνάζοντας τον Πατήρ Αντώνιο.

Ένας άνδρας μιλώντας στους δημοσιογράφους του σταθμού είπε ότι «τους έχουν πάρει τα παιδιά» για να τα «πουλήσουν» κι ότι «πρέπει να γίνουν υιοθεσίες».

Τις τελευταίες ημέρες επικρατεί χαμός με την Κιβωτό και μέρα με την ημέρα όλο και περισσότερες καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Μάλιστα, την σιωπή του έχει "σπάσει" και αυτόπτης μάρτυρας σχετικά με τον Πατήρ Αντώνιο.

Βίντεο από την ένταση στην Κιβωτό του Κόσμου

Σοκαριστική καταγγελία 18χρονου

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες συνεχίζουν να βγαίνουν στο φως όσο τα στόματα ανοίγουν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ στο κάδρο των ερευνών μπαίνουν αλλά τέσσερα πρόσωπα του οργανισμού…

Με τις καταγγελίες, λοιπόν, να αυξάνονται όσο περνούν οι μέρες, μία νέα μαρτυρία ήρθε στο φως μέσω της ΕΡΤ από παιδί που έζησε στις δομές του ιδρύματος και κατήγγειλε ότι έγινε αυτόπτης μάρτυρας άγριου ξυλοδαρμού. Επίσης, οι εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους δύο πολύ κρίσιμες καταγγελίες.

Η νέα μαρτυρία που αποκάλυψε η ΕΡΤ αφορά ένα παιδί που έζησε στις δομές του ιδρύματος. Με αφορμή μία κλοπή που είχε καταγγείλει εργαζόμενος της δομής το παιδί θεωρήθηκε ύποπτο και φέρεται να έζησε ένα μαρτύριο.

Ο 18χρονος είχε φιλοξενηθεί και στη δομή του Βόλου. Εκεί, μετά από μία κλοπή, ένα κλιμάκιο μαζί με το άτομο που ήταν και στα Γιάννενα ήρθαν στο Βόλο και έκαναν προανάκριση για να δουν ποιος έκλεψε τα χρήματα.

Εκεί φέρεται ότι κακοποίησαν και χτυπούσαν τρεις υπόπτους που θεωρούσαν ότι μπορεί να έκλεψαν τα χρήματα.

«Έμπαιναν στα δωμάτια το βράδυ, τους φίμωναν και τους χτυπούσαν πάρα πολύ. Την επόμενη μέρα βλέπαμε, λέει, τα παιδιά να είναι χτυπημένα με μαυρισμένα μάτια και να φέρουν σημάδια χτυπημάτων και λέγαμε τι συνέβη και μας λέγανε ότι βλέπανε εφιάλτες και τραυματίστηκαν μόνα τους».