Κιβωτός του Κόσμου - σοκαριστική καταγγελία 18χρονου: «Έμπαιναν στα δωμάτια το βράδυ, τους φίμωναν και...»

Ο γυμναστής που κατήγγειλε πρώτος τις κακοποιήσεις στην δομή του Βόλου

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κιβωτός του Κόσμου - σοκαριστική καταγγελία 18χρονου: «Έμπαιναν στα δωμάτια το βράδυ, τους φίμωναν και...»

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις όσον αφορά την υπόθεση της Κιβωτό του κόσμου (δείτε εδώ ποιον μηνύει η δομή) ενώ ανατριχιαστικές λεπτομέρειες συνεχίζουν να βγαίνουν στο φως όσο τα στόματα ανοίγουν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ στο κάδρο των ερευνών μπαίνουν αλλά τέσσερα πρόσωπα του οργανισμού…

Με τις καταγγελίες, λοιπόν, να αυξάνονται όσο περνούν οι μέρες, μία νέα μαρτυρία ήρθε στο φως μέσω της ΕΡΤ από παιδί που έζησε στις δομές του ιδρύματος και κατήγγειλε ότι έγινε αυτόπτης μάρτυρας άγριου ξυλοδαρμού. Επίσης, οι εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους δύο πολύ κρίσιμες καταγγελίες.

Η νέα μαρτυρία που αποκάλυψε η ΕΡΤ αφορά ένα παιδί που έζησε στις δομές του ιδρύματος. Με αφορμή μία κλοπή που είχε καταγγείλει εργαζόμενος της δομής το παιδί θεωρήθηκε ύποπτο και φέρεται να έζησε ένα μαρτύριο.

Η συγκλονιστική μαρτύρια του 18χρονου για την Κιβωτό

Ο 18χρονος είχε φιλοξενηθεί και στη δομή του Βόλου. Εκεί, μετά από μία κλοπή, ένα κλιμάκιο μαζί με το άτομο που ήταν και στα Γιάννενα ήρθαν στο Βόλο και έκαναν προανάκριση για να δουν ποιος έκλεψε τα χρήματα.

Εκεί φέρεται ότι κακοποίησαν και χτυπούσαν τρεις υπόπτους που θεωρούσαν ότι μπορεί να έκλεψαν τα χρήματα.

«Έμπαιναν στα δωμάτια το βράδυ, τους φίμωναν και τους χτυπούσαν πάρα πολύ. Την επόμενη μέρα βλέπαμε, λέει, τα παιδιά να είναι χτυπημένα με μαυρισμένα μάτια και να φέρουν σημάδια χτυπημάτων και λέγαμε τι συνέβη και μας λέγανε ότι βλέπανε εφιάλτες και τραυματίστηκαν μόνα τους».

Ο γυμναστής που ξετύλιξε το κουβάρι

Πρώτος που ξετύλιξε το κουβάρι των αποκαλύψεων για την δομή του Βόλου, ήταν ένας γυμναστής και υπήρξε μάρτυρας σε διάστημα 8 μηνών σε δύο ξυλοδαρμούς παιδιών.

Ο γυμναστής έκανε λόγο για ξυλοδαρμό – σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 19 Αυγούστου – στο υπόγειο της μίας από τις δύο δομές στον Βόλο. Όπως ανέφερε ο ίδιος, αυτό το περιστατικό προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στα παιδιά και έκαναν μία επιστολή διαμαρτυρίας στα κεντρικά της Κιβωτού, ωστόσο δεν εισακούστηκαν.

Ο άνδρας, το πρωί της 18ης Αυγούστου, ενημέρωσε τους υπεύθυνους της δομής ότι προτίθεται να μεταβεί στην Ασφάλεια Βόλου και να καταγγείλει το περιστατικό. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ενημερώθηκε για την απόλυσή του και στις 19 Αυγούστου πήγε στην Ασφάλεια Βόλου και κατήγγειλε ό,τι ήξερε και όσα έχει ζήσει στη δομή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ο γυμναστής ενημέρωσε τα κεντρικά της Κιβωτού και έτσι απεστάλη η επιστολή διαμαρτυρίας. Η δικαιολογία της απόλυσης, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο γυμναστής, είχε ύφος ειρωνείας και κακεντρέχειας. «Τώρα εσύ με αυτό που κάνεις, δίνεις λαβή και σε άλλους να προχωρήσουν σε ανάλογες κινήσεις», ήταν η απάντηση της δομής για την απόλυση του εργαζόμενου.

Ο γυμναστής, όπως τόνισε, μιλώντας στο Mega, δεν κατάλαβε για ποιόν λόγο του έδωσαν αυτή τη δικαιολογία από τη δομή, το απόγευμα της 18ης Αυγούστου σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τους υπεύθυνους.