«Σας σιχαθήκαμε» - Αδιανόητο ξέσπασμα από την Μαίρη Συνατσάκη για τα επεισόδια στην διαμαρτυρία για την τραγωδία στα Τέμπη

Το μήνυμα που "πυροδότησε" την συζήτηση

NDP

Την Κυριακή 5/3 πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα μια πορεία διαμαρτυρίας για όσα συνέβησαν κατά την σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη. Πλήθος κόσμου βρέθηκε εκεί για να αφήσει ένα μαύρο μπαλόνι στον ουρανό, ωστόσο σημειώθηκαν έντονα επεισόδια και οι αστυνομικοί κατέληξαν να ρίχνουν δακρυγόνα στους πολίτες. Θύμα των Αρχών έπεσε και η Κλέλια Ρένεση η οποία βρέθηκε εκεί μαζί με την μικρή της κόρη (δείτε εδώ τη στιγμή που τους πετούσαν τα χημικά).

Η Μαίρη Συνατσάκη, λοιπόν, που παρακολουθούσε τα γεγονότα, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την οργή της και μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ξέσπασε, δημοσιεύοντας ένα βίντεο από τις κινήσεις των ΜΑΤ, γράφοντας: «Σας σιχαθήκαμε».

Expand player

Το ξέσπασμα της Συνατσάκη για τα επεισόδια στη διαμαρτυρία για την τραγωδία στα Τέμπη

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να της στείλει μήνυμα μία θαυμάστριά της, εξηγώντας της πως και οι αστυνομικοί πολλές φορές εκτελούν εντολές και δεν προβαίνουν σε τέτοιες κινήσεις με την θέλησή τους, κάτι για το οποίο η επιχειρηματίας της απάντησε με έντονο ύφος, απευθυνόμενη σε όλο τον κόσμο που την παρακολουθεί.

«Αγαπημένη μου σε αγαπάω σε σέβομαι, σε συμπαθώ πολύ και συμφωνώ μαζί σου σε όλα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα σου αναφέρω απλά και την άλλη πλευρά. Ο άνδρας μου είναι αστυνομικός στα ΜΑΤ και έχω να σου πω πως μέσα στον κόσμο που διαμαρτύρεται για τα αυτονόητα πια, υπάρχουν άτομα που βρίσκουν ευκαιρία για επιθέσεις, πέτρες, μολότοφ και ζημιές.

Η αστυνομία λιθοβολείται και κάθε μέρα που φεύγει ο άνδρας μου για δουλειά, τρέμω μέχρι να γυρίσει», ανέφερε, μεταξύ άλλων, το μήνυμα που έλαβε η Μαίρη Συνατσάκη.

«Το “σας σιχαθήκαμε” προφανώς και αναφέρεται σε αυτούς που έδωσαν την εντολή για κρότου λάμψεις και δακρυγόνα. Είμαστε μεγαλύτερα παιδιά από το να πιστεύουμε ότι φταίει αστυνομία ή ο ματατζής. Αλλά ως μεγάλα παιδιά, μη μου πείτε ότι δε ξέρετε πως “οι γνωστοί άγνωστοι” που χαλάνε μια ειρηνική πορεία πένθους, μπορεί να είναι οποιοιδήποτε. Και να προκαλούν τα μπάχαλα για να φέρουν εις πέρας όποιο αφήγημα θέλουν», έγραψε στο instagram η ίδια στη συνέχεια.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

«Ρε καθίκια, είστε χυδαίοι» - Αδιανόητο ξέσπασμα από την Κλέλια Ρένεση! Η οργισμένη ανάρτηση για την τραγωδία στα Τέμπη

Τέμπη: Ανατριχίλα - Η εικόνα από το σημείο του τραγικού δυστυχήματος 5 μέρες μετά την τραγωδία