Τέμπη: Ανατριχίλα - Η εικόνα από το σημείο του τραγικού δυστυχήματος 5 μέρες μετά την τραγωδία

Εκεί που χάθηκαν δεκάδες ζωές...

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Μια εβδομάδα έχει περίπου συμπληρωθεί μετά το δυστύχημα που σημειώθηκε στα Τέμπη με ττην σύγκρουση των 2 τρένων, από την οποία 57 μέχρι στιγμής άνθρωποι έχασαν την ζωή τους κι άλλα τραυματίστηκαν σοβαρά -δείτε εδώ τα ανατριχιαστικά λόγια ενός πατέρα που έχασε τον γιο του.

Μάλιστα, σήμερα, Δευτέρα 6/3, η κάμερα της ΕΡΤ βρέθηκε στα Τέμπη στο σημείο της τραγωδίας και όπως βλέπουμε από το σχετικό βίντεο, οι συρμοί των δύο τρένων έχουν απομακρυνθεί από το σημείο και νταλίκες μεταφέρουν τα τελευταία συντρίμμια σε χώρο του ΟΣΕ προκείμενου να ερευνηθούν.

Παράλληλα γίνονται εργασίες από τον ΟΣΕ για να αποκατασταθεί η γραμμή στο σημείο του δυστυχήματος.

Η εικόνα από το σημείο του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη πέντε μέρες μετά την τραγωδία

Η απολογία του σταθμάρχη

Την Κυριακή 5/3, ύστερα από την αναβολή που δέχθηκε για την απολογία του ο 60χρονος σταθμάρχης των τρένων στα Τέμπη το Σάββατο 4/3, απολογήθηκε τελικά και όλη η διαδικασία κράτησε πάνω από 7,5 ώρες (δείτε εδώ ποιος είναι και την οικογένειά του). Γίνεται αντιληπτό πως ο ίδιος δεν είχε αντιληφθεί το λάθος του πριν να είναι πολύ αργά, με αποτέλεσμα να κοστίσει τη ζωή 57 ανθρώπων, κάτι για το οποίο κρίθηκε ομόφωνα προφυλακιστέος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και μπροστά στην ανακρίτρια, έχοντας απολογητικό υπόμνημα, ωστόσο αυτό δεν έπαιξε ουσιαστικά ρόλο στην απόφαση. Μέχρι και σήμερα, Δευτέρα 6/3 δεν είχε διαρρεύσει κανένα σημείο της κατάθεσής του, ωστόσο ο δικηγόρος του αποκάλυψε όλα όσα ειπώθηκαν στην αίθουσα, εξηγώντας ποια είναι η γραμμή που ακολούθησε.

Πιο συγκεκριμένα, ο τελευταίος δήλωσε: «Ο κατηγορούμενος είπε τα πάντα: Τα πράγματα όπως ακριβώς έγιναν χωρίς να φοβηθεί αν από την αναφορά αυτή προκύπτουν ευθύνες για τον εαυτό του ή όχι», ενώ διευκρίνισε πως «ο άνθρωπος ούτε έπινε, ούτε γλένταγε. Πότε δεν εγκατέλειψε τη θέση του» και υπογράμμισε ότι ο 59χρονος είναι σε τραγική κατάσταση όσον αφορά την ψυχολογία του αυτή τη στιγμή.