Τραγωδία Τέμπη: «Μας τον πήρε ο χάρος!» - Τα ανατριχιαστικά λόγια ενός πατέρα που έχασε τον γιο του

«Παιδιά άψυχα, νεκρά! Μας έμεινε το εισιτήριο στο χέρι!»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τραγωδία Τέμπη: «Μας τον πήρε ο χάρος!» - Τα ανατριχιαστικά λόγια ενός πατέρα που έχασε τον γιο του

Κι ενώ πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες κηδείες των θυμάτων από την τραγωδία στα Τέμπη (δείτε εδώ τις σπαρακτικές εικόνες) ολοένα και περισσότερες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Πιο συγκεκριμένα, το πρωί της Δευτέρας 6/3, ένας πατέρας μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» και μοιράστηκε την δική του τραγωδία, μια τραγωδία που βιώνει από το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

Όπως είπε ο πατέρας του αδικοχαμένου Βασίλη Κωττά, ο γιος του είχε πάει για τριήμερο στην Αθήνα και επέστρεφε στη Θεσσαλονίκη με το μοιραίο Intercity 62. Η θέση του 52χρονου ήταν στο βαγόνι 3, αλλά έτυχε να πάει στο κυλικείο την ώρα που συνέβη το τρομακτικό δυστύχημα.

«Όταν ταξίδευε μιλήσαμε πολλές φορές και στις 23:00 που βρισκόταν στη Λάρισα περίπου επικοινωνήσαμε. Ρωτώντας τον γιατί δεν έχει φτάσει, μας είπε ότι «επειδή έχω καθυστέρηση, μαμά, μπαμπά, κοιμηθείτε. Μόνο δέστε τα σκυλιά για να μπω στον αυλόγυρο». Μετά από 10 λεπτά συνέβη το δυστύχημα και τα μεσάνυχτα που το μάθαμε χάσαμε τη ζωή μας κυριολεκτικά», είπε ο Ανδρέας Κωττάς και συνέχισε:

«Δυστυχώς, χάσαμε το παιδί μας. Τα είχε όλα, τη δουλειά του, τα νιάτα του και μας τον πήρε ο χάρος εξαιτίας των πολιτικών, που από πάνω μέχρι κάτω είναι σαπίλα. Δεν είναι μόνο ο σταθμάρχης που διορίστηκε εκεί μέσα σε 10 – 20 ημέρες, γιατί είχε άνθρωπο με ρουσφέτι. Είναι και οι άλλοι που τον κάλυψαν, τον προστάτεψαν, πολιτικοί και μη».

Κλείνοντας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Παιδιά άψυχα, νεκρά. Η αγωνία μας επί τρεις ημέρες για το παιδί… Μας έμεινε το εισιτήριο στο χέρι. Αντί να έχουμε το παιδί μας, έχουμε το εισιτήριο στο χέρι. Καταλαβαίνετε το δράμα των γονιών;».

Το κλειδί δεν γύρισε ποτέ... - Βίντεο ντοκουμέντο λίγη ώρα πριν την τραγωδία στα Τέμπη με το λάθος του σταθμάρχη

Στα βίντεο φαίνεται το Intercity 62, πριν το λάθος του σταθμάρχη Λάρισας. Είναι και τα βίντεο που δείχνουν την λανθασμένη πορεία που ακολούθησε, οδηγώντας στον θάνατο 57 επιβάτες. Κάμερα κλειστού κυκλώματος στην οδό Βόλου, στη Λάρισα, κατέγραψε το τρένο του προαστιακού της Λάρισας -το τρένο δηλαδή που έγινε το πρώτο λάθος, αλλά διορθώθηκε μετά από υπόδειξη του οδηγού.

Και μετά από μια ώρα η κάμερα κλειστού κυκλώματος έχει καταγράψει και το Intercity. Ώρα 22:09, ο προαστιακός κατευθύνεται προς τον σταθμός της Λάρισας. Το ψαλίδι στην οδό Καραγάτση γυρνάει και το τρένο κατευθύνεται προς την πλατφόρμα 3.

Το λάθος είναι ότι το κλειδί δεν γυρνάει ποτέ στην σωστή του θέση και το Intercity μπαίνει ναι μεν στην ίδια ράγα, αλλά προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αυτό αποτυπώνεται και στο βίντεο που καταγράφεται στις 23:07.