Με σπαραγμούς και ουρλιαχτά - Οι κηδείες των θυμάτων από την τραγωδία στα Τέμπη

Υποβασταζόμενοι οι γονείς των παιδιών!

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Με σπαραγμούς και ουρλιαχτά - Οι κηδείες των θυμάτων από την τραγωδία στα Τέμπη

Από χθες (4/3) έχουν ξεκινήσει να πραγματοποιούνται οι κηδείες των θυμάτων από την σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων στη κοιλάδα των Τέμπων, που έχασαν την ζωή του τόσο άδικα 57 συνάνθρωποι μας. Πριν από λίγη ώρα βέβαια, έγινε γνωστή και η απόφαση του δικαστηρίου για τον σταθμάρχη (δείτε την εδώ).

Στις κηδείες των θυμάτων το κλίμα ήταν βαρύ και οι γονείς είτε να φώναζαν για τα παιδιά τους, που χάθηκαν τόσο άδικα, είτε πενθούσαν σιωπηλά, υποβασταζόμενοι από τους δικούς τους ανθρώπους. Να υπενθυμίσουμε ότι τα θύματα στην πλειοψηφία να είναι κάτω των 35 ετών.

Στιγμές από τις κηδείες των θυμάτων από τα Τέμπη

Τα θύματα που κηδεύτηκαν σήμερα (5/3) Κυριακή ήταν οι 21χρονη Κλαούντια από την Λάρισα, η 31χρονη Σοφία – Ελένη από τη Θεσσαλονίκη, ο 22χρονος Γιώργος και η 55ρονη Μαρία που επέστρεφε από την Αθήνα, όπου και είχε επισκεφθεί τον γιο της, είναι μερικά μόνο από τα δεκάδες θύματα της σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη.

Οι δηλώσεις του ανθρώπου που πήγε πρώτος στο σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη

Το βράδυ του Σαββάτου (4/3) στον κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, μίλησε αποκλειστικά ο πρώτος άνθρωπος που βρέθηκε στο σημείο που έγινε η σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων στην Κοιλάδα στα Τέμπη, 20 μόλις χιλιόμετρα, έξω από την Λάρισα.

Μέχρι στιγμής, οι ιατροδικαστές τρέχουν και δεν φτάνουν με τα διαμελισμένα μέρη από ανθρώπινα σώματα, έτσι ώστε να τα ταυτοποιήσουν (δείτε εδώ τις τελευταίες σωρούς που ταυτοποίησαν) και να ενημερώσουν τις οικογένεις των νεκρών ή αγνοουμένων θυμάτων αυτή της φονικής τραγωδίας.

Όπως είπε ο ίδιος, στην αρχή νόμιζε ότι πρόκειται για σύγκρουση ενός τρένου με ένα φορτηγό, ωστόσο μετά κατάλαβε τι έχει γίνει. Όταν του τηλεφώνησαν από τη Hellenic τους είπε τι είχε συμβεί, όμως εκείνοι δεν τον πίστευαν. Εκείνος μάλιστα, ήταν ο ίδιος που μετέφερε τους 50 πρώτους επιβάτες του τρένου στη Θεσσαλονίκη με το λεωφορείο του.

«Φωνάζαν βοήθεια συνέχεια. Κάποιοι κλαίγανε. Μετά με παίρνει τηλέφωνο ένας συνάδελφος, και μου λέει να σε πάρει τηλέφωνο η Hellenic να τους το πεις. Με πήραν 23:38 και μου λένε είσαι ο οδηγός; Τι έγινε; Λέω έχουν τρακάρει δύο τρένα μεταξύ τους. Μου λέει αποκλείεται. Λέω έχετε στείλει τρένο Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Μου λέει ναι, το 62. Λέω από Θεσσαλονίκη για Αθηνά.

Μου λέει από Λάρισα το εμπορικό είναι. Λέω έχουν τρακάρει μετωπική. Μου λένε δεν μπορεί να έχει γίνει αυτό. Λέω μπροστά μου είναι. Η μηχανή έγινε αυτοκίνητο. Λυπάμαι που στο λέω αλλά ο οδηγός δεν νομίζω να ζει. Υπάρχει μια πυρκαγιά δεξιά μου, ήταν πολύ έντονη η φωτιά.

Μόλις φτάσαμε στον σταθμό του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη με το λεωφορείο και άνοιξα τις πόρτες για να κατέβουν οι επιβάτες, κάποιοι γονείς μου έλεγαν “το δικό μου το παιδί δες, το έφερες;” και είπα ότι είναι και άλλα λεωφορεία από πίσω. Μου κόπηκαν τα πόδια», είπε χαρακτηριστικά.