Το παρών έδωσε και ο Ελληνικός στρατός - Η σπαρακτική στιγμή που πέρασε το φέρετρο της Κλαούντιας από τα Τέμπη

Ήταν καλλυμένη με την ελληνική σημαία!

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Το παρών έδωσε και ο Ελληνικός στρατός - Η σπαρακτική στιγμή που πέρασε το φέρετρο της Κλαούντιας από τα Τέμπη

Από την στιγμή που έγινε η σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων στην κοιλάδα των Τέμπων Λαρίσης και έχασαν την ζωή τους 57 συνάνθρωποι μας, οι ιατροδικαστές τρέχουν και δεν φτάνουν, προκειμένου να καταφέρουν να ταυτοποιήσουν, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται τα πτώματα που βρέθηκαν (δείτε εδώ τις νέες σωρούς που ταυτοποιήθηκαν).

Μέσα στις ήδη ταυτοποιημένες σωρούς που βρέθηκαν ήταν και αυτή της 21χρονης φοιτήτριας, Κλαούντιας. Σήμερα (5/3) έγινε νωρίς το πρωί η κηδεία της με τον Ελληνικό σταρτό και την οικογένεια της να θρηνούν για τον τόσο άδικο χαμό της.

Η στιγμή που περνά το φέρετρο της Κλαούντια που χάθηκε στην τραγωδία στα Τέμπη

Συγγενείς, φίλοι αλλά και άνθρωποι που δεν τη γνώριζαν, αλλά συμπαραστέκονται στον πόνο της οικογένειας, βρέθηκαν στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου, στην περιοχή Νέα Σμύρνη, Λάρισας, για το τελευταίο «αντίο». Να συμειώσουμε ότι το φέρετρο της νεαρής αδικοχαμένης ήταν τυλιγμένο με την ελληνική σημαία, ενώ όλοι κράταγαν λευκά λουλούδια στα χέρια τους.

Η νεαρή φοιτήτρια, κάτοικος Λάρισας, σπούδαζε στο τμήμα Ιατρικής της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων στη Θεσσαλονίκη και το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας πραγματοποίησε ταξίδι στην Πάτρα για να διασκεδάσει στο καρναβάλι.

Η Κλαούντια, επέστρεφε στη Θεσσαλονίκη την 28η Φεβρουαρίου, με τους γονείς της να της ζητούν να κάνει μια στάση στη Λάρισα για να τη δουν. Εκείνη ωστόσο αρνήθηκε, καθώς βιαζόταν να επιστρέψει στη συμπρωτεύουσα το συντρομότερο δυνατό, μία απόφαση που έμελλε να της στερήσει τη ζωή.

Τα λόγια του πατέρα του Κυπριανού που πέθανε στα Τέμπη

Ο πάτερ Χριστόδουλος, ο πατέρας του 22χρονου Κυπριανού που έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών που άφησε πίσω του πάνω από 50 νεκρούς, μίλησε στην εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι ραγίζοντας καρδιές.

«Είναι δύσκολο για έναν γονιό να χάνει το παιδάκι του που το μεγάλωσε ώρα με την ώρα μέρα με την μέρα. Ο χειρότερος εφιάλτης της ζωής μου, γιατί έχω έξι παιδιά, ήταν να χάσω παιδί. Κι όμως τώρα το βιώνω. Κακία δεν μπορώ να ακούω αυτό το κυνηγητό που γίνεται. Είμαστε όλοι άνθρωποι, όλοι μπορεί να κάνουμε λάθη. Ας τους συγχωρήσουμε. Εγώ εκείνο βρήκα μέσα μου στήριγμα. Ότι βοηθάω και τον εαυτό μου και την ψυχή του Κυπριανού. Δεν μπορεί να σε παρηγορήσει άνθρωπος, ούτε τα φάρμακα, ούτε οι ψυχολόγοι, ούτε τα λόγια των ανθρώπων.

«Θα συγχωρώ τους αιτίους για να παρηγορηθεί η ψυχή μου και η ψυχή αυτού που έχει φύγει. Όταν εκνευρίστηκα κάποια στιγμή για τα λάθη, ένιωσα μέσα μου ότι προδίδω τον Κυπριανό. Γιατί εάν εγώ τώρα είχα κάτι με τον γιο μου και έφυγε έτσι ξαφνικά, δεν θα μπορούσα να ησυχάσω. Καλή Ανάσταση. Αυτό θα του έλεγα. Αυτός ήταν πολύ ακριβής στη συνείδησή του. Δεν άφηνε στη συνείδησή του κρατούμενα ο Κυπριανός. Από μωρό ήταν έτσι. Ήταν πολύ καλό παιδί».

Δείτε επίσης: «Την πάτησα» - Η πρώτη αντίδραση του 60χρονου σταθμάρχη μετά την ανακοίνωση των πρώτων νεκρών!