Τέμπη: Ραγδαίες εξελίξεις με τον σταθμάρχη - Η απόφαση του δικαστηρίου για την τραγωδία

Έχασαν την ζωή του 57 άνθρωποι!

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Τέμπη: Ραγδαίες εξελίξεις με τον σταθμάρχη - Η απόφαση του δικαστηρίου για την τραγωδία

Ολοκληρώθηκε μετά από περίπου 7,5 ώρες η μαραθώνια απολογία του σταθμάρχη της Λάρισας στην ανακρίτρια για την φονική τραγωδία στα Τέμπη, που έχασαν την ζωή του 57 άνθρωποι, με έναν τόσο λάθος και άδικο τρόπο.

Να υπενθυμίσουμε ότι σήμερα (5/3) από νωρίς το πρωί έγιναν αρκετές κηδείες για τα θύματα της τραγωδίας και μέσα σε αυτούς ήταν και η 20χρονη, Καλούντια (δείτε εδώ την στιγμή που περνάει το φέρετρο).

Η απόφαση του δικαστηρίου για τον σταθμάρχη και την τραγωδία στα Τέμπη

Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα ο σταθμάρχης κρίθηκε προφυλακιστέος. Ο 59χρονος δεν εμφανίστηκε με απολογητικό υπόμνημα και σύμφωνα με πληροφορίες απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων της ανακρίτριας και του εισαγγελέα.

«Με ομόφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο κατηγορούμενος κρίθηκε προσωρινά προφυλακιστέος. Ήταν κάτι αναμενόμενο λόγω της σπουδαιότητας της υποθέσεως, του βάρους και των ευθυνών» τόνισε ο δικηγόρος του σταθμάρχη.

Και πρόσθεσε: «Ο κατηγορούμενος είπε τα πάντα. Τα πράγματα όπως ακριβώς έγιναν χωρίς να φοβηθεί αν από την αναφορά αυτή προκύπτουν ευθύνες για τον εαυτό του ή όχι».

Οι δηλώσεις του ανθρώπου που πήγε πρώτος στο σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη

Το βράδυ του Σαββάτου (4/3) στον κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, μίλησε αποκλειστικά ο πρώτος άνθρωπος που βρέθηκε στο σημείο που έγινε η σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων στην Κοιλάδα στα Τέμπη, 20 μόλις χιλιόμετρα, έξω από την Λάρισα.

Μέχρι στιγμής, οι ιατροδικαστές τρέχουν και δεν φτάνουν με τα διαμελισμένα μέρη από ανθρώπινα σώματα, έτσι ώστε να τα ταυτοποιήσουν (δείτε εδώ τις τελευταίες σωρούς που ταυτοποίησαν) και να ενημερώσουν τις οικογένεις των νεκρών ή αγνοουμένων θυμάτων αυτή της φονικής τραγωδίας.

Όπως είπε ο ίδιος, στην αρχή νόμιζε ότι πρόκειται για σύγκρουση ενός τρένου με ένα φορτηγό, ωστόσο μετά κατάλαβε τι έχει γίνει. Όταν του τηλεφώνησαν από τη Hellenic τους είπε τι είχε συμβεί, όμως εκείνοι δεν τον πίστευαν. Εκείνος μάλιστα, ήταν ο ίδιος που μετέφερε τους 50 πρώτους επιβάτες του τρένου στη Θεσσαλονίκη με το λεωφορείο του.

«Φωνάζαν βοήθεια συνέχεια. Κάποιοι κλαίγανε. Μετά με παίρνει τηλέφωνο ένας συνάδελφος, και μου λέει να σε πάρει τηλέφωνο η Hellenic να τους το πεις. Με πήραν 23:38 και μου λένε είσαι ο οδηγός; Τι έγινε; Λέω έχουν τρακάρει δύο τρένα μεταξύ τους. Μου λέει αποκλείεται. Λέω έχετε στείλει τρένο Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Μου λέει ναι, το 62. Λέω από Θεσσαλονίκη για Αθηνά.

Μου λέει από Λάρισα το εμπορικό είναι. Λέω έχουν τρακάρει μετωπική. Μου λένε δεν μπορεί να έχει γίνει αυτό. Λέω μπροστά μου είναι. Η μηχανή έγινε αυτοκίνητο. Λυπάμαι που στο λέω αλλά ο οδηγός δεν νομίζω να ζει. Υπάρχει μια πυρκαγιά δεξιά μου, ήταν πολύ έντονη η φωτιά.

Μόλις φτάσαμε στον σταθμό του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη με το λεωφορείο και άνοιξα τις πόρτες για να κατέβουν οι επιβάτες, κάποιοι γονείς μου έλεγαν “το δικό μου το παιδί δες, το έφερες;” και είπα ότι είναι και άλλα λεωφορεία από πίσω. Μου κόπηκαν τα πόδια», είπε χαρακτηριστικά.