10 αγαπημένα κορίτσια της τηλεόρασης μοιράζονται μαζί μας τα δικά τους μυστικά ομορφιάς!

10 αγαπημενα κορίτσια της τηλεόρασης και του θεάματος μοιράζονται μαζί μας τα μυστικά της ομορφιάς και της λάμψης τους!

Φαίη Σκορδά
Το μυστικό της λαμπερής επιδερμίδας της Φαίης Σκορδά είναι ο καθημερινός καθαρισμός, πρωί και βράδυ, ακόμα κι αν δεν έχει μακιγιαριστεί. Χρησιμοποιεί ντεμακιγιάζ, ξεβγάζει καλά με χλιαρό νερό, ενώ σκουπίζει το πρόσωπό της με χαρτομάντιλα (και όχι πετσέτες, που αποτελούν εστίες μικροβίων). Βάζει πάντοτε λοσιόν –ταμποναριστά– και μετά ενυδατική κρέμα προσώπου. Απλώνει άφθονη κρέμα σώματος μετά το ντους, ενώ μια σταθερή πρωινή συνήθεια είναι και το χτένισμα των φρυδιών, για να έχουν πάντα ωραίο σχήμα. Όσο για τα μαλλιά της, «βάζω μάσκα μαλλιών σε κάθε λούσιμο, αλλά μικρή ποσότητα και μόνο στις άκρες, ενώ το τελευταίο ξέβγαλμα είναι με κρύο νερό».

Βίκυ Καγιά
Ηιδιοκτήτρια του Fashion Workshop by Vicky Kaya, έχοντας ταλαιπωρηθεί στο παρελθόν με δερματικές παθήσεις λόγω του καθημερινού μακιγιάζ, δηλώνει πως κατέληξε στο ότι «less is more». «Κάνω καθημερινά καθαρισμό με απαλό σαπούνι προσώπου και δύο φορές την εβδομάδα μασάζ με απολεπιστικό scrub» αποκαλύπτει στο People. «Aνά τακτά διαστήματα κάνω την αγαπημένη μου Detox δίαιτα με πράσινα λαχανικά και φρούτα και τον αγιουβερδικό καθαρισμό προσώπου» λέει. Μια αγιουβερδική μάσκα που συνηθίζει να βάζει στο πρόσωπο (μετά από απαλό καθαρισμό) είναι σάρκα φρούτων (αβοκάντο για ξηρές επιδερμίδες, μπανάνα για μεικτές και φράουλα για λιπαρές), να ξαπλώνει για δεκαπέντε λεπτά με τα πόδια ψηλά, για να ενισχυθεί η κυκλοφορία του αίματος στο πρόσωπο, και μετά να ξεβγάζει με χλιαρό νερό. Ολοκληρώνει την περιποίηση με ενυδατική κρέμα.

Τατιάνα Στεφανίδου
Μέσα από το προσωπικό της blog στο tlife.gr η Τατιάνα Στεφανίδου συχνά μοιράζεται μυστικά ομορφιάς. Ένα από αυτά είναι μια ήπια θεραπεία χωρίς παρενέργειες και χωρίς νυστέρι, το PRP, που βοήθησε να φαίνεται πιο φρέσκο και νέο το πρόσωπό της και την οποία έκανε στον πλαστικό χειρουργό Ιωάννη Γκούρα. Είναι μια θεραπεία που δεν χρειάζεται να μπουν στον οργανισμό ξένα υλικά, αλλά το ίδιο το αίμα, εμπλουτισμένο. «Πρόκειται για το ακρωνύμιο του Platelets Rich Plasma, δηλαδή πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια. Στην ουσία πρόκειται για μια εξελιγμένη μεσοθεραπεία» εξηγεί. Επίσης, προτείνει μια εύκολη μάσκα αναζωογόνησης: «Ανακατεύεις μία κουταλιά της σούπας βρόμη, μία κουταλιά της σούπας γιαούρτι και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι. Βάζεις το μείγμα στο πρόσωπο για δέκα λεπτά και το ξεβγάζεις με χλιαρό νερό».

Δείτε ακόμη: Φαίη Σκορδά: Αυτό είναι το είδος γυμναστικής για τέλειο κορμί (μόνο στο Youweekly.gr)


Κατερίνα Καινούργιου
«Πίνω τρεις φορές την ημέρα πράσινο τσάι, χειμώνα-καλοκαίρι, καθώς έχει την ιδιότητα να αποτοξινώνει τον οργανισμό» λέει στο People. Κάνει μάσκα προσώπου με άργιλο μία φορά την εβδομάδα, ενώ προσπαθεί να μην πιάνει το πρόσωπό της με τα χέρια της, για να μην προκαλεί ερεθισμούς και μολύνσεις. Στα μαλλιά της, καθώς οι συχνές βαφές τα ταλαιπωρούν, βάζει μετάξι μετά από κάθε λούσιμο. Όσον αφορά στην περιποίηση του σώματος, δίνει μεγάλη σημασία στην ενυδάτωση. «Μετά το μπάνιο απλώνω στο σώμα μου baby oil, γιατί κρατάει καλά ενυδατωμένη την επιδερμίδα μου. Κάνει πολύ καλό στο δέρμα και προτείνω ανεπιφύλακτα να το δοκιμάσετε» συνιστά.

Ευαγγελία Αραβανή
Μετά από τόσα χρόνια στο χώρο της μόδας, η Ευαγγελία Αραβανή γνωρίζει πολλά μυστικά ομορφιάς. Καθώς με το συχνά χτενίσματα στις φωτογραφίσεις ταλαιπωρεί τα μαλλιά της, έχει ανακαλύψει ένα φυσικό ελιξίριο. «Κάνω μάσκα με ελαιόλαδο. Βάζω άφθονο ελαιόλαδο στα μαλλιά μου, τα τυλίγω με μεμβράνη, τα αφήνω για αρκετές ώρες και μετά λούζομαι. Με τη συγκεκριμένη μάσκα τα μαλλιά μου αποκτούν λάμψη και να φαίνονται πιο υγιή» λέει στο People. Ένα ακόμα μυστικό ομορφιάς της είναι ένα φυσικό πίλινγκ προσώπου πάλι με λάδι και ζάχαρη άχνη. «Φτιάχνω το συγκεκριμένο πίλινγκ δύο φορές το μήνα. Αφήνει την επιδερμίδα απίστευτα απαλή, ενώ έχει υπέροχο άρωμα» λέει.
Μαρία Κορινθίου
Τα μακριά της μαλλιά είναι το σήμα-κατατεθέν της και η Μαρία τα περιποιείται ευλαβικά. «Βάζω στις άκρες των μαλλιών μου λίγο λάδι μετά από κάθε λούσιμο. Αποφεύγω το πιστολάκι, δεν το χρησιμοποιώ σχεδόν καθόλου, γιατί καταστρέφει τα μαλλιά και δημιουργεί ψαλίδα». Η Μαρία δύο φορές το μήνα επισκέπτεται το ινστιτούτο ομορφιάς του δερματολόγου Στέλιου Αγγελίδη για καθαρισμό προσώπου, ενώ φροντίζει να φοράει πάντα αντιηλιακή κρέμα, χειμώνα-καλοκαίρι, όπως τονίζει στο People. Η ηθοποιός απεχθάνεται το κάπνισμα, γιατί προκαλεί πρόωρη γήρανση στην επιδερμίδα, καταναλώνει άφθονο νερό και όταν δεν έχει επαγγελματικές υποχρεώσεις κυκλοφορεί πάντα αμακιγιάριστη.

Δείτε ακόμη: Κορυφαία tips ομορφιάς από την Βίκυ Χατζηβασιλείου!

Κατερίνα Ζαρίφη
Η σωστή διατροφή με μικρά και τακτικά γεύματα, πλούσια σε θρεπτικές ίνες και χαμηλά σε λιπαρά, ήταν αυτή που βοήθησε την Κατερίνα να χάσει περισσότερα από είκοσι κιλά μέσα σε μόλις οκτώ μήνες. Το σωστό πρωινό (με δημητριακά και άπαχο γιαούρτι ή μαύρο ψωμί με μέλι και ένα φρούτο), αλλά και η διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες (το λευκό κρέας και το ψάρι δεν λείπουν από το καθημερινό της διατροφικό πρόγραμμα) βοήθησαν το μεταβολισμό της να λειτουργήσει καλύτερα. Η υγιεινή διατροφή βοήθησε το πρόσωπό της να δείχνει πιο φρέσκο και λαμπερό ακόμα και όταν είναι εντελώς αμακιγιάριστη, κάτι που συνηθίζει εκτός τηλεόρασης. «Πιστεύω πως δεν χρειάζεται να βάφεσαι για να νιώθεις όμορφη. Το μυστικό είναι να βρίσκεσαι σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Ο σύντροφός μου με προτιμάει άβαφη» είχε εκμυστηρευτεί η Κατερίνα Ζαρίφη.

Γωγώ Μαστροκώστα
Η Γωγώ είναι φανατική οπαδός της υγιεινής διατροφής, κάτι που αποτυπώνεται και στη λαμπερή της επιδερμίδα. Φροντίζει να μαγειρεύει η ίδια το φαγητό της και να μην τρώει απέξω. Το πρόγραμμά της περιλαμβάνει πολλά λαχανικά και φρούτα, ενώ αγαπημένη της τροφή είναι ο σολομός, που περιέχει λιπαρά Ω3, ευεργετικά για τον οργανισμό. Πίνει πολύ νερό και δίνει μεγάλη σημασία στον καθημερινό καθαρισμό του προσώπου της. Όσον αφορά στα μαλλιά της, συνηθίζει να κάνει τακτικά μάσκες με ελαιόλαδο, που επανορθώνει και θρέφει την τρίχα, εξασφαλίζοντας λάμψη και δύναμη.

Κατερίνα Στικούδη
Η Κατερίνα δίνει μεγάλη σημασία στην περιποίηση των μαλλιών της. Τα κόβει κάθε δύο μήνες για να δυναμώνουν, χρησιμοποιεί μάσκα μαλλιών τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ προσέχει να βουρτσίζει τα μαλλιά της με απαλές κινήσεις, για να μη σπάνε και να μη δημιουργείται ψαλίδα. Στην προσωπική της ζωή προτιμάει το φυσικό μακιγιάζ και τα προϊόντα που χρησιμοποιεί καθημερινά είναι μόνο μάσκαρα, ρουζ και lip gloss. Όπως ενυδατώνει καθημερινά το πρόσωπό της, φροντίζει και το σώμα της. «Μετά το ντους επιβάλλεται να απλώνουμε σε όλο το σώμα μας ενυδατική κρέμα» επισημαίνει. Επίσης αποφεύγει τις σοκολάτες, τα τηγανητά και το ψωμί, που, εκτός από απόλαυση, χαρίζουν μόνο θερμίδες!

Έλενα Παπαβασιλείου
Θεωρεί πολύ σημαντικό το βραδινό ντεμακιγιάζ. «Όσο κουρασμένες και να είμαστε, θεωρώ απαραίτητο να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ, για να αναπνέει το δέρμα μας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Προσωπικά χρησιμοποιώ ένα υγρό σαπούνι για να ξεβαφτώ και έπειτα βάζω την ενυδατική μου κρέμα. Η δική μου συμβουλή είναι να μη χρησιμοποιούμε πολλά προϊόντα στο πρόσωπο, αρκούν τα βασικά» λέει. Η Έλενα είναι φανατική της σωστής διατροφής, με πολλά μικρά γεύματα, αλλά είναι εντελώς αντίθετη με τις εξαντλητικές δίαιτες. «Έχω κάνει δίαιτα μόνο μία φορά στα 19 μου και από τότε είπα πως δεν θα το ξανακάνω ποτέ» δηλώνει.



protothema

Δείτε ακόμη: Σμαράγδα Καρύδη: Τα μυστικά της για τέλειο κορμί – Μόνο στο youweekly.gr