Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Ευαίσθητη περιοχή και υγιεινή: συμβουλές περιποίησης

Ευαίσθητη περιοχή και υγιεινή: συμβουλές περιποίησης
ΟΜΟΡΦΙΑ 28.11.2015 13:14
Γνωρίζετε τη σπουδαιότητα του καθημερινού καθαρισμού της ευαίσθητης περιοχής;

Μπορεί το Καλοκαίρι να τελείωσε και ο κίνδυνος διαταραχής της ισορροπίας της ευαίσθητης περιοχής– από την άμεση επαφή με την άμμο, την ψάθα ή την ξαπλώστρα- να πέρασε, όμως, αυτό δε σημαίνει πως θα πρέπει να αμελούμε τις ανάγκες για την υγιεινή της περιοχής.
Μάλιστα, η σωστή ατομική υγιεινή και ο καθημερινός καθαρισμός συντελεί αφενός στη διατήρηση της υγείας της ευαίσθητης περιοχής, αφετέρου στη γενικότερη υγεία μας και φυσικά στη διάθεσή μας! Γι αυτό, κάθε γυναίκα θα πρέπει να γνωρίζει τους βασικούς κανόνες υγιεινής και να βρει τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης, που θα προφυλάξουν από την καταστροφή της χλωρίδας της ευαίσθητης περιοχής και θα αποτελέσουν ασπίδα προστασίας του βλεννογόνου του κόλπου.
1)Βασικό κανόνα για τον καθημερινό καθαρισμό αποτελεί η επιλογή του κατάλληλου για τις ανάγκες σας προϊόντος καθαρισμού για την ευαίσθητη περιοχή. Καλό θα ήταν να αποφύγετε τα κοινά αφρόλουτρα σώματος.


Αν προτιμάτε ένα αποτελεσματικό καθαριστικό της ευαίσθητης περιοχής σε μορφή αφρού, τότε ο απαλός αφρός -που δεν απαιτεί τρίψιμο- Intim Area Foam pH4 της FREZYDERM θα μειώσει τους ερεθισμούς και την κακοσμία, αφήνοντας μια αίσθηση φρεσκάδας και άνεσης που διαρκεί. Αν πάλι προτιμάτε καθαριστικό σε υγρή μορφή, τότε το Intim Area Liquid pH4 της FREZYDERM, θα προστατέψει την ευαίσθητη περιοχή από την τοπική ξηρότητα, τους ερεθισμούς, τις επιμολύνσεις και τις κολπίτιδες.
2)Μια με δύο φορές την ημέρα είναι αρκετές για ένα σχολαστικό καθαρισμό. Μην υπερβάλλετε, όμως, γιατί έτσι καταστρέφεται η φυσιολογική χλωρίδα της περιοχής.

3) Ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται με κατεύθυνση από τον κόλπο προς τον πρωκτό, για την αποφυγή μολύνσεων.

Αν ψάχνετε κάτι πρακτικό, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε, τότε, τα έξυπνα μαντηλάκια καθαρισμού Intim Area Wipes της FREZYDERM, θα σας χαρίσουν στιγμές φρεσκάδας. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και σε περίοδο εμμήνου ρύσεως, εγκυμοσύνης ή θηλασμού!

4) Να προτιμάτε το ντους και να αποφεύγετε το αφρόλουτρο, γιατί ρύποι και βακτήρια από το σώμα μπορεί να προκαλέσουν διαταραχές στην ευαίσθητη περιοχή ή/ και μπορεί να εισχωρήσουν στον κόλπο.

5) Μετά τον καθαρισμό να σκουπίζετε καλά την περιοχή, γιατί η υγρασία επιτρέπει την ανάπτυξη μικροβίων.

6) Να προτιμάτε τα βαμβακερά εσώρουχα που επιτρέπουν το δέρμα να αναπνέει και συνήθως πλένονται σε υψηλότερες θερμοκρασίες. Επίσης, να αποφεύγετε τα πολύ στενά ρούχα.

7) Κατά την περίοδο να αλλάζετε τακτικά σερβιέτες ή ταμπόν (ανά 3-4 ώρες) και μετά την περίοδο είναι καλό να κάνετε μια κολπική πλύση για την απομάκρυνση υπολειμμάτων.


Σε περίπτωση, βέβαια, τοπικών ερεθισμών (κολπίτιδα, μυκητίαση, ουρολοίμωξη, έκκριση υγρών) μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εξειδικευμένο καθαριστικό της ευαίσθητης περιοχής, το Intim Aid Cleanser pH5, το οποίο προσφέρει αποτελεσματικό, απαλό καθαρισμό, ενώ δρα αντισηπτικά και επαναφέρει το όξινο pH της ευαίσθητης περιοχής. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από εσάς και το σύντροφό σας!

8) Και φυσικά, αυτό που δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ να κάνετε, είναι να αμελείτε τις τακτικές επισκέψεις στο γυναικολόγο.

Η ολοκληρωμένη σειρά Feminine της FREZYDERM αποτελεί μια ολοκληρωμένη σειρά περιποίησης, υγείας και ομορφιάς, που προσφέρει σε κάθε γυναίκα μια ξεχωριστή περιποίηση για την υγιεινή της, ανάλογα με τις επιθυμίες της.

queen.gr

Share