Τα μυστικά του μακιγιάζ για λιπαρό δέρμα

Τα μυστικά του μακιγιάζ για λιπαρό δέρμα
Το λιπαρό δέρμα είναι ένα δέρμα το οποίο έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις τόσο ως προς την καθημερινή περιποίηση και την φροντίδα του όσο και ως προς το μακιγιάζ του. Σίγουρα εάν ανήκεις στις γυναίκες που έχουν λιπαρό δέρμα θα έχεις παρατηρήσει ότι μόλις βάφεσαι μετά από λίγη ώρα είτε η επιδερμίδα σου γυαλίζει αρκετά και σε ενοχλητικό βαθμό είτε πολύ απλά το μακιγιάζ σου δεν κρατάει πολύ.

Το μακιγιάζ για λιπαρό δέρμα αλλά και η σωστή περιποίηση της συγκεκριμένης επιδερμίδας με προϊόντα κατά της λιπαρότητας ή με προϊόντα που έχουν την ιδιότητα να ρυθμίζουν την λιπαρότητα είναι απαραίτητο να γίνεται από όλες όσες έχουν λιπαρό δέρμα ώστε να έχουν ένα όμορφο αποτέλεσμα στο πρόσωπο τους.

Όσον αφορά το μακιγιάζ για λιπαρό δέρμα το συγκεκριμένο άρθρο θα σου λύσει όλες τις απορίες αλλά και μέσα από αυτό θα μάθεις τα 5 μυστικά για να έχεις πάντα άψογο μακιγιάζ για λιπαρό δέρμα.

Η σημασία του μακιγιάζ για λιπαρό δέρμα

Το λιπαρό δέρμα είναι ένα δύσκολο δέρμα επειδή ακριβώς η περίσσια λιπαρότητα που εκκρίνει εμποδίζει την γυναίκα που έχει αυτή του είδους την επιδερμίδα ακόμα και να βάλει μια ενυδατική κρέμα, πόσο μάλλον να βαφτεί και να κάνει ένα όμορφο μακιγιάζ για λιπαρό δέρμα το οποίο θα κρατήσει από το πρωί μέχρι το βράδυ και θα κάνει την επιδερμίδα να δείχνει φρέσκια, λαμπερή και όμορφη. Η σημασία λοιπόν του να επιτύχουμε να κάνουμε σωστά ένα μακιγιάζ για λιπαρό δέρμα είναι πραγματικά ζωτική για την υγεία του δέρματός μας μιας και εάν δεν ξέρουμε να βάφουμε σωστά μια λιπαρή επιδερμίδα θα εντείνουμε ένα πρόβλημα το οποίο υπάρχει ήδη.

Το μακιγιάζ για λιπαρό δέρμα θα πρέπει να γίνεται σωστά και με τα κατάλληλα προϊόντα αλλά και την κατάλληλη τεχνική έτσι ώστε αν μην έχουμε δυσάρεστα αποτέλεσμα στο τελικό μας μακιγιάζ. Εάν δεν ξέρεις πως να περιποιηθείς αλλά και πώς να μακιγιάρεις το λιπαρό σου δέρμα τότε θα πρέπει να μάθεις να το κάνεις για να πάψεις να καταστρέφεις και άλλο την ήδη απορυθμισμένη επιφάνεια της επιδερμίδας σου. Ένα λιπαρό δέρμα εκκρίνει περισσότερη ποσότητα σμήγματος πράγμα που επιβαρύνεται με την χρήση λάθος προϊόντων ή ελλιπούς περιποίησης.

Στην συνέχεις λοιπόν του άρθρου αυτού θα δούμε πέντε μυστικά τα οποία εάν τα ακολουθήσεις θα δεις την επιδερμίδα σου να μεταμορφώνεται σε μια υγιή επιδερμίδα, χωρίς λιπαρότητα στην οποία το μακιγιάζ για λιπαρό δέρμα διαρκεί πολύ περισσότερο από πριν και φυσικά εσύ δείχνεις λαμπερή, με φρέσκο πρόσωπο και όμορφη.

Δείτε ακόμη: Αυτό είναι το επόμενο beauty trend στο μακιγιάζ για φέτος την Άνοιξη που πρέπει να δοκιμάσεις!

5 Μυστικά για επιτυχημένο μακιγιάζ για λιπαρό δέρμα

Πέρα από την φροντίδα, την περιποίηση, τον καθαρισμό αλλά και τις μάσκες ομορφιάς για λιπαρό δέρμα που πρέπει να κάνεις στο πρόσωπο σου θα πρέπει να βάζεις και τις σωστές κρέμες οι οποίες θα σε βοηθήσουν ώστε να έχεις την σωστή βάση για το μακιγιάζ για λιπαρό δέρμα. Φυσικά και για αυτή την περίπτωση δηλαδή των κρεμών που πρέπει να βάζεις στο λιπαρό σου δέρμα θα βρεις αντίστοιχο άρθρο στο ηλεκτρονικό μας περιοδικό το οποίο μπορείς να διαβάσεις. Στην συνέχεια θα πρέπει να μάθεις να κάνεις σωστά το μακιγιάζ για λιπαρό δέρμα. Πάμε λοιπόν να δούμε τα πέντε μυστικά τα οποία εάν τα ακολουθήσεις θα δεις πραγματικά αποτελέσματα στην συνολική εικόνα του προσώπου σου μετά το μακιγιάζ.

Ξεκίνα το μακιγιάζ σου με primer
Εάν η λέξη primer δεν ξέρεις τι σημαίνει και είναι η πρώτη φορά που την βλέπεις τότε μόλις βρήκες το σημαντικότερο λάθος που κάνεις και σαμποτάρεις εσύ η ίδια το αποτέλεσμα από το μακιγιάζ για λιπαρό δέρμα. Το Primer είναι ένα μαγικό προϊόν μακιγιάζ το οποίο μπαίνει ως βάση στην επιδερμίδα του προσώπου σου και ρυθμίζει την λιπαρότητα στο λεπτό ενώ έχει την ιδιότητα να σταθεροποιεί το μακιγιάζ και να το κάνει να διαρκεί αρκετές ώρες. Για την δική σου περίπτωση και επειδή η επιδερμίδα σου είναι λιπαρή προτίμησε ένα primer που δεν γυαλίζει αλλά αφήνει ένα mat αποτέλεσμα και βάλτο πριν από το makeup σου. Το αποτέλεσμα θα σε κάνει να μείνεις άφωνη.

Επέλεξε το σωστό makeup
Στο δικό σου λιπαρό δέρμα δεν είναι εύκολο να βρεις το σωστό makeup και αυτό είναι σίγουρα κάτι που ξέρεις από πρώτο χέρι. Η αλήθεια είναι ότι η επιλογή του κατάλληλου makeup για λιπαρές επιδερμίδες δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα παρόλα αυτά μπορείς να το επιτύχεις ακολουθώντας κάποιες απλές συμβουλές. Επέλεξε makeup το οποίο θα έχει ματ αποτέλεσμα στην επιδερμίδα σου κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει αν είναι σε μορφή πούδρας η οποία δεν θα γυαλίζει. Επίσης μην βάζεις πολλές στρώσεις makeup γιατί αυτό θα βαρύνει την επιδερμίδα σου και θα κάνει το μακιγιάζ σου πιο λιπαρό από ότι είναι. Επέλεξε αρχικά μια κρέμα με χρωστική η οποία είναι κατάλληλη και για τις πιο λιπαρές επιδερμίδες και στη συνέχεια βάλε μια στρώση πούδρας – makeup για ένα τέλειο ματ αποτελέσματα που θα διαρκέσει.

Μην ξεχνάς την πούδρα σου
Η πούδρα θα πρέπει να είναι το προϊόν μακιγιάζ για λιπαρό δέρμα το οποίο δεν θα πρέπει να αποχωρίζεσαι ποτέ. Θα πρέπει να την έχεις πάτα μαζί σου. Η πούδρα είναι αυτό το μαγικό προϊόν που θα διώξει την λιπαρότητα από το πρόσωπο σου στην στιγμή και κάθε φορά που νιώθεις ότι γυαλίζεις με ένα μόνο πέρασμα θα είσαι πάλι λαμπερή και φρέσκια. Μην ξεχνάς να βάζεις πούδρα ανα τακτά χρονικά διαστήματα στα σημεία του προσώπου σου που ξέρεις ότι γυαλίζουν.

Επέλεξε προϊόντα μακράς διάρκειας
Ένα η επιδερμίδα σου είναι λιπαρή θα πρέπει τα προϊόντα που χρησιμοποιείς για να κάνεις το μακιγιάζ για λιπαρό δέρμα να είναι προϊόντα τα οποία έχουν την ιδιότητα να διαρκούν πολύ. Τα προϊόντα μακράς διάρκειας λοιπόν είναι το κλειδί για να μείνεις τα μακιγιάζ σου στην θέση του για όλη την ημέρα. Φυσικά θα πρέπει να επιλέξεις τα προϊόντα αυτά να χαρίζουν ένα ματ αποτέλεσμα στην επιδερμίδα σου.

Το σωστό ρουζ
Εάν σου αρέσουν τα υγρά και γυαλιστερά ρουζ τότε ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις. Για το τέλειο μακιγιάζ για λιπαρό δέρμα επέλεξε ένα ρουζ σε ματ αποτέλεσμα και διακριτικό χρώμα.

Δείτε ακόμη: Συμβουλές για να απλώσεις σωστά το ρουζ στο πρόσωπο σου!Δείτε ακόμη: Θέλεις αψεγάδιαστο πρόσωπο; Οδηγός για να απλώσεις σωστά το μεικ απ σου

Δείτε ακόμη: Το απόλυτο tip: Εξαφάνισε μαύρους κύκλους με κόκκινο κραγιόν! Δες πως θα το κάνεις!