Έχεις λιπαρά μαλλιά; Τα λάθη που κάνεις και γίνονται χειρότερα!

Μάθε τι κάνεις λάθος και διόρθωσέ τα για να έχεις μαλλιά υγιή και λαμπερά!

Έχεις λιπαρά μαλλιά; Τα λάθη που κάνεις και γίνονται χειρότερα!

Τα λιπαρά μαλλιά ταλαιπωρούν πολλές γυναίκες. Διάβασε παρακάτω τα λάθη που κάνεις με αποτέλεσμα να τα κάνεις χειρότερα.

Διόρθωσέ τα για να έχεις τα αποτελέσματα που θέλεις. Δηλαδή μαλλιά υγιή, λαμπερά και όσο πρέπει ενυδατωμένα!

Αυτό το πρόβλημα μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε, μικρό ή μεγάλο. Τα μαλλιά δείχνουν λαδωμένα, ατημέλητα, παραμελημένα, θαμπά και βρόμικα. Κανείς δεν θέλει ένα κεφάλι που του χαλά την εξωτερική όψη, έτσι δεν είναι; Είτε λοιπόν θεωρείται πάθηση είτε απλώς πρόβλημα αισθητικής, τα λιπαρά μαλλιά προβληματίζουν πολύ κόσμο, όμως εμείς σας παρουσιάζουμε σήμερα τα λάθη που κάνετε και τον τρόπο αντιμετώπισης.

Οι σμηγματογόνοι αδένες βρίσκονται μέσα στο δέρμα, κοντά στους θύλακες των τριχών. Υπάρχουν παντού στο σώμα, με εξαίρεση τις παλάμες και τα πέλματα, είναι όμως πολυάριθμοι στο πρόσωπο, στο τριχωτό της κεφαλής κ.λπ. Οι αδένες παράγουν το σμήγμα, λιπαρή ουσία που εκβάλλεται από τον θύλακα της τρίχας. Σκοπός του σμήγματος είναι να διατηρήσει την τρίχα εύκαμπτη και το δέρμα αδιάβροχο.

Η υπερβολική παραγωγή του, όμως, παίζει ρόλο στη λιπαρότητα του δέρματος. Στη χειρότερη περίπτωση, εκτός από πολύ λιπαρά μαλλιά, οι σμηγματογόνοι αδένες αποφράσσουν τις ρίζες και ενδέχεται να οδηγήσουν σε υπερβολική απώλεια μαλλιών και πιτυρίδα. Οι αιτίες για την παραγωγή υπερβολικών ποσοτήτων σμήγματος είναι η κληρονομικότητα, οι ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες, κάποια φαρμακευτική αγωγή ή η ανεπαρκής φροντίδα των μαλλιών. Η παραγωγή σμήγματος μπορεί επίσης να διαφέρει ανάλογα με την εποχή, την αλλαγή των κλιματικών συνθηκών, τις ορμονικές αλλαγές, ή να οφείλεται σε παρατεταμένες περιόδους άγχους.

Τι κάνετε λάθος και λαδώνουν τα μαλλιά σας;

1. Δεν ξεπλένετε καλά τα μαλλιά σας. Αν δεν απομακρύνετε και το παραμικρό ίχνος σαμπουάν ή conditioner, τα μαλλιά σας θα λαδώσουν το επόμενο πρωί. Το νερό πρέπει να τρέχει άφθονο στα μαλλιά σας και εσείς να κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής για να απομακρύνετε τα προϊόντα που έχετε εφαρμόσει. Με την υφή μπορείτε να καταλάβετε αν τα μαλλιά έχουν ξεπλυθεί.

2. Βάζετε ενυδατικό λάδι και στις ρίζες, όχι μόνο στις άκρες. Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε μάσκα ενυδάτωσης, μπορείτε να απλώσετε λάδι και στις ρίζες, ωστόσο μετά απαιτείται σχολαστικός καθαρισμός. Αν αντιμετωπίζετε έντονο πρόβλημα λιπαρότητας στα μαλλιά σας, μπορείτε ακόμα και να μη χρησιμοποιείτε ενυδατικό λάδι. Προτιμήστε κάποιο κρεμώδες προϊόν ή οποιοδήποτε άλλο κατάλληλο για λιπαρά μαλλιά.

3. Το τελευταίο και πιο συχνό λάθος είναι το καθημερινό λούσιμο. Μια συνήθεια τόσο απολαυστική και χαλαρωτική είναι η βασική αιτία που χαλάει το pH της τρίχας και παρουσιάζει έντονη λιπαρότητα. Δερματολόγοι συμβουλεύουν να λούζεστε 1 με 2 φορές την εβδομάδα!

Το μυστικό
Για πολύ λιπαρά μαλλιά, δοκιμάστε να λουστείτε βάζοντας το σαμπουάν πάνω σε στεγνά μαλλιά, ξεπλύνετε μετά από 2-3 λεπτά και έπειτα συνεχίστε ως συνήθως.

10 πολύτιμες συμβουλές για όμορφα και γερά μαλλιά!

Τα ταλαιπωρούμε καθημερινά αλλά μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η εμφάνισή τους.

Τα μαλλιά μας που παρόλο που περνάνε τα…πάνδεινα μπορεί να παραμείνουν και να δείχνουν υγιή και όμορφα, χάρη σε κάποια

Τα ταλαιπωρούμε καθημερινά αλλά μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η εμφάνισή τους. Τα μαλλιά μας που παρόλο που περνάνε τα…πάνδεινα μπορεί να παραμείνουν και να δείχνουν υγιή και όμορφα, χάρη σε κάποια μικρά, καλά κρυμμένα μυστικά.

Η βασικότερη συμβουλή που αφορά στην υγεία τους, είναι η σωστή διατροφή. Η πρόσληψη αρκετής ποσότητας σιδήρου και πρωτεΐνης είναι σημαντική για την υγεία της τρίχας. Είτε κάνετε καθιστική, είτε περισσότερο δραστήρια ζωή, η πρωτεΐνη είναι ζωτικής σημασίας για πολλές λειτουργίες του οργανισμού. Εκτός από τη σωστή διατροφή όμως, ακολουθείστε και τις παρακάτω συμβουλές:

1.Φροντίστε να λούζεστε ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας, 2-3 φορές την εβδομάδα εάν έχετε λιπαρά μαλλιά, 1-2 φορές εάν έχετε κανονικά και 1 φορά την εβδομάδα εάν έχετε ξηρά μαλλιά.

2.Να χτενίζετε τα μαλλιά σας πρωί & βράδυ ώστε να φεύγουν οι νεκρές τρίχες.

3.Χρησιμοποιείτε για το χτένισμα πηρούνα και όχι βούρτσα για να μην σπάνε οι τρίχες.

4.Μην χρησιμοποιείτε ποτέ μαλακτική κρέμα στις ρίζες των τριχών.

5.Να κάνετε μάσκα μαλλιών μια φορά την εβδομάδα.

6.Καθιερώστε να καθαρίζετε την ψαλίδα μια φορά τον μήνα.

7.Να αποφεύγετε την έκθεση των μαλλιών σας σε δυνατό αέρα. Σε τέτοια περίπτωση φροντίστε να τα μαζεύετε.

8.Μην κοιμάστε ποτέ με δεμένα μαλλιά, αλλά με λυτά.

9.Να αποφεύγετε τις βαφές μαλλιών, μέχρι να αρχίσουν να ασπρίζουν.

10.Μην χρησιμοποιείτε συνεχώς το ίδιο σαμπουάν, γιατί υπάρχει κίνδυνος να αρχίσουν τα μαλλιά να ατονούν, να λαδώνουν πιο γρήγορα (βαραίνουν) και να κάνουν πιτυρίδα.

Όλα τα παραπάνω τα κάνουμε για να μην αδυνατίζουν τα μαλλιά και πέφτουν. Επίσης για να μην κάνουν ψαλίδα και για να φαίνονται όμορφα και υγιή.

ΠΗΓΗ TV-24