Βλαστοκύτταρα... στην υπηρεσία της οµορφιάς!

Η πλαστικός χειρουργός, Δρ. Γιολάντα Πεπέ σού εξηγεί περισσότερα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Βλαστοκύτταρα... στην υπηρεσία της οµορφιάς!

Στις µέρες µας η χρήση των βλαστοκυττάρων -µέσα από εξελιγµένες τεχνικές µε αυξητικούς παράγοντες- σε θεραπείες για την ανανέωση προσώπου και σώµατος είναι ιδιαίτερα δηµοφιλής γιατί είναι µη-επεµβατική και προσφέρει άµεσα και θεαµατικά αποτελέσµατα µε διάρκεια. Η πλαστικός χειρουργός, Δρ. Γιολάντα Πεπέ σου εξηγεί περισσότερα.

Τα βλαστοκύτταρα είναι ένα νέο θεραπευτικό εργαλείο στην ιατρική, που πλέον αξιοποιείται και στον τοµέα της αισθητικής ιατρικής. Ειδικότερα, η θεραπεία µε βλαστοκύτταρα στοχεύει στην ανανέωση προσώπου και σώµατος αντιµετωπίζοντας παράλληλα όλα τα σηµάδια του χρόνου. Χρησιµοποιεί κύτταρα από το περιφερικό αίµα του ίδιου του ασθενή, όπως αιµοπετάλια, λευκά αιµοσφαίρια και βλαστοκύτταρα, ενώ η συγκεκριµένη τεχνική οδηγεί σε θεαµατικά αποτελέσµατα όσον αφορά την αποκατάσταση των φθορών του δέρµατος που έχει προκύψει µε την πάροδο των χρόνων. Παραδείγµατα χρήσης της παραπάνω τεχνικής παρουσιάζουν οι αντιγηραντικές θεραπείες προσώπου όπως: η επιδιόρθωση όγκου ζυγωµατικών και χειλιών καθώς και σώµατος όπως: η αυξητική µαστού και η καταπολέµηση της κυτταρίτιδας. Οι διαδικασίες αυτές είναι απολύτως ασφαλείς, εφόσον τα κύτταρα προέρχονται από τον ίδιο τον οργανισµό.

Γιολάντα Πεπέ

Εξελιγµένη µέθοδος

Η καινούρια τεχνική εµπλουτισµού της τεχνικής µε αυξητικούς παράγοντες (Growth Factors) πολλαπλασίασε την αποτελεσµατικότητα της µεθόδου αλλά και τη διάρκεια του αποτελέσµατος. Στην ουσία, η τεχνική αυτή στηρίζεται στην αναγεννητική ικανότητα των κυττάρων αυτών για επούλωση. Η έγχυση των κυττάρων αυτών γίνεται στο δέρµα και στο υποδόριο ιστό. Η νέα µέθοδος µεταφοράς αυξητικών παραγόντων από το αίµα του ασθενούς (αυτόλογων) στο δέρµα του υπόσχεται αποτελέσµατα πολύ βελτιωµένα σε σύγκριση µε τις παλαιότερες µεθόδους για την λείανση των ρυτίδων.

Η διαδικασία Η αποµόνωσή των βλαστοκυττάρων είναι µια απλή, εύκολη και ανώδυνη διαδικασία, η οποία ξεκινάει µε µια αιµοληψία. Στη συνέχεια, η επεξεργασία του αίµατος γίνεται βάσει ειδικών εργαστηριακών πρωτοκόλλων, έτσι ώστε να αποµονωθεί το πλάσµα του αίµατος το οποίο είναι πλούσιο σε αιµοπετάλια (Platelet Rich Plasma- PRP). Η εφαρµογή των αυξητικών παραγόντων ενισχύει την έκκληση ενδογενούς υαλουρονικού οξέως, το οποίο αποτελεί ένα από τα κύρια συστατικά του δέρµατος.

Ο συνδυασµός αυξητικών παραγόντων µε βλαστοκύτταρα λίπους οδηγεί ταχύτερα, στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσµα.Μετά την έγχυση των κυττάρων, γίνεται έκρηξη κολλαγόνου από τα κύτταρα που έχουν ενεργοποιηθεί (ινοβλάστες) και η ενυδάτωση και ελαστικότητα του δέρµατος βελτιώνεται. Η όλη διαδικασία κρατάει 15-30 λεπτά χωρίς σηµάδια και χωρίς πόνο, γιατί χρησιµοποιείται η βοήθεια της κρυοαναλγησίας στην επίµαχη περιοχή.

Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα

Η επαναστατική αυτή μέθοδος έχει άμεσα και ορατά αποτελέσματα και είναι καθαρά αυτόλογη και βιολογική, στηριζόμενη στη φυσιολογική διαδικασία ενεργοποίησης από τα ίδια μας τα κύτταρα. Σημείωσε ότι αποτελεί την εναλλακτική λύση σε άτομα που ψάχνουν για μη επεμβατικές θεραπείες χωρίς τη χρήση ξένου υλικού έγχυσης, ενώ προσφέρει και μακροχρόνια αποτελέσματα.