WOW Legs: Τα ωραιότερα πόδια της TV!

Απόκτησε καλλίγραμμες γάμπες κάνοντας σπιτικό scrub

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
WOW Legs: Τα ωραιότερα πόδια της TV!

Είναι το δυνατό τους σημείο... χειμώνα-καλοκαίρι, αλλά τώρα που φτιάχνει ο καιρός, οι αγαπημένες μας celebrities δίνουν περισσότερη βάση στα πόδια. Ο λόγος; Η άνοιξη θέλει να φορέσουν τα μίνι τους, να βγάλουν το καλσόν ή το κολάν και φυσικά να αναδείξουν τα υπέροχα πέδιλα και γοβάκια της νέας σεζόν. Με σωστή διατροφή και μερικά έξυπνα tips προπόνησης, σου δείχνουν πώς θα κάνεις κι εσύ το ίδιο, για να γίνουν οι γάμπες και οι γλουτοί σου το δικό σου... φετίχ! Των άλλων, σίγουρα!

Από τη ΛΙΤΣΑ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗ Φωτογραφίες: INSTAGRAM

ΕΛΕΝΗ ΜΕΝΕΓΑΚΗ

μενεγάκη

Δεν επιλέγει τυχαία μίνι φορέματα, sexy γόβες και πέδιλα στις εμφανίσεις της στην εκπομπή της αλλα και “καυτά” σορτσάκια τα καλοκαίρια της στην Άνδρο. Η Ελένη έχει πόδια... για φίλημα, που φροντίζει να αναδεικνύει σε κάθε ευκαιρία. Αν και η δίαιτα είναι άγνωστη λέξη στη διατροφή της, προσέχει να τρώει υγιεινά, κόβοντας το ψωμί, τα ζυμαρικά, τη ζάχαρη, τα γλυκά, τα αναψυκτικά και φυσικά το αλκοόλ, ενώ φτιάχνει υγιεινές συνταγές με... βοηθό τη μικρή Μαρίνα. Τα γυμναστήρια και οι personal trainers δεν είναι το καλύτερό της, οπότε συχνά-πυκνά την βλέπουμε να περπατά στη γειτονιά της ή να κάνει pilates στον κήπο ή το σαλόνι της. Τip: Η outdoor δραστηριότητα και το τρέξιμο τής χαρίζουν πιο δυνατούς μηρούς και όμορφα πόδια.

ΦΑΙΗ ΣΚΟΡΔΑ

σκορδά

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα... περίφημα σταυροπόδια της επί εποχής Alter, όταν οι περισσότεροι ανακαλύψαμε τότε το “γερό” χαρτί της παρουσιάστριας. Μακριά και λεπτά, χωρίς ίχνος κυτταρίτιδας, τα πόδια της είναι ίσως τα πιο εντυπωσιακά της ελληνικής showbiz. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που σπάνια θα τη δεις να φορά καλσόν με φορέματα ή μίνι φούστες, φροντίζοντας να τα αφήνει σε κοινή θέα, όπως τους αξίζει! Για να διατηρήσει την σφριγηλότητά τους, ακολουθεί μια προσεγμένη διατροφή με σνακ χαμηλών λιπαρών και υγιεινές τροφές, λέγοντας ένα ηχηρό “όχι” στο junk food. Tip: Δεν αμελεί να απλώνει καθημερινά μια πλούσια ενυδατική κρέμα και να κάνει scrub μία φορά την εβδομάδα.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ

βανδή

Αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις γυναίκες άνω των 50! Οι λόγοι, ολοφάνεροι... Λεπτή σιλουέτα, χωρίς ίχνος λίπους, καλογυμνασμένοι κοιλιακοί και δεμένα πόδια, συνθέτουν μια εικόνα που δεν περνά απαρατήρητη. Εκτός από την εντατική γυμναστική που ακολουθεί ανελλιπώς, η Δέσποινα καταναλώνει πολλά και μικρά γεύματα, σαλάτες, ψητά και σνακ με μπάρες σοκολάτας, αποφεύγοντας με πείσμα πάστες και τηγανητά. Tip: Τα δικά της μυστικά για τα πόδια συνοψίζονται σε 2 βασικούς κανόνες: Μείωση του αλατιού, αφού προκαλεί κατακράτηση υγρών και πρήξιμο. Αύξηση της βιταμίνης C που προσλαμβάνεις, αφού έτσι η κυκλοφορία του αίματος γίνεται ομαλότερη και κατ' επέκταση αποτρέπεται η εμφάνιση κιρσών.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ

καινούργιου

Οι φωτογραφίες της στο Instagram όχι μόνο γίνονται viral αλλά και... οδηγός διατροφής και άκησης για να πετύχουμε αυτό το τέλειο αποτέλεσμα! Λεπτή μέση, πλούσιο μπούστο και μακριά πόδια αναδεικνύουν ιδανικά ό,τι κι αν επιλέξει να φορέσει. Τύχη; Καλό DNA; Γονίδια; Όλα μαζί λειτουργούν υπέρ της “Super Κατερίνας”, με την ίδια να βάζει και λίγο... το χεράκι της. Αγαπά το σπιτικό φαγητό και έχει αδυναμία στις μεσογειακές γεύσεις. Για να διατηρήσει τις γάμπες της τέλειες, επιλέγει προϊόντα ολικής άλεσης και δεν είναι φαν των ακραίων διατροφικών πλάνων, αφού για εκείνη όλα χρειάζονται στο μενού αλλά με μέτρο. Tip: Κόβει την καφεΐνη, την κατεργασμένη ζάχαρη, το αλκοόλ και τα τυποποιημένα τρόφιμα, καθώς οι τοξίνες τους αποθηκεύονται στα λιποκύτταρα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

σπυροπούλου

Με πολλές διακυμάνσεις ανά τα χρόνια στα κιλά της, δεν έχασε ποτέ το “ατού” της: Τα πόδια της ήταν (και τώρα ακόμα περισσότερο) το πιο τραβηχτικό σημείο στο σώμα της. Η παρουσιάστρια του “Κάτι Ξαναψήνεται” στον ΣΚΑΪ... έκοψε μαχαίρι τα γλυκά, σφολιατοειδή και αναψυκτικά και πλέον απολαμβάνει μια fit σιλουέτα που πολλές ζηλεύουν. Τα σορτσάκια και τα στενά φορεματάκια δεν λείπουν από την καθημερινότητά της, ενώ στη σμίλευση των ποδιών της σημαντικό ρόλο παίζει και το τένις που αγαπά πολύ. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι στις εξόδους της, επιλέγει σαλάτες ή σούσι, για να μην παίρενει “κακές” θερμίδες το βράδυ. Tip: Ανά μισάωρο και όσο κάθεται, σφίγγει τους μύες τον ποδιών και των γλουτών για 1 λεπτό και στη συνέχεια χαλαρώνει. Σε μια εβδομάδα θα δεις τα πόδια σου πιο τονωμένα, ενώ καθόσουν!

ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΤΣΙΜΤΣΙΛΗ

τσιμτσιλή

Μαμά τριών παιδιών, δεν το λες και λίγο να θαυμάζει όλη η Ελλάδα τα πόδια σου! Η Σταματίνα παραμένει σταθερή στα 59 κιλά και «όχι χωρίς κόπο», όπως συνηθίζει να λέει και η ίδια μέσα από την εκπομπή της «Happy Day» στον Alpha. Προσέχει τη διατροφή της, επιτρέποντας, ωστόσο, μικρά διαλείμματα με λιχουδιές (σπιτικές πίτσες και pancakes) που φτιάχνει με τις δύο κόρες της Νάγια και Μαίρη. Μάλιστα, εδώ και 2 περίπου χρόνια έχει εντάξει στην εβδομαδιαία ρουτίνα ομορφιάς της τις pilates, που της χαρίζουν ευλυγισία, ευεξία και... μείωση πόντων. Έτσι φορά άφοβα τα bodycon mini φορέματά της και τα chic πέδιλά της, με τον φακό να εστιάζει (όχι άδικα!) στις υπέροχες γάμπες της. Tip: Για την ίδια ένα παλιό σπιτικό γιατροσόφι κατά της κυτταρίτιδας δουλεύει άριστα.Τοπικό μασάζ για 10΄-15΄ με 3 κουταλιές λάδι, 1 κουταλιά μέλι, κόκκινο πιπέρι και το κατακάθι του ελληνικού καφέ.

ΕΛΛΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

κοκκίνου

Κάθε γυναίκα ονειρεύεται και έχει απωθημένο τα όμορφα πόδια, λεπτά και γυμνασμένα και η Έλλη τα διαθέτει εξ ολοκλήρου! Το πρόγραμμα διατροφής της περιλαμβάνει τέσσερα γεύματα που απέχουν μεταξύ τους τέσσερις ώρες, ενώ πάντα πριν από το φαγητό πίνει ένα ποτήρι νερό – και για κορεσμό αλλά και για αποβολή των τοξινών, οι οποίες ευθύνονται ως ένα βαθμό για την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Προτιμά μεσογειακά πιάτα, μαγειρευτά και ψητά με λαχανικά, ενώ μπορεί να τρέφεται αποκλειστικά με φρέσκες εποχικές σαλάτες που λατρεύει. Η αγαπημένη τραγουδίστρια λιώνει στη γυμναστική καθημερινά, ενώ μία μέρα την εβδομάδα την αφιερώνει εξ ολοκλήρου σε ασκήσεις για τα πόδια με ελλειπτικό, διάδρομο και στέπερ. Tip: Απόφυγε να κάθεσαι οκλαδόν όσο άνετη κι αν είναι αυτή η στάση, γιατί έτσι επιτείνεται η αποθήκευση του λίπους στα ψωμάκια.

ΤΑΤΙΑΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ

στεφανίδου

Η οικοδέσποινα του «T-Live» όσα χρόνια κι αν περάσουν θα μπαίνει στη λίστα με τα “ωραιότερα πόδια της TV”. Κι επειδή έχει μάθει να είναι συνεπής και τυπική... σε αυτήν τη λίστα, το ίδιο κάνει και στη διατροφή της, επιλέγοντας γεύματα με πρωτεϊνη και πράσινα λαχανικά, ενώ κόβει την πείνα της με ένα μικρό φρούτο ή ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι. Κι αν αναρωτιέστε, τι κάνει με τις γάμπες της, η απάντηση είναι μία και... καταπέλτης! Ότι καλύτερο για γυμνασμένα πόδια, η ποδηλασία διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και καταπολεμά την κυτταρίτιδα. Στη φύση ή στην πόλη, συχνά-πυκνά την βλέπουμε πάνω στο ποδήλατό της, ενώ τα καλοκαίρια συνεχίζει την ποδηλατάδα και στο... νερό! Tip: Κάθε βράδυ κάνει μασάζ στα πόδια της με μια κρέμα ή λοσιόν που περιέχει καφεΐνη.

Φτιάξε scrub και θα με θυμηθείς!

Είναι η εποχή που τα παντελόνια δίνουν τη θέση τους στα καυτά σορτσάκια και στα mini φορέματα, οπότε φρόντισε τα πόδια σου όπως τους αξίζει – ειδικά εάν θαυμάζεις τις γάμπες των επωνύμων! Το μυστικό εδώ είναι η καλή ενυδάτωση και το scrub, που θα κάνεις μόνη σου στο σπίτι με υλικά που έχεις στην κουζίνα σου. Το YOU σού προτείνει τρεις εύκολες «συνταγές» για να ξεκινήσεις αμέσως το... τρίψιμο και σου δείχνει τον τρόπο!

Με ψιλό αλάτι
• 1 χούφτα ψιλό αλάτι
• 3 – 4 κ.σ. ηλιέλαιο
• 2 σταγόνες από ένα αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ, που είναι ιδανικό για ενυδάτωση και καταπολέμηση της κυτταρίτιδας
Με ελαιόλαδο & ζάχαρη
• 30 γρ. ζάχαρη, λευκή κρυσταλλική
• Λίγο ελαιόλαδο, όσο απαιτείται για να «βραχεί» η ζάχαρη και να μπορεί να απλώνεται στο σώμα
Με ζάχαρη, λεμόνι
& ελαιόλαδο
• 40 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• 4 κ.σ. χυμό από ένα φρέσκο λεμόνι

Πώς θα κάνεις σωστά το scrub

Αφού ανακατέψεις καλά όλα τα υλικά μαζί, άπλωσε τo μείγμα σου σε νωπή επιδερμίδα και με κυκλικές κινήσεις
από τα πέλματα προς τις γάμπες, από τις γάμπες προς τους γλουτούς. Κάνε μασάζ με τα δάχτυλά σου περίπου για 5 λεπτά, μέχρι να αισθανθείς ότι το δέρμα αιματώνεται. Όταν τελειώσεις, ξέπλυνε με χλιαρό ή δροσερό νερό. Σκούπισε απαλά και ταμποναριστά με μια καθαρή πετσέτα και εφάρμοσε μια πλούσια ενυδατική, για να αποφύγεις την αφυδάτωση.

Πλεονεκτήματα

• Κάνει το δέρμα να είναι –και να φαίνεται– νεότερο, αφού φεύγουν τα νεκρά κύτταρα.
• Η επιδερμίδα στα πόδια γίνεται αμέσως λεία και απαλή.
• Όπου υπάρχει κυτταρίτιδα μειώνεται σημαντικά, ειδικά όταν η απολέπιση γίνεται συστηματικά – ιδανικά 2 φορές
τον μήνα.