7 λόγοι για να βάλεις έλαιο καρύδας στο πρόσωπο σου και θα μας θυμηθείς!

7 λόγοι για να βάλεις έλαιο καρύδας στο πρόσωπο σου και θα μας θυμηθείς!
Η καρύδα η οποία βρίσκεται στην επικαιρότητα λόγω του δημοφιλούς παιχνιδιού επιβίωσης, βρίσκεται και στην καρδιά πολλών γυναικών λόγω των ευεργετικών ιδιοτήτων της σε πρόσωπο, μαλλιά και σώμα.

Είναι ο εξωτικός καρπός του φυτού κοκοφοίνικα που είναι μέλος της οικογένειας των Φοινικοειδών. Είναι διαφορετική από οποιοδήποτε άλλο φρούτο, επειδή περιέχει μεγάλη ποσότητα από ένα διαυγές υγρό και όταν είναι άγουρη είναι γνωστή ως “tender-nuts”. Όταν ωριμάσει, εξακολουθεί να περιέχει υγρό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σπόρος ή να επεξεργαστεί για να δώσει έλαιο από τον πυρήνα της. Διαβάστε παρακάτω...

Το έλαιο αυτό περιέχει άφθονη ποσότητα βιταμίνης Ε και λιπαρά οξέα, τα οποία είναι γνωστά για τις αντιμυκητισιακές, αντιοξειδωτικές και αντιβακτηριδιακές τους ιδιότητες.

Ας δούμε τα οφέλη της…



Προάγει υγιές δέρμα και μαλλιά. Ενυδατώνει σε βάθος και βοηθά στη μείωση των ρυτίδων. Προστατεύει από διάφορες παθήσεις του δέρματος, όπως λοιμώξεις και πληγές. Ενυδατώνει τα ξηρά μαλλιά αλλά και το δέρμα της κεφαλής

Λάδι Καρύδας Στο Πρόσωπο

Για καθαρισμό. Σε μια κουταλιά της σούπας βάζετε το έλαιο και το απλώνεται ομοιόμορφα στο πρόσωπο σας κάνοντας απαλό και κυκλικό μασάζ για 5 λεπτά (όσες μπορείτε αυξήστε τον χρόνο του μασάζ στα 10 λεπτά καθώς είναι αρκετά αναζωογονητικό αφού προκαλεί υπεραιμία). Έτσι απομακρύνονται τα επιφανειακά νεκρά κύτταρα. στο τέλος ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό.

Για βαθιά ενυδάτωση. Βάλτε μερικές σταγόνες από το λάδι στο πρόσωπο σας την νύχτα και κοιμηθείτε με αυτό. Το πρωί ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.



Για την Ακμή. Σε 5 γρ. λάδι καρύδας προσθέστε 2 σταγόνες tea tree essential oil και εφαρμόστε τοπικά στο πρόβλημα.

Για τις ρυτίδες. Σε 1κ/σ έλαιο καρύδας προσθέστε 2 σταγόνες patchouli essential oil και κάντε απαλό μασάζ πάνω στις ρυτίδες ανελλιπώς κάθε βράδυ!

Ντεμακιγιάζ. Ρίξτε λίγο από το προϊόν πάνω σε ένα βαμβάκι και ξεβάψτε απαλά και την επιδερμίδα αλλά και τα μάτια σας.

Για τέλεια απολέπιση. Αναμείξτε σε ένα μπολάκι το έλαιο καρύδας με ζάχαρη (είτε λευκή είτε μαύρη) ή με αλάτι και κάντε το αγαπημένο σας homade scrub. Και εδώ οι κινήσεις σας θα πρέπει να είναι απαλές ώστε να μην δημιουργηθούν εκδορές από τους κόκκους της ζάχαρης και του αλατιού

Αντισηπτική μάσκα. Ανακατέψτε το έλαιο καρύδας με μέλι και απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο σας για 15 λεπτά.

Τέλος, το έλαιο καρύδας δεν σταματά να δρα μόνο στο πρόσωπο και στα μαλλιά σας αλλά είναι εξίσου ευεργετικό και για το σώμα σας ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που η επιδερμίδα παρουσιάζει αφυδάτωση λόγω της έκθεσης στον ήλιο. Χρησιμοποιήστε την άφοβα και άφθονα μετά το μπάνιο στην θάλασσα ή μετά από αποτρίχωση για εξαιρετική βελούδινη υφή και λαμπερή όψη.

EXTRA TIP: μπορείς να ξυριστείς με σκέτο το λάδι καρύδας απλώνοντας το στις περιοχές που θέλεις να αποτριχώσεις.

Το έλαιο αυτό το βρίσκετε στις περισσότερες γνωστές αλυσίδες καταστημάτων καλλυντικών. Υπάρχει σε διάφορες ποικιλίες και γι αυτό οι τιμές διαφέρουν.

Υ.Γ Εάν είστε εξοικειωμένοι με το λάδι καρύδας ξέρετε πως έχει ένα υψηλό σημείο τήξης. Σε θερμοκρασία μικρότερη των 26 C γίνεται συμπαγές, σε υψηλότερες θερμοκρασίες μετατρέπεται σε υγρό. Μοιάζει με βούτυρο, όταν είναι στο ψυγείο και είναι στερεό αλλά αν μείνει μια ζεστή ημέρα εκτός ψυγείου θα λιώσει.

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr...

«Δεν θα πάω στο γάμο του Ρουβά, θα του πάρω τοστιέρα!» Απίθανη δήλωση Έλληνα τραγουδιστή! (Βίντεο)

«Πάμε στην επόμενη ερώτηση, γιατί εκνευρίζομαι!» Η ερώτηση που ενόχλησε έντονα την Έλενα Παπαρίζου! (Βίντεο)

«Γέρασα για τη Eurovision!» Απίθανη δήλωση Έλληνα τραγουδιστή! Γιατί αποκλείει την επάνοδό του στην τηλεόραση; (Βίντεο)