5 σημάδια που βγάζει στο πρόσωπο και είναι... από άγχος!

5 σημάδια που βγάζει στο πρόσωπο και είναι... από άγχος!

Είσαι πιεσμένη με τη δουλειά, το πρόγραμμά σου είναι φορτωμένο, δεν προλαβαίνεις να κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν, μα πάνω απ’ όλα το άγχος έχει γίνει το δίδυμο αδερφάκι σου και βρίσκεται στο πλάι σου από το πρωί που θα ξυπνήσεις μέχρι το βράδυ που θα κοιμηθείς. Όχι μόνο δεν μπορείς να το αποβάλλεις, αλλά έχει αρχίσει να επηρεάζει και την εμφάνισή σου. Φυσικά, μιλάω για την ακμή που ξαφνικά εμφάνισες στο πηγούνι, τους μαύρους κύκλους που δεν λένε να φύγουν ακόμη κι όταν ξεκουράζεσαι αρκετά, αλλά και τη θαμπή όψη της επιδερμίδας σου που σου προσθέτει χρόνια.

Ώρα λοιπόν, να μάθεις πώς το άγχος επιβαρύνει την επιδερμίδα σου και γιατί πρέπει να το αποβάλλεις άμεσα. Διαβάστε παρακάτω...

1. Σακούλες και μαύροι κύκλοι

Οι λίγες ώρες ύπνου αποτυπώνονται στο πρόσωπό σου και σε συνδυασμό με το στρες, δείχνεις πιο κουρασμένη από ποτέ. Προσπάθησε να κοιμάσαι τουλάχιστον 7 με 8 ώρες κάθε μέρα, να μην έχεις κοντά στο κρεβάτι σου ηλεκτρονικές συσκευές και να πίνεις ένα φλιτζάνι χαμομήλι ή λεβάντα πριν κοιμηθείς. Αν πάλι, το πρωί που ξυπνήσεις έχεις ακόμη μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σου ακούμπησε πάνω τους δύο κουτάλια -με την κάτω πλευρά- αφού πρώτα τα βάλεις για λίγη ώρα στο ψυγείο.

Δείτε ακόμη: Έχει συμβεί σε όλες αλλά έχουμε την λύση! Τι να κάνεις όταν τα μαλλιά σου καούν από κάποιο εργαλείο styling!

2. Ξηρή επιδερμίδα

Δημιουργείται αν έχεις πολύ άγχος και παράλληλα ξεχνάς να πιεις νερό. Το αποτέλεσμα είναι να αφυδατώνεται η επιδερμίδα σου και καμία ενυδατική να μην τη βοηθάει ιδιαίτερα. Άρχισε να πίνεις 8 με 10 ποτήρια νερό την ημέρα, προσπάθησε να τρως αρκετά φρούτα και επίλεξε ένα προϊόν ενυδάτωσης για πολύ αφυδατωμένα και ευαίσθητα δέρματα.

3. Ακμή

Τα τελευταία χρόνια έχεις παρατηρήσει μικρά κόκκινα σπυράκια αλλά και μερικά μεγαλύτερα με πύον που δεν λένε να φύγουν από το μέτωπο, τα μάγουλα και το πηγούνι σου. Μα φυσικά, φταίει το άγχος σου και πρέπει να το ρίξεις στη γυμναστική για να το αποβάλλεις και να εξαφανιστεί κάθε σημάδι από το πρόσωπο σου. Επιπλέον, προσπάθησε να προσέξεις λίγο παραπάνω τη διατροφή σου και να θυμάσαι να πίνεις πολύ νερό.

4. Κοκκινίλες και ερεθισμοί

Όταν αγχώνεσαι, συχνά παρατηρείς στο πρόσωπο και στο σώμα σου ερεθισμούς και κοκκινίλες. Δεν χρειάζεται να απελπίζεσαι, αφού το χαμομήλι έρχεται να σου δώσει τη λύση που χρειάζεσαι. Το σίγουρο είναι πως θα σε ηρεμήσει πολύ.

Δείτε ακόμη: Θες να έχεις λαμπερό πρόσωπο; Αυτές είναι οι σπιτικές μάσκες με υλικά που έχουμε όλες στην κουζίνα μας!

5. Ρυτίδες

Μην αναρωτιέσαι γιατί έχεις ήδη αρχίσει να αποκτάς ρυτίδες, αφού είσαι καθημερινά μες στο άγχος. Επιπλέον, οι γκριμάτσες που κάνεις όταν στενοχωριέσαι ή προβληματίζεσαι, αφήνουν το σημάδι τους για πάντα. Γι’ αυτό προσπάθησε να είσαι πιο ήρεμη και να αφήνεις τις έννοιες στην άκρη.