Καθαρό πρόσωπο όλη μέρα! Η ρουτίνα για να είσαι πάντα λαμπερή...

Καθαρό πρόσωπο όλη μέρα! Η ρουτίνα για να είσαι πάντα λαμπερή...

Πρωί

Ο πρωινός καθαρισµός εξυπηρετεί στην αποµάκρυνση των υπολειµµάτων της κρέµας νυκτός και των κυττάρων που δηµιουργήθηκαν στην επιφάνεια της επιδερµίδας σου ενώ κοιµόσουν. Επίλεξε το σωστό προϊόν ανάλογα µε τον τύπο της επιδερµίδας και µην ξεχνάς να πλένεσαι µε χλιαρό νερό. Διαβάστε παρακάτω...

Μετά το γυµναστήριο

Μην πλένεις το πρόσωπό σου πάνω από 2 φορές εκτός αν πας στο γυµναστήριο και ιδρώσεις. Μία έρευνα έδειξε ότι 2 στις 3 γυναίκες θεωρούν ότι είναι ωφέλιµο να καθαρίζουν την επιδερµίδα τους πάνω από 2 φορές την ηµέρα. Στην πραγµατικότητα όµως διώχνει πολύτιµα συστατικά από αυτήν όπως η φυσική λιπαρότητα που προλαµβάνει την ξηρασία. Μην αφήσεις τον ιδρώτα και τα βακτήρια να φράξουν τους πόρους σου και διάλεξε ήπια καθαριστικά που δεν θα σου προκαλέσουν ερεθισµούς.

Δείτε ακόμη: Μήπως έχεις σπυράκια στον ποπό;;; Δες πού οφείλεται και τι πρέπει να κάνεις για να εξαφανιστούν!

Βράδυ

Ο καθαρισµός που κάνεις πριν πέσεις για ύπνο εξυπηρετεί δύο σκοπούς: Να αποµακρύνει το µακιγιάζ και τους ρύπους αλλά και να καθαρίσει την επιδερµίδα από τα νεκρά κύτταρα. Προσπάθησε να το κάνεις µόλις µπεις σπίτι και πριν αρχίσεις να χαλαρώνεις γιατί είναι λογικό η κούραση να αποτελεί αιτία να παραβλέπεις αυτή τη σηµαντική διαδικασία. Για να σε παρακινήσουµε περισσότερο σου λέµε ότι η ελαστικότητα της επιδερµίδας βελτιώνεται σηµαντικά όταν καθαρίζεις το πρόσωπό σου µερικές ώρες πριν κοιµηθείς, γιατί του δίνεις την ευκαιρία να συνέλθει πριν βάλεις την κρέµα νυκτός.