Τεχνητό μαύρισμα: Ό,τι πρεπει να ξέρεις για πετυχημένο αποτέλεσμα!

Τι πρέπει να κάνεις πριν και μετά το spray tan;

Τεχνητό μαύρισμα: Ό,τι πρεπει να ξέρεις για πετυχημένο αποτέλεσμα!

Είσαι από αυτές που και 100 μπάνια να κάνουν δεν μαυρίζουν με τίποτα;

Μάλλον ήρθε η ώρα για spray tan! Το Youweekly.gr σου δίνει τις απαραίτητες οδηγίες για το σωστό spray tan! Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Δέρμα: 5+1 αντικείμενα που κάνουν κακό! Πώς θα αποκτήσεις λαμπερό πρόσωπο!

Πριν το spray tan:
1. Θα πρέπει να έχετε κάνει αποτρίχωση με όποια μέθοδο κι αν χρησιμοποιείτε (κερί, χαλάουα, ξυράφι κλπ).

2. Μια μέρα πριν το σπρέι μαυρίσματος, κάντε απολέπιση στο σώμα και το πρόσωπο για να διώξετε τα νεκρά κύτταρα. Δώστε μεγάλη σημασία στις φτέρνες, τους αγκώνες και τα γόνατα. Έτσι, το τεχνητό μαύρισμα με αερογράφο θα διαρκέσει περισσότερο.

3. Μετά την απολέπιση, ενυδατώστε καλά την επιδερμίδα σας.

4. Μπορείτε να κάνετε solarium πριν από το τεχνητό μαύρισμα με spray tan, αρκεί να μην προκληθεί κοκκίνισμα ή ξεφλούδισμα στο δέρμα. Μάθετε περισσότερα για το Solarium

5. Κατά την εφαρμογή του σπρέι μαυρίσματος δεν πρέπει να είστε βαμμένη, να φοράτε κρέμα σώματος, άρωμα, αξεσουάρ και κοσμήματα.

6. Φορέστε φαρδιά και άνετα σκούρα ρούχα για να μην κολλάνε πάνω σας και να μην βάψει το χρώμα του μαυρίσματος.

7. Αν έχετε μακριά μαλλιά, πιάστε τα ψηλά με ένα λαστιχάκι.

Δείτε ακόμη: Τέρμα τα ασετόν! 3+1 τρόποι για να ξεβάψεις τα νύχια σου φυσικά!

Μετά το spray tan:
1. Αποφύγετε το μπάνιο για τις πρώτες 6 ώρες τουλάχιστον. Όσο πιο αργά το κάνετε, τόσο το καλύτερο. Το spray tan δεν σταματάει να μαυρίζει την επιδερμίδα μετά την εφαρμογή του, αλλά συνεχίζει για κάποιες ώρες.

2. Προσπαθήστε να μην ιδρώσετε φυσικά ή με σωματική άσκηση για τις πρώτες τουλάχιστον 6 ώρες.

3. Αν θέλετε να έχει μεγαλύτερη διάρκεια το μαύρισμα με αερογράφο, τότε μην βαφτείτε αμέσως μετά την εφαρμογή του και μην πάτε στο κομμωτήριο.

4. Αν κάνετε ντους την πρώτη μέρα, πλυθείτε μόνο με νερό και αποφύγετε το σαπούνι. Αν θέλετε οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε, πάρτε ένα πολύ απαλό σαπούνι. Και προσοχή, μην τρίψετε την επιδερμίδα σας με σφουγγάρι ή την πετσέτα, γιατί θα φύγει γρηγορότερα το μαύρισμα σας.

5. Μετά το μπάνιο μην αμελήσετε να εφαρμόσετε μια καλή ενυδατική κρέμα σώματος. Η σωστή και βαθιά ενυδάτωση της επιδερμίδας αυξάνει την διάρκεια του μαυρίσματος με σπρέι.

Δείτε ακόμη: Αποτρίχωση με κλωστή: Μην φοβάσαι! Τόλμησε το!

6. Αποφύγετε όσο μπορείτε το μπάνιο στην πισίνα με χλώριο, διότι μειώνει την διάρκεια του spray tan.

7. Η απολέπιση, η αποτρίχωση με κερί, χαλάουα ή ξυράφι πρέπει να αποφεύγεται για να μην φύγει το μαύρισμα.

8. Παρά το σοκολατένιο – χρυσαφένιο χρώμα που έχει πάρει η επιδερμίδα σας, το αντιηλιακό είναι απαραίτητο μετά την εφαρμογή του σπρέι μαυρίσματος. Το spray tan δεν παρέχει αντηλιακή προστασία, είναι επιφανειακό τεχνητό μαύρισμα που δεν επιδρά στην παραγωγή της μελανίνης που προστατεύει το δέρμα φυσικά από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.