Σπυράκια μετά το ξύρισμα: 6+1 μυστικά για να μην τα ξαναδείς ποτέ!

Πώς θα αποφύγεις τα σπυράκια μετά το ξύρισμα στα πόδια;

Σπυράκια μετά το ξύρισμα: 6+1 μυστικά για να μην τα ξαναδείς ποτέ!

Νιώθεις έντονο ερεθισμό κάθε φορά που ξυρίζεις τα πόδια σου;

Το Youwwekly.gr σου έχει τα απαραίτητα tips για να γλιτώσεις μια και καλήαπό τα ανεπιθύμητα σπυράκια! Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: DIY αντηλιακό μαλλιών: Προστάτευσε τα μαλλιά σου με αυτή τη σπιτική συνταγή!

1.Το ξύρισμα πρέπει να γίνετε μετά το μπάνιο ή ντους και όσο το δέρμα είναι μαλακό.

2. Από το προηγούμενο βράδυ απλώστε μια πλούσια ενυδατική κρέμα για να μαλακώσει το δέρμα, έτσι θα αποφύγετε τους έντονους ερεθισμούς.

3. Πριν το ξύρισμα χρειάζεται να κάνετε πολύ καλή απολέπιση, είναι βασικό για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα και για να βγουν στην επιφάνεια όλες οι κρυμμένες τρίχες. Όσο πιο καλή απολέπιση κάνετε τόσο πιο βαθύ ξύρισμα θα πετύχετε. Προμηθευτείτε scrub σώματος με σαλικυλικό οξύ ή ένζυμα φρούτων που απολεπίζουν τέλεια το δέρμα.

Δείτε ακόμη: Δέρμα: 5+1 αντικείμενα που κάνουν κακό! Πώς θα αποκτήσεις λαμπερό πρόσωπο!

4. Αντί για κρέμες και αφρούς ξυρίσματος χρησιμοποιήστε εναλλακτικά προϊόντα όπως baby oil, οργανικό λάδι ή μαλακτικό μαλλιών. Όλα δημιουργούν ένα λεπτό φιλμ στην επιφάνεια του δέρματος και βοηθούν το ξυραφάκι να γλιστράει, χωρίς να γεμίζει υπολείμματα, όπως γίνετε με τις κρέμες και τους αφρούς.

5. Επιλέξτε το καλύτερο γυναικείο ξυραφάκι για πόδια, υπάρχουν διάφορα στην αγορά ακόμα και για ευαίσθητα δέρματα. Προτιμήστε τα ξυραφάκια με πολλές λεπίδες για πιο βαθύ ξύρισμα. Τα εργαλεία που χρησιμοποιείτε είναι επίσης σημαντικά όπως και η προετοιμασία του δέρματος. Αποφύγετε τα φτηνά ξυραφάκια μιας χρήσης, χρησιμοποιήστε τα μόνο σε περίπτωση ανάγκης.

Δείτε ακόμη: Τέρμα τα ασετόν! 3+1 τρόποι για να ξεβάψεις τα νύχια σου φυσικά!

6. Αλλάξτε συχνά το ξυραφάκι σας, ακούγεται υπερβολικό, όμως είναι σημαντικό, όσο λιγότερα ξυρίσματα έχετε κάνει με ένα ξυραφάκι, τόσο πιο βαθύ ξύρισμα θα κάνει.

7. Ξυρίστε τα πόδια κόντρα στη φορά των τριχών, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, γιατί κάποιες τρίχες έχουν οριζόντια και όχι κάθετη φορά. Γι’ αυτό πριν ξεκινήσετε το ξύρισμα κοιτάξτε καλά τη φορά των τριχών σε κάθε σημείο των ποδιών.

TAGS