Ξηρό δέρμα τον χειμώνα; Όχι πια! Τα tips για να το αντιμετωπίσεις!

Καταπολέμησε την ξηρότητα!

Ξηρό δέρμα τον χειμώνα; Όχι πια! Τα tips για να το αντιμετωπίσεις!

Ο χειμώνας είναι μία αρκετά δύσκολη εποχή, λένε οι ειδικοί δερματολόγοι! Το κρύο προκαλεί ξηρότητα, φαγούρα και κοκκινίλες στο δέρμα και κυρίως στο προσώπου.

Και βέβαια, η καλύτερη θεραπεία κατά της ξηρότητας του δέρματος το χειμώνα είναι η καλή άμυνα. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Αυτό είναι το προϊόν που έχουν όλες οι fashion bloggers στο νεσεσέρ τους και δεν πρέπει να λείπει ούτε από το δικό σου!

Τι μπορείς να κάνεις για να μαλακώσεις και το πιο ταλαιπωρημένο από το χειμώνα δέρμα;

Διάβασε τα συστατικά
Χρησιμοποίησε ενυδατική χωρίς άρωμα μετά από ένα ζεστό ντους για να κλειδώσεις την υγρασία στην επιδερμίδα σου. Βρες μια κρέμα που να περιέχει τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συστατικά: υδρόφιλη ουσία όπως γλυκερίνη, λακτικό οξύ, σορβιτόλη, υαλουρονικό οξύ ή άλφα υδροξέα. Όλα αυτά συγκρατούν το νερό και αποτρέπουν την απώλειά του. Το βούτυρο καριτέ, το αμυγδαλέλαιο, το λάδι jojoba, η βαζελίνη και τα μεταλλικά έλαια είναι επίσης επιθυμητά συστατικά. Μείνε μακριά από αρωματισμένα προϊόντα, αντιβακτηριακούς παράγοντες και προϊόντα που περιέχουν οινόπνευμα.

Δείτε ακόμη: Αυτά είναι τα hot κουρέματα για το 2019! Πάρε ιδέες...

Χρησιμοποίησε υγραντήρα
Το μικρό αυτό μηχάνημα θα διατηρεί την υγρασία στην ατμόσφαιρα και θα βοηθήσει το δέρμα σου να παραμείνει ενυδατωμένο.

Άλλαξε συνήθειες στο ντους
Πριν το ντους χρησιμοποίησε μία στεγνή βούρτσα σώματος για να απαλλαγείς από τα νεκρά κύτταρα. Μάθε περισσότερα για το ξηρό βούρτσισμα εδώ! Κάνε χλιαρά ντους (όχι καυτά) για όχι περισσότερο από 10 λεπτά μία φορά τη μέρα. Στέγνωσε το δέρμα σου ταμποναριστά και μέσα στα επόμενα τρία λεπτά άπλωσε μία κρέμα σώματος χωρίς άρωμα.

Ξέχνα το σαπούνι
Απόφυγε τα αντιβακτηριακά σαπούνια και συστατικά, τα αρωματισμένα προϊόντα και οτιδήποτε περιέχει αλκοόλ.

Δείτε ακόμη: Έχεις σκασμένα χείλη από το κρύο; Όχι πια!

Άλλαξε τα ρούχα σου
Φόρα άνετα βαμβακερά ρούχα αντί για μάλλινα που μπορεί να ερεθίσουν το ξηρό δέρμα. Και φόρα γάντια για να προστατεύεις τα χέρια σου από τα στοιχεία της φύσης.

Πρόσθεσε αυτές τις τροφές
Εμπλούτισε τη διατροφή σου με τροφές πλούσιες σε ω3 λιπαρά οξέα που έχουν αντιφλεγμονώδη επίδραση και μπορεί να ανακουφίσουν το ερεθισμένο δέρμα. Ψάρια όπως η σαρδέλες, ο γαύρος, η ρέγκα και ο σολομός είναι πολύ καλές πηγές τους. Εάν είσαι vegan, πρόσθεσε λιναρόσπορο στις σαλάτες, στα smoothies ή στο πρωινό σου γάλα ή γιαούρτι με βρόμη. Το λάδι καρύδας επίσης συμβάλει στην καλή υγεία του δέρματος.

Περιόρισε το πρόχειρο φαγητό
Η ζάχαρη, η φρουκτόζη και τα επεξεργασμένα φαγητά δεν κάνουν κακό μόνο στη μέση σου αλλά μπορεί να επηρεάσουν και το δέρμα σου. Επίσης, μείωσε την πρόσληψη δημητριακών. Τα τρόφιμα αυτά έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη που σημαίνει ότι ανεβάζουν απότομα την ινσουλίνη με αποτέλεσμα να προκαλούνται φλεγμονές στον οργανισμό σου – κι αυτό δεν είναι καθόλου καλό όταν το δέρμα σου είναι ήδη ερεθισμένο εξαιτίας του περιβάλλοντος.