Αυτά είναι τα hair trends για το φετινό καλοκαίρι! Εσένα ποιο σου ταιριάζει καλύτερα;

Ήρθε η ώρα για μια ανανέωση στα μαλλιά σου!

Αυτά είναι τα hair trends για το φετινό καλοκαίρι! Εσένα ποιο σου ταιριάζει καλύτερα;

Για το φετινό καλοκαίρι τα hair trend άλλαξαν! Σου παρουσιάζουμε τις νέες τάσεις για να ανανεώσεις κι εσύ τα μαλλιά σου!

Εσένα ποιο σου ταιριάζει καλύτερα;

To καλοκαίρι νιώθουμε πάντα την ανάγκη για ανανέωση και η αλήθεια είναι πως η υπερβολική αύξηση της θερμοκρασίας κάνει πάντα την απόφασή μας για κούρεμα πιο εύκολη.

Σου έχουμε ετοιμάσει μια λίστα με hot κουρέματα που πολλές stars δοκίμασαν και αξίζει να δοκιμάσεις κι εσύ.

Μακρύ ίσιο καρέ: Αν θέλεις την αλλαγή αλλά δεν θέλεις να κόψεις πάρα πολύ τα μακριά σου μαλλιά, τότε αυτή είναι μια λύση που αξίζει να δοκιμάσεις.

μακρύ καρέ

Στρογγυλεμένο καρέ: Η Khloe Kardashian το δοκίμασε και πολύ καλά έκανε! Το στρογγυλεμένο καρέ είναι ένα κούρεμα που πρέπει να υιοθετήσεις στα μαλλιά σου κάποια στιγμή.

καρέ

Σγουρές αφέλειες: Τα σπαστά και τα σγουρά μαλλιά είναι πολύ δημοφιλή φέτος. Αν έχεις ήδη σγουρά μαλλιά τότε δοκίμασε να κόψεις και αφέλειες.

σγουρές αφέλειες

Αφέλειες με κενά: Αν δεν θέλεις πολύ πυκνές αφέλειες και δεν θέλεις επίσης curtain bangs τότε η λύση είναι μια! Κόψε τις πιο αραιές αφέλειες που πολλές Γαλλίδες υιοθετούν στα μαλλιά τους.

αραιές αφέλειες

Διακριτικές μύτες: Αν επιθυμείς να προσθέσεις λίγη κίνηση στα μαλλιά σου τότε κόψε μερικές μύτες. Η αλλαγή θα είναι εμφανής χωρίς να χρειαστεί να λιγοστέψει σημαντικά το μήκος των μαλλιών σου.

διακριτικές αφέλειες

Κοντές αφέλειες: Δεν φαντάζεσαι πόσο ταιριάζουν στις περισσότερες γυναίκες οι κοντές αφέλειες. Φρόντισε να κουρέψεις τις δικές σου λίγο πιο πάνω από τα φρύδια σου ώστε να τονίσεις καλύτερα τα μάτια σου.

κοντές αφέλειες

Αυτό το ήξερες; Γιατί το καλοκαίρι χάνουμε περισσότερες τρίχες;

Εσύ το ήξερες αυτό; Γιατί το καλοκαίρι τείνουμε να χάνουμε περισσότερες τρίχες;

Τους θερινούς μήνες και ιδιαίτερα τον Αύγουστο παρατηρούμε ότι έχουμε τριχόπτωση. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Σύμφωνα με τους ειδικούς τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί να δείτε κάποιες τούφες μαλλιών να πέφτουν από το κεφάλι σας περισσότερο σε σχέση με άλλες φορές αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα.

Οι επιστήμονες, λοιπόν, τονίζουν ότι το καλοκαίρι πολλοί άνθρωποι χάνουν περισσότερους τρίχες, αλλά αυτό δεν είναι κάτι ανησυχητικό, καθώς οφείλεται στον φυσικό κύκλο της τρίχας.

Η φυσιολογική τριχόπτωση οφείλεται στο ότι οι τρίχες δεν βρίσκονται όλες στην ίδια φάση ανάπτυξης: καθημερινά κάποιες αναγεννώνται και άλλες πεθαίνουν. Έτσι, το να χάνει κάποιος έως 100 τρίχες την ημέρα είναι κάτι φυσιολογικό. Η απώλεια δείχνει ότι τελείωσε ο κύκλος ζωής του στελέχους της τρίχας και από τον θύλακο θα βγει ένα καινούργιο.

Σύμφωνα με δερματολόγους η απώλεια τριχών τον Αύγουστο είναι μια εξελικτική διαδικασία. Το δέρμα του κεφαλιού συγκρατεί τις τρίχες τους πιο ηλιόλουστους μήνες για να προστατεύσει το κεφάλι από τα ηλιακά εγκαύματα. Στην εκπνοή του καλοκαιριού και στις αρχές του φθινοπώρου, οι τρίχες αρχίζουν να πέφτουν.

Αποφεύγετε γενικά να κάνετε μεγάλες αλλαγές στα μαλλιά σας μετά την άνοιξη και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς για παράδειγμα, οι βαφές και οι χημικές διεργασίες έχουν επιπτώσεις στους θύλακες των τριχών.