5 μυστικά για αψεγάδιαστη επιδερμίδα το καλοκαίρι!

Ποετοίμασε σωστά το σώμα σου

5 μυστικά για αψεγάδιαστη επιδερμίδα το καλοκαίρι!

Σου παραθέτουμε 5 μυστικά αν θες κι εσύ αψεγάδιαστη επιδερμίδα το καλοκαίρι! Προετοίμασε το σώμα σου με τον σωστό τρόπο!

Η μετάβαση από τον χειμώνα στο καλοκαίρι περιλαμβάνει ποικιλία περιβαλλοντικών συνθηκών, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα, ως ζωντανός οργανισμός -μάλιστα, είναι το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπου-, να προσπαθεί να προσαρμοστεί.

Στην προσπάθεια αυτή, αν δεν υπάρχει η κατάλληλη φροντίδα από μέρους σας, συνήθως, προκύπτουν δυσάρεστες συνέπειες, όπως αφυδάτωση, θαμπάδα, σπυράκια κ.ά.

Επιπλέον, είναι αλήθεια πως οι περισσότερες γυναίκες αφήνουν λίγο στην... τύχη της την περιποίηση της επιδερμίδας τον χειμώνα, αφού το δέρμα δεν εκτίθεται τόσο, οπότε μόλις προκύψει η ανάγκη να φορέσουν πιο ανάλαφρα ρούχα, έρχονται αντιμέτωπες με την κυτταρίτιδα και τη χαλάρωση.

Πώς, λοιπόν, μπορείτε να προετοιμάσετε την επιδερμίδα σας ενόψει καλοκαιριού, αλλά και να διορθώσετε τα «λάθη» του χειμώνα;

Άσκηση και διατροφή

Οι δύο βασικοί «σύμμαχοι» που θέτουν τα σωστά «θεμέλια» και δεν πρέπει να αγνοείτε, αν θέλετε ένα υπέροχο δέρμα. Οσα βήματα ή/και ακριβά προϊόντα και αν περιλαμβάνει η ρουτίνα περιποίησής σας, το πρωταρχικό βήμα είναι να «επενδύσετε» σε μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά για προστασία από τις ελεύθερες ρίζες και την αφυδάτωση, αλλά και σε ένα πρόγραμμα άσκησης, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, για σύσφιγξη και μείωση της κυτταρίτιδας.

Αντηλιακή προστασία

Αν και σίγουρα το ακούτε συχνά, η αντηλιακή προστασία είναι σίγουρα το Α και το Ω της περιποίησής σας. Και, φυσικά, δεν αφορά μόνο το πρόσωπο αλλά και τα σημεία που εκτίθενται κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπως είναι τα χέρια και τα πόδια σας. Μπορεί να θεωρούσατε πως η εφαρμογή αντηλιακής κρέμας στο σώμα είναι απαραίτητη μόνο στην παραλία, αλλά η ακτινοβολία του ήλιου παραμένει το ίδιο βλαβερή και μέσα στην πόλη. Εφαρμόστε ένα αντηλιακό προϊόν με τουλάχιστον SPF30 και προτιμήστε κάποιο σπρέι που απλώνεται και ανανεώνεται εύκολα.

Ξηρό βούρτσισμα (dry brushing)

Επιλέξτε μια βούρτσα με φυσική και ελαφρώς σκληρή τρίχα και κάντε κυκλικές και ανοδικές κινήσεις από τους αστραγάλους με κατεύθυνση προς την καρδιά. Πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε πως η επιδερμίδα σας είναι εντελώς στεγνή - για αυτό λέγεται και ξηρό βούρτσισμα, γιατί γίνεται σε στεγνό δέρμα. Πώς θα σας ωφελήσει; Εκτός από την τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος και την αποβολή των τοξινών από το σώμα, το ξηρό βούρτσισμα αναζωογονεί το λεμφικό σύστημα, συμβάλλει στην αφαίρεση των εσωτερικών τριχών και είναι μια πολύ καλή μέθοδος απολέπισης, ενθαρρύνοντας τη δημιουργία νέων κυττάρων και τη μείωση της κυτταρίτιδας. Extra tip: Προτιμήστε το λίγα λεπτά πριν κάνετε το καθιερωμένο μπάνιο σας.

Μάσκες για το σώμα

Ναι, όπως θα εφαρμόζετε -ελπίζουμε πιο συχνά- μάσκες στο πρόσωπό σας, το αντίστοιχο μπορείτε να κάνετε και στο σώμα σας. Μπορεί να ακούγεται λίγο πιο περίπλοκο το να πρέπει να αφήσετε μια μάσκα πάνω στο σώμα για κάμποσο χρονικό διάστημα, αλλά, πιστέψτέ μας, αξίζει τον κόπο. Επιπλέον, μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας μάσκα σώματος με υλικά από την κουζίνα σας, ανάλογα με τον στόχο που έχετε. Τι θα χρειαστείτε; Για μια μάσκα σώματος - απολεπιστικό για την κυτταρίτιδα ανακατέψτε 2 κ.σ. κόκκους καφέ και 1 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο και εφαρμόστε το μείγμα στην επιδερμίδα με κυκλικές κινήσεις. Για μετά την ηλιοθεραπεία, ενυδάτωση και λάμψη, προτείνουμε να αναμείξετε 1 κεσεδάκι γιαούρτι, 1 κ.σ. μέλι και 1 καρότο λιωμένο στο μπλέντερ (εφαρμόζετε, αφήνετε 10 λεπτά και συνεχίζετε με το ντους σας).

Επενδύστε σε ένα έλαιο σώματος

Τα έλαια σφραγίζουν πολύ καλά την υγρασία στην επιδερμίδα μετά το μπάνιο (και μετά τη μάσκα σώματος), οπότε το δέρμα διατηρείται καλά ενυδατωμένο. Στο εμπόριο υπάρχει ποικιλία συνθέσεων και αρωμάτων, οπότε αφιερώστε λίγο χρόνο να περιποιηθείτε τον εαυτό σας, συνδυάζοντας την εφαρμογή του με ένα ελαφρύ μασάζ που θα κάνετε με τα χέρια σας. Φυσικά, μιας και τα έλαια είναι πολυχρηστικά, μπορείτε να ξεκινήσετε μασάζ από το τριχωτό της κεφαλής, να συνεχίσετε στο πρόσωπο και να καταλήξετε στο σώμα με κυκλικές και μαλακές κινήσεις.

Πηγή: TV24

4 tips για να έχετε λαμπερά μαλλιά όλο το καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι καταστρέφει πιο εύκολα τη τρίχα λόγω του ήλιου και της θάλασσας. Γι αυτό σας δίνουμε 4 tips για να έχετε λαμπερά μαλλιά όλη τη θερινή σεζόν!

Η περιποίηση των μαλλιών είναι αναγκαία και δεν θα έπρεπε να περνάει σε δεύτερη μοίρα.

Ειδικά ο συνδυασμός της θερμότητας με το αλάτι της θάλασσας επηρεάζει αρκετά αρνητικά την τρίχα μας και πόσο μάλλον αν τα μαλλιά σας είναι βαμμένα. Ακολουθώντας όμως τα παρακάτω tips θα έχετε λαμπερά και όμορφα μαλλιά όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και όλο το χρόνο!

Ειδικά ο συνδυασμός της θερμότητας με το αλάτι της θάλασσας επηρεάζει αρκετά αρνητικά την τρίχα μας και πόσο μάλλον αν τα μαλλιά σας είναι βαμμένα. Ακολουθώντας όμως τα παρακάτω tips θα έχετε λαμπερά και όμορφα μαλλιά όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και όλο το χρόνο!

  1. Χρησιμοποιήστε ένα φουλάρι ή καπέλο για να καλύψετε το κεφάλι σας όταν βρίσκεστε κάτω από τον ήλιο, έτσι θα βοηθήσετε το τριχωτό της κεφαλής σας να διατηρήσει την υγρασία του, ενώ θα το προστατεύσετε και από τις ακτίνες UV.
  2. Το συχνό λούσιμο αφαιρεί τα φυσικά έλαια που υπάρχουν στο τριχωτό της κεφαλής, κάνοντας μεγαλύτερη την παραγωγή τους, με αποτέλεσμα να νιώθετε ότι λαδώνουν τα μαλλιά σας και χρειάζονται λούσιμο. Αντ’ αυτού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σπιτικό φυσικό ή ξηρό σαμπουάν, για να μειώσετε την υπερβολική λιπαρότητα.

    3. Για να τα ενυδατώσετε μπορείτε να τα ξεπλύνετε με μηλόξυδο διαλυμένο σε νερό. Επίσης, η χρήση του λαδιού καρύδας 2 φορές την εβδομάδα θα χαρίσει στα μαλλιά σας ενυδάτωση και θρέψη.

    4. Υπάρχουν σαμπουάν που παρέχουν UV προστασία, αλλά τα περισσότερα από αυτά έχουν πολλά χημικά. Αν δεν έχετε αντηλιακό μαλλιών, μπορείτε να βάλετε λίγο από αυτό που χρησιμοποιείτε για το σώμα σας.