Καλοκαίρι 2019: Super συνταγή για αντηλιακό μαλλιών! Θα σε σώσει....

Φτιάξτο μόνη σου!

Καλοκαίρι 2019: Super συνταγή για αντηλιακό μαλλιών! Θα σε σώσει....

Super συνταγή για αντηλιακό μαλλιών που θα σε σώσει, από το Youweekly.gr για το καλοκαίρι 2019!

Η έκθεση τους στην ακτινοβολία του ήλιου προκαλεί ξηρότητα με αποτέλεσμα να δείχνουν ταλαιπωρημένα και θαμπά. Εκτός από την απαραίτητη φροντίδα στο σπίτι θα πρέπει να δώσετε την ανάλογη προσοχή και στην παραλία.

Αν είσαι από εκείνες που θέλουν τα καλλυντικά προϊόντα να είναι φυτικά χωρίς επιπρόσθετες χημικές ουσίες, σου έχουμε μια σπιτική συνταγή για το δικό σου αντηλιακό μαλλιών!

Επικίνδυνη μόδα τα ράστα μαλλιά! Μόλις δείτε τι προκαλούν θα πάθετε σοκ!



Τα υλικά που θα χρειαστείς:

50 ml ελαιόλαδο

50ml σουσαμέλαιο

50 ml σιτέλαιο

Εκτέλεση:

Ρίξε όλα τα υλικά σε ένα μπουκαλάκι τύπου spray και ανακαίνισε καλά κάθε φορά πριν τη χρήση!

Μήπως είσαι ξανθιά; 5 tips για να φροντίσεις τα μαλλιά σου και το χρώμα τους το καλοκαίρι!

Μήπως είσαι ξανθιά; Αυτά είναι τα 5 καλύτερα tips για να φροντίσεις τα μαλλιά σου αλλά και το χρώμα τους το καλοκαίρι!

Το ξανθό είναι το χρώμα που απαιτεί την πιο πολλή φροντίδα, ειδικά το καλοκαίρι τα ξανθά μαλλιά ταλαιπωρούνται ακόμα περισσότερο από τον ήλιο και το νερό.

Γι’αυτό και συχνά χάνουν τη λάμψη τους ή αποκτούν αυτό το κίτρινο χρώμα που όλες θέλουμε να αποφύγουμε. Μην αγχώνεσαι όμως γιατί υπάρχουν 5 Tips για να φροντίσεις τα όμορφα ξανθά σου μαλλιά το καλοκαίρι και να τα προστατέψεις από τις προκλήσεις του καλοκαιριού! Κορίτσια προσοχή! Αυτά είναι τα 4 SOS tips για να μην λαδώνουν τα μαλλιά σας!

1.Χρησιμοποίησε το κατάλληλο σαμπουάν

Συχνά τείνουμε να πιστεύουμε ότι όλα τα σαμπουάν είναι ίδια και δεν έχει νόημα να αγοράζουμε ένα σαμπουάν προσαρμοσμένο στις ανάγκες μας. Αυτό όμως είναι μεγάλο λάθος. Γι αυτό φρόντισε ώστε να χρησιμοποιείς πάντα ένα καλό σαμπουάν για ξανθά μαλλιά ώστε να φυλακίζει το ξανθό χρώμα και να το διατηρεί ζωντανό! Προτίμησε να αγοράσεις ένα επαγγελματικό προϊόν και συμβουλεύσου τον κομμωτή σου που ξέρει τα μαλλιά σου.

2.Ενυδάτωσε συχνά τα μαλλιά σου

Η ενυδάτωση των μαλλιών είναι το ίδιο σημαντική με του προσώπου και του σώματός σου. Μην ξεχνάς λοιπόν να χρησιμοποιείς τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα μάσκα ενυδάτωσης. Ακόμα καλύτερα θα ήταν να την αφήσεις να δράσει αρκετή ώρα ή ακόμα και να κοιμηθείς με αυτή. Επιπλέον, ένα λαδάκι για τα μαλλιά που θα εφαρμόζεται στις άκρες είναι απαραίτητο για να παραμένουν τα μαλλιά σου ενυδατωμένα.

3.Προστάτευσε τα μαλλιά σου από τον ήλιο

Ο ήλιος είναι μεγάλος εχθρός του ξανθού καθώς αφενός αφυδατώνει τα μαλλιά και αφετέρου ανοίγει το χρώμα με αποτέλεσμα τα μαλλιά να ξεθωριάζουν. Όπως λοιπόν προστατεύεις το δέρμα σου από τον ήλιο πρέπει να προστατεύεις και τα μαλλιά σου. Μπορείς να καλύπτεις τα μαλλιά σου με ένα μεγάλο καπέλο ή με μεγάλο φουλάρι ή κορδέλα, τα οποία πέρα από το ότι προστατεύουν τα μαλλιά, προσδίδουν και στυλ! Ακόμα, θα πρέπει οπωσδήποτε να προμηθευτείς ένα αντηλιακό μαλλιών το οποίο θα ανανεώνεις συχνά ώστε να τα προστατεύσεις από τον καυτό ήλιο.

4.Απόφυγε το νερό της θάλασσας και της πισίνας

Δυστυχώς, το θαλασσινό νερό και το χλώριο της πισίνας είναι δύο ακόμα εχθροί του λαμπερού ξανθού σου μαλλιού! Ξέρω ότι μπορεί να σου ακούγεται τρελό αλλά θα πρέπει όσο μπορείς να αποφύγεις την άμεση επαφή των μαλλιών σου με το νερό. Φυσικά δεν απαγορεύεται να βάλεις τα μαλλιά σου στο νερό. Απλά μπορείς ενίοτε να μαζεύεις τα μαλλιά σου μια ψηλή κοτσίδα και να αρκείσαι σε μια βουτιά χωρίς να βρέξεις το κεφάλι σου. Είναι μια θυσία που πρέπει να κάνεις για τα όμορφα ξανθά μαλλιά σου!

5.Περιόρισε το styling

Το γνωρίζεις καλά ότι το ίσιωμα και τα πολλά προϊόντα styling ταλαιπωρούν πολύ τα μαλλιά σου και τα αποδυναμώνουν. Το καλοκαίρι λοιπόν είναι η ευκαιρία να απαλλαγείς από όλα αυτά που καταστρέφουν το ξανθό σου χρώμα και κάνουν τα μαλλιά σου θαμπά. Έτσι κι αλλιώς το καλοκαίρι είναι πιο εύκολο να τα αποφύγεις, μιας και το beach look είναι και κομψό και φιλικό προς τα μαλλιά σου!

Το να είσαι ξανθιά απαιτεί προσπάθεια και θυσίες ειδικά το καλοκαίρι! Εφαρμόζοντας αυτά τα απλά tipsγια να φροντίσεις τα ξανθά σου μαλλιά το καλοκαίρι, τα μαλλιά σου θα επιβιώσουν το καλοκαίρι και θα παραμείνουν λαμπερά και εντυπωσιακά, τραβώντας όλα τα βλέμματα!