Το γνώριζες; Να γιατί το λάδι από αβοκάντο πρέπει να είναι top στην λίστα περιποιήσης προσώπου σου

Θα το λατρέψεις!

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Το γνώριζες; Να γιατί το λάδι από αβοκάντο πρέπει να είναι top στην λίστα περιποιήσης προσώπου σου

Το γνώριζες; Το λάδι από αβοκάντο πρέπει να είναι top στην λίστα περιποιήσης προσώπου σου και να το χρησιμοποιείς πάρα πολύ συχνά. Θα δεις μεγάλη διαφορά και το δέρμα σου πραγματικά θα λάμπει. Από τα tip ομορφιάς που πρέπει να γνωρίζεις.

Ένα φυσικό παραπροϊόν, προέρχεται από τον συμπιεσμένο πολτό του αβοκάντο.Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά όπως το ελαιόλαδο, αλλά σε αντίθεση με αυτό έχει μια ήπια, ομαλή και βουτυρώδη γεύση.

Μπορεί να μην το έχετε ακόμα στο ντουλάπι της κουζίνας σας, μπορείτε να το βρείτε πάρα πολύ εύκολα.

Ποια είναι τα οφέλη του αβοκάντο για την υγεία σας;

Από πού ξεκινάμε; Το λάδι αβοκάντο ανήκει κυρίως στα διατροφικά οφέλη. «Είναι μια φανταστική πηγή τροφής», λέει η διατροφολόγος Gabriela Peacock, «γεμάτη από υγιή μονοακόρεστα λίπη, υψηλής ενέργειας και θρεπτικών μικροσυστατικών». Δείτε εδώ και πέντε σπιτικές συνταγές που θα κάνουν το δέρμα πιο απαλό από ποτέ

Τα αβοκάντο περιλαμβάνου, βιταμίνες Α, Β, C και D, την αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε, τα μέταλλα όπως ο σίδηρος, το μαγνήσιο, ο χαλκός και το κάλιο, καθώς και τα ωμέγα-3 και β-καροτένιο. οξέα.

«Όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά μπορούν να βοηθήσουν στην υποστήριξη υγιών λειτουργιών συστημάτων όταν καταναλώνονται ως μέρος μιας υγιούς και ισορροπημένης διατροφής», λέει ο Peacock. Αυτό το κοκτέιλ με θρεπτικά συστατικά έχει οφέλη για την υγεία της καρδιάς μέσω της μείωσης της χοληστερόλης, της βελτίωσης της υγείας των ματιών και της καταπολέμησης της φλεγμονής (έτσι μπορεί να καταπραΰνει προβλήματα όπως η αρθρίτιδα) από μέσα προς τα έξω.

Ποια τα οφέλη του για το δέρμα σας;

Ο συνδυασμός βιταμινών και αντιοξειδωτικών είναι σωτήριος για το δέρμα που θέλει θρέψξη. Τα λιπαρά οξέα, για παράδειγμα, είναι το κλειδί για την αναγέννηση, την ανοικοδόμηση και την ώθηση. Η υψηλή δόση φυτοστερολών (φυτικών ενώσεων) στο λάδι βοηθά στην αποφυγή απώλειας υγρασίας και διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο και τα αντιοξειδωτικά θα λειτουργήσουν για να εξουδετερώσουν τις ελεύθερες ρίζες που προσβάλλουν τα κύτταρα του δέρματος.

Υποφέρετε από την ψωρίαση ή το έκζεμα; Βάλτε μια κρέμα, το θρεπτικό έχει αποδειχθεί ότι μειώνει δραματικά τα συμπτώματα. Ακόμη και αν έχετε το πιο καλό δέρμα, όλοι θα υποφέρουν από απώλεια κολλαγόνου με την πάροδο του χρόνου, έτσι ακόμα κι αν δεν υποφέρετε από προβλήματα του δέρματος, το λάδι και η αφθονία των λιπαρών οξέων και της βιταμίνης C μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση της παραγωγής κολλαγόνου.

Η Gabriela αναφέρει ότι τα οφέλη είναι αναμφισβήτητα: «Η τοπική χρήση μπορεί να επιτρέψει στα έλαια να μαλακώσουν και να ενυδατώσουν το δέρμα, κάνοντάς το να φαίνεται πιο γερό και φωτεινό. Και είναι απολύτως φυσικό: δεν υπάρχουν χημικά, πρόσθετα ή αρώματα ».

Σίγουρα, ένας ορός ενισχυμένος με λάδι από αβοκάντο μπορεί να μην είναι τόσο ευαίσθητος όσο όταν είναι φυσικό, αλλά το πρόσωπό σας θα σας ευχαριστήσει για την περιποιήση.