Έχεις μακριά ή ψεύτικα νύχια; Πρέπει να τα κόψεις αμέσως!

Κινδυνεύεις από τον κορωνοϊό!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Έχεις μακριά ή ψεύτικα νύχια; Πρέπει να τα κόψεις αμέσως!

Μία σοκαριστική συνέντευξη παραχώρησε μία Βρετανίδα αισθητικός στην Daily Mail, μέσα στην οποία εξήγησε το πώς ο κορωνοϊός καλλιεργείται κάτω από πολύ μακριά ή ψεύτικα νύχια. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και γι' αυτό πρέπει να τα κόψεις αμέσως!

Μπορεί μέχρι τώρα να μη σκέφτηκες ποτέ ότι τα νύχια σου αποτελούν κίνδυνο αλλά οι ειδικοί έχουν ήδη βγάλει το πόρισμά τους και τα μακριά νύχια, είτε αυτά είναι αληθινά ή ψεύτικα, μπορούν να αποτελέσουν ρίσκο για τον κορωνοϊό.

«Τα μακριά νύχια ή τα ψεύτικα νύχια, ανέκαθεν αποτελούσαν απαγορευτικό για όποιον ήθελε να έχει καθαρά χέρια, δηλαδή για γιατρούς, νοσοκόμες, μάγειρες ή γενικότερα οποιοδήποτε επάγγελμα απαιτεί πολλή υγιεινή.

Βακτήρια και ιοί (όπως και ο κορωνοϊός) μπορούν να καλλιεργηθούν κάτω από τα νύχια και μπορούν εύκολα να μεταφερθούν σε οτιδήποτε αγγίζεις. Με λίγα λόγια δεν μπορείς να δεις τη βρώμα που μαζεύει από κάτω.

Αν πάλι θες να προστατεύεις τα νύχια σου και να τα ενυδατώσεις, δες εδώ τη θεραπεία που σου προτείνουμε.

Πόσο κοντά πρέπει να είναι τα νύχια σου;

Αν αναρωτιέσαι πόσο κοντά πρέπει να είναι τα νύχια σου προκειμένου να μειώσεις το ρίσκο του να μαζέψεις μικρόβια από κάτω, η αισθητικός αναφέρει ότι το ιδανικό μήκος είναι στο ύψος του δαχτύλου σου. «Το καλύτερο θα ήταν να κόβεις τα νύχια σου όσο πιο κοντά γίνεται για να αποφύγεις κάποια μόλυνση».

Η είδηση ήρθε μετά από ένα post που έγινε viral στο Facebook στο οποίο μία γυναίκα εξηγούσε οτι μία νοσοκόμα στην Αυστραλία της είπε ότι μπορεί να πλένει τα χέρια της, αλλά κανείς δεν δίνει σημασία στα νύχια του, με αποτέλεσμα τα μικρόβια να μεταφέρονται από εκεί.

«Ανάμεσα σε όλες τις οδηγίες που πήραμε για το πώς να πλένουμε τα χέρια μας, και στα τραγούδια που μας είπαν να τραγουδάμε για 20 δευτερόλεπτα, δεν έχω δει κανένα να λέει τι πρέπει να κάνεις για να πλύνεις τα χέρια σου αν έχεις μακριά νύχια.

Η απάντηση λοιπόν είναι μία. Πρέπει να κόψεις τα νύχια σου.